de jachtschotel van gister (was nog zo veel over kunnen we nog wel een keer van eten met iets erbij een salade of zo)
ok wie weet dit toevallig? Bij de marine aten we wel es een of andere preischotel. Nou was het eten niet altijd yummie daar... maar dit was altijd zo op! Weet iemand een lekkere ovenschotel met als hoofdbestandeel prei??? Of ben ik nu in het verkeerde topic ?
Laag koolvisfilet, prei met mosterd en creme fraiche gemengd, peper en zout, aardappelpuree en laagje kaas.
Preischotel: Gehakt rullen, flink kruiden erover (gehaktkruiden met uitjes, peper, zout), prei erbij en kerriepoeder. Even laten bakken. In de ovenschaal laag aarappelpuree, daarover het gehakt/preimengsel, weer een laag aardappelpuree en geraspte kaas erover. Dan 20 a 30 minuutjes in de oven en smullen maar Ook lekker met spitskool trouwens, ipv prei. Ontopic: Vandaag eten we restje macaroni van gister met een kruidenstokbroodje erbij. Morgen eten we gebakken aardappeltjes in de schil met rozemarijn en andere kruiden, sperzieboontjes en een ham/kaasburger.
De rest van de mexicaanse ovenschotel, die we eigenlijk pas morgen moesten eten volgens mijn weekmenu. Maar mijn vriend heeft de boel omgegooid.....
Pittige spercieboontjes -voor mij Gewone spercieboontjes - voor dochter helaas ping - voor man, is laat thuis van werk
Weet iemand trouwens hoe lang je aardappels, geschild in water met zout, kan bewaren in de koelkast? Dankzij mijn vriend heb ik nu een hele pan geschilde ongekookte aardappelen in de koelkast staan. Het is de bedoeling dat ik ze morgen ga koken
De laatste paar dagen geen zin om te koken.. Toch maar doen.. Aardappels, witte bonen in tomatensaus en een gehaktballetje met satékruiden
Nou tot morgen en in de koelkast,dat moet lukken hoor! Gebeurt mij ook wel eens... Ik eet vandaag op mn werk (16.00 beginnen) ik denk friet met snack. Voor de rest hier heb ik gemakkelijk rijst met chicken tonight gemaakt.
Nee mijn ervaring ruiken en blauwe plekken. Zonder zout kan wel , ik heb nu ook de aard voor morgen al in de koelkast maar wel zonder zout . Hier vandaag aard, doperwten wortel en schnitzel. Morgen stamppot boerenkool
Hmm.. ze zien er nu nog goed uit... Ik denk dat ik ze vandaag dan maar gewoon ga koken. Ik wou er aardappelpurree van maken en dan eventueel verwerken in een ovenschotel. Dus de purree kan ik morgen ook nog wel maken dan. Kerels ook soms... Mamakelly Friet en snack klinkt ook zo verleidelijk, lekker!
Lijkt me wel verstandig . Kerels idd zeggen dat wij mogen beslissen maak je het klaar zout er op enz komen ze thuis heb geen zin in aard . mijn les aard klaar maken zonder zout , als de kans er is dat het wat anders word . Dit gebeurt bij ons vaak als we vrij zijn of als er wat tussen komt dat het wat anders word . Dus je raad het al donderdag met hemelvaat maak ik van te voren niks klaar .