Ik hou deze altijd aan.. Alleen dan kleinere porties. En ik doe er nog peper door. 2,5 kg aardappels 1 kg appelen (zuur) 750 gram appelen (zoet) 4 middelgrote of 2 grote uien (gesnipperd) zout (naar smaak) 100 gram boter Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en was ze onder koud water. Doe de aardappels in een grote pan en zet ze (geheel onder water) even weg. Schil tevens alle appels en verwijder de klokhuizen. Snijd ook de appels in blokjes. Voeg de appels en de uien toe aan de aardappels en kook het geheel in het water (2 á 3 deciliter) water met het zout. Ca 20 á 30 minuten laten koken. Dan afgieten (vocht opvangen) en stampen. De boter aan het kookvocht toevoegen en tevens door de stamp mengen tot het geheel de gewenste smeuïgheid heeft.
Gekookte aardappelen, witte bonen in tomatensaus en een of ander schijfje erbij. haha, mn vriend heeft gekookt
@ozgul.... hmm dat klinkt lekker! Gister pizza gehaald, want de gehakt voor de spaghetti was over datum (niet opgelet) en mn pannekoeken mislukte haha. Vandaag spaghetti gegeten!
Wortelen, gebakken aardappelen en een gehaktbal Ik ga zo nog even googlen voor een recept voor de gehaktbal. Ik wil die eens anders dan anders.
AArdapelen, doperwten en cordon blue. en alles staat al klaar. Gister al, toen hebben we lekker pizza doner in de stad gegeten. Dus mannetje komt thuis en kan zo aan de kook. Aardappelen heb ik dan al aangezet.(helaas kan ik er zelf niet meer bij staan, bij het gasfornuis)