deze dus -------------------------------------------------------------------------------- op zich is hachee heel makkelijk en best snel te bereiden, gaat alleen zoveel tijd in zitten qua sudderen en je moet erbij blijven om het elk kwartier om te roeren tegen het aankoeken aan de bodem. maar hier het recept zoals ik het maak, is wel veel voor 1 persoon maar je kan het invriezen zodat je vriend er 2 of 3 keer van kan eten. 1 kilo sudderlappen (runderlappen) 6 grote uien potje rundvleesbouillon bloem 5 kruidnagels 5 laurierbladeren zout en peper boter azijn snij het vlees in dobbelstenen snij de uien in grove stukken (echt grof anders sudderd het echt tot snot) doe een flink stuk boter in de braadpan (ong. 150 gram) als de boter bruin is doe je het vlees erbij, zout en peper erover strooien, niet te veel zout want de bouillon is ook al zoutig. als het vlees aangebraden is doe je de uien erbij en braad ze een paar minuten mee tot ze glazig zien. strooi nu 4 eetlepels bloem (dit is om te binden) over het vlees/ui mengsel en roer om tot de bloem verdeeld is door het mengsel. gooi de bouillon erbij en nog zo'n potje vol met water (let op dat je warm water neem, van koud water schrikt het vlees te veel en word het taai) 4 à 5 eetlepels azijn erbij schenken, de kruidnagelen en laurierbladeren erbij doen, breng het mengsel aan de kook, zet het vuur daarna laag en zo laat je de boel een uurtje of 4 sudderen op het laagste pitje. (als je een sudderplaatje heb gebruik die dan, dan is de kans op aankoeken veel kleiner) en nu maar regelmatig omroeren.............. als de hachee klaar is haal je de kruidnagelen en laurierblaadjes eruit, dit smaakt niet echt en is puur en alleen voor het meestoven. nog even een tip........... als je de kruidnagelen in een kleine ui steekt dan hoef je niet zo te zoeken als de hachee klaar is en haal je ze er in 1 keer uit.
Hier word het een soepje met een broodje hamburger. Ik heb niet zoveel zin om te koken. Liefs Hummel.