Béchamelsaus, beter bekend als 'bloemkoolsaus' wordt vaak als basis gebruikt om andere sauzen te maken. Ingrediënten : 40g boter 30g bloem 2dl melk zout peper nootmuskaat -------------------------------------------------------------------------------- Bereidingswijze : Verhit de boter in een pan en roer er de bloem door. Giet beetje bij beetje de melk erdoor en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken. Breng de saus op smaal met peper, zout en nootmuskaat. Deze saus is lekker bij verschillende soorten groenten, zoals bijvoorbeeld: bloemkool, broccoli, worteltjes, spinazie.
willen alle duffe wijven zich weer naar het duffe topic vervoegen - dank u (loopy holt terug naar het duffe topic)
sorry was de weg kwijt... enne ik eet vanavond macaroni gemaakt door zoonlief van 13 die kookles op school heeft goed he...
Wij zouden eerst pannenkoeken eten, maar het is toch roerbakmie geworden... Winnie de pooh washandje hebben om de saus mee door te roeren? *gaat vlug weer weg*