Wat eten we vandaag?

Discussie in 'De lounge' gestart door leonietje24, 9 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. marline1983

    marline1983 VIP lid

    11 jun 2006
    9.402
    1
    0
    hengelo
    stampot wortelen met spekjes en rook worst
     
  2. Mirza

    Mirza Actief lid

    17 sep 2007
    159
    0
    0
    gebakken aardappeltjes, kaashamburger, bloemkool in kaassaus
     
  3. henkie24

    henkie24 Niet meer actief

    gebakken aardappels. erwtjes, vissticks en appelmoes
     
  4. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    deze dus

    --------------------------------------------------------------------------------

    op zich is hachee heel makkelijk en best snel te bereiden, gaat alleen zoveel tijd in zitten qua sudderen en je moet erbij blijven om het elk kwartier om te roeren tegen het aankoeken aan de bodem.

    maar hier het recept zoals ik het maak, is wel veel voor 1 persoon maar je kan het invriezen zodat je vriend er 2 of 3 keer van kan eten.

    1 kilo sudderlappen (runderlappen)
    6 grote uien
    potje rundvleesbouillon
    bloem
    5 kruidnagels
    5 laurierbladeren
    zout en peper
    boter
    azijn

    snij het vlees in dobbelstenen
    snij de uien in grove stukken (echt grof anders sudderd het echt tot snot)

    doe een flink stuk boter in de braadpan (ong. 150 gram)
    als de boter bruin is doe je het vlees erbij, zout en peper erover strooien, niet te veel zout want de bouillon is ook al zoutig.
    als het vlees aangebraden is doe je de uien erbij en braad ze een paar minuten mee tot ze glazig zien.
    strooi nu 4 eetlepels bloem (dit is om te binden) over het vlees/ui mengsel en roer om tot de bloem verdeeld is door het mengsel.
    gooi de bouillon erbij en nog zo'n potje vol met water (let op dat je warm water neem, van koud water schrikt het vlees te veel en word het taai)
    4 à 5 eetlepels azijn erbij schenken, de kruidnagelen en laurierbladeren erbij doen, breng het mengsel aan de kook, zet het vuur daarna laag en zo laat je de boel een uurtje of 4 sudderen op het laagste pitje. (als je een sudderplaatje heb gebruik die dan, dan is de kans op aankoeken veel kleiner)

    en nu maar regelmatig omroeren..............

    als de hachee klaar is haal je de kruidnagelen en laurierblaadjes eruit, dit smaakt niet echt en is puur en alleen voor het meestoven.

    nog even een tip........... als je de kruidnagelen in een kleine ui steekt dan hoef je niet zo te zoeken als de hachee klaar is en haal je ze er in 1 keer uit.
     
  5. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.809
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    tot half 6 gewerkt dus patatje pindasaus.
     
  6. Miky

    Miky Bekend lid

    18 jan 2006
    604
    0
    0
    Groningen
    Erwtensoep met een stokbroodje...
     
  7. Chebu

    Chebu VIP lid

    17 dec 2007
    7.174
    2
    36
    Midden-Oosten
    Spaghetti Bolognese
     
  8. MamavEsmee

    MamavEsmee Niet meer actief

    Aardappelpuree met bieslook en creme fraiche , haricot verts en slavinken.
     
  9. Melanina

    Melanina VIP lid

    20 mei 2008
    9.070
    0
    0
    Pedagogisch medewerkster
    Spijkenisse: Eindelijk na 13 rondes zwanger !!!!
    rÖsti met champigone wokgroente
    voor vriendje een kipfiletje
    voor moi veg braadworstjes
     
  10. Hummel

    Hummel Niet meer actief

    Hier word het een soepje met een broodje hamburger. Ik heb niet zoveel zin om te koken. :oops:

    Liefs Hummel.
     
  11. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    92
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    wij eten macaroni
     
  12. Axioma

    Axioma Fanatiek lid

    13 jun 2008
    1.127
    0
    0
    Gouda
  13. Mammie Patricia

    Mammie Patricia Fanatiek lid

    15 mrt 2008
    1.886
    0
    0
    Chinese zoetzuur met kip,ananas paprika
     
  14. Devilschase

    Devilschase VIP lid

    1 dec 2007
    21.163
    8.145
    113
    Generaal zonder leger.
    Flevoland
    geen flauw idee, denk iets met een rookworst :)
     
  15. Xmas06

    Xmas06 Niet meer actief

    Roti, gemaakt door me vent :D
     
  16. Meiske74

    Meiske74 VIP lid

    22 mei 2007
    6.571
    0
    0
    Zuid-Holland
    krootjes, aardappelen en spekjes
     
  17. princesje83

    princesje83 Fanatiek lid

    1 apr 2008
    1.402
    0
    0
    regio rotterdam
    gebakken aardappeltjes met braadworstjes en een grote bak salade..
     
  18. Chillin

    Chillin VIP lid

    22 mrt 2007
    68.809
    905
    113
    Zorgprofessional.
    Belgische grens.
    voor het eerst Ghanees gegeten>pittige soep met vis+rundvlees en rijst met kip,het was heerlijk!
     
  19. ppver

    ppver Fanatiek lid

    26 jul 2008
    1.789
    0
    0
    kip siam
     
  20. HappyLuna

    HappyLuna Fanatiek lid

    11 jun 2007
    1.069
    0
    0
    Noord-Holland
    Gekookte aardappelen, varkenssaucijsjes en spinazie á la crème met een gekookt eitje erdoor!
     

Deel Deze Pagina