Yep hier nog eentje! Jammie! En ook van zurvlees en goulash graag! En van lekkere wokmaaltijden! (vraag veel he! Sorry!) Liefs Marjo
ik heb een heel lekker recept gevonden van gehaktballen: Gehaktballen (4 pers.) Ingrediënten: 2 sneetjes (oud) brood of 2 beschuiten of 4 eetlepels paneermeel 4 eetlepels melk 250 gram rundergehakt peper, zout 30 gram margarine (1 eetlepel tomatenpuree) Bereiding: Snijd de korstjes van het brood en verkruimel het brood. Laat het brood in de melk weken. Meng het rundergehakt met het geweekte brood of de fijngemaakte beschuit of het paneermeel met de melk, peper en zout. Vorm 4 ballen van het vlees en maak ze met natte handen mooi rond. Doe de margarine in een braadpan. Zet hem op hoog vuur tot de margarine bruin is en het schuim begint weg te trekken. Doe dan de gehaktballen in de pan en bak ze rondom in ca. 8 minuten bruin. Doe een deksel op de pan en bak het gehakt op laag vuur in 20 minuten gaar. Voeg eventueel wat water toe als het gehakt te donker wordt. Neem de gehaktballen uit de pan. Voeg 1½ dl water toe met eventueel 1 eetlepel tomatenpuree. Laat dit aan de kook komen en roer het aanbaksel los van de panbodem. Dat ga ik vandaag doen \/ .......mmmmm lekker
Wij hebben vanavond een echte Turkse maaltijd met Pilav (rijst) speciaal lams vlees en lekkere salades
voor degene die eens wat anders willen met gehakt, probeer de zaanse gehaktballetjes met mosterdsaus eens van maggi.......... echt ove(n)rheerlijk. ook lekker om als snackballetjes te maken bij de borrel.
goulash is een hongaars rundvleesgerecht, gaat wel een hele middag sudderen aan vooraf. kilo runderlappen 6 teentjes knoflook 6 grote uien 6 paprika's (rood, geel en groen) 2 eetlepels paprikapoeder (als je van pittig houd neem je pikante paprikapoeder) 2 blikjes tomatenpuree (68 gram) 2 à 3 eetlepels bloem potje rundvleesbouillon peper, zout, bieslook snij vlees in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper. snij ui en paprika en grove stukken (mag best heel grof zijn want door het sudderen slinken ze heel erg) pers de knoflook uit of snij ze in kleine stukjes. bak het vlees rondom aan in een klein beetje boter. schep de knoflook, ui, paprika en paprikapoeder door het vlees heen en bak het even mee. roer de bloem en tomatenpuree door het vleesmengsel en voeg al roerend de bouillon er doorheen (2 potjes warm water extra toevoegen) wel warm water gebruiken want rundvlees word taai als je het laat schrikken van koud water. breng het aan de kook en laat het minstens 3 uur sudderen. het beste kan je dit doen op de kleinste pit en een sudderplaatje ivm het aankoeken. het is wel een gerecht waar je tijd voor moet hebben omdat je toch zeker regelmatig moet doorroeren. na het sudderen kan je het stoofvocht even binden door er allesbinder van , ik geloof dat het van silvo is, of maizena door te roeren tot een ragout-achtige massa. 2 eetlepels bieslook erdoor roeren en je heb een heerlijke goulash. in hongarije word het meestal met aardappels geserveerd maar omdat de goulash van zichzelf nogal machtig is eten wij er pandanrijst bij. vind ik persoonlijk ook lekkerder als aardappels. nog even een tip, bestrooi het vlees pas met zout en peper vlak voor je het in de pan gooit, zout trekt nl. het vocht uit het vlees waardoor het stugger word. eet smakelijk. P.S. heb hier nu wel een exclusief recept van mij neergezet, dus deze mag alleen in huishoudelijke kring gegeten worden en niets van deze uitgave mag verveelvuldigd worden of gekopieerd worden voor commerciele doeleinden. copyright ligt bij de publisher!
Pannekoeken op verzoek van (stief)dochter van 2..... Voor haar met stroop en voor ons met kaas... Eet smakelijk allemaal!
Couscous salade, turks brood, komkommer... Het moet makkelijk en compact, want ik kook voor een paar vriendinnen en we eten buiten, dus het moet allemaal in mijn rugzak passen.