Wat eten we vandaag?

Discussie in 'De lounge' gestart door leonietje24, 9 jan 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    kippenvleugeltjes en pilav
     
  2. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Hamlap tandoori (niet lachen 8)), dacht dat ik nog kipfilet in de vriezer had, maar niet dus.......................... :rolleyes:
     
  3. music4life

    music4life Niet meer actief

    zelfgemaakte moesaka
     
  4. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Wat is dit? Nooit van gehoord! :rolleyes:
     
  5. music4life

    music4life Niet meer actief

  6. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief


    hmm was beetje mislukt. vriendin in de problemen aan de telefoon, collecte aan de deur. gevolg: bloemkool te zout. kerrie saus niet zo lekker. rijst en snitzel waren lekker maar door dit alles had ik niet meer zoveel honger. ach ja morgen weer beter!
     
  7. Stacey88

    Stacey88 Bekend lid

    28 okt 2008
    526
    0
    0
    Limburg
    Chili Con Carne -->> Jammie :p
     
  8. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

     
  9. Curly79

    Curly79 Actief lid

    2 mrt 2008
    266
    11
    18
    Laat thuis van het werk gekomen, dus laat ons maar friet met frikandel eten :D

    Cheers
     
  10. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Haha geweldig, zou ook echt iets voor mij zijn. Smaakte het wel? ;)
     
  11. Daan78

    Daan78 VIP lid

    25 jun 2008
    8.202
    1
    0
    Apeldoorn
    Ja, niks mis mee hoor.
     
  12. Caruli

    Caruli VIP lid

    15 nov 2007
    31.699
    92
    48
    Zorgverlener
    Noord - Brabant
    chili con carne ;)
     
  13. maja82

    maja82 VIP lid

    30 jan 2007
    15.508
    1
    0
    macaroni.. saai maar wel lekker :D
     
  14. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.274
    6.802
    113
    Ja hier ook. Alleen al vanmiddag, want vanavond moeten we met sint maarten lopen. Dan een boterham uit het vuistje.
     
  15. muuske64

    muuske64 Fanatiek lid

    15 okt 2006
    4.500
    0
    0
    huismoeder
    Limburg
    Mail me het recept eens aub. Lijkt me lekker! ;)

    Vandaag kliekjes!
    Ikke boerenkool, vent hutspot en dochter gebakken aardappeltjes met appelmoes... ;)

    Liefs Marjo
     
  16. Bijzonder

    Bijzonder VIP lid

    1 okt 2008
    7.728
    0
    0
    Ik eet vanavond alleen dus maak wat macaronie.
     
  17. Mammie27

    Mammie27 Lid

    18 aug 2008
    23
    0
    0
    Aardappeltjes groente (weet nog niet wat iets makkelijks uit een potje iig) en een pepersteak...
     
  18. music4life

    music4life Niet meer actief

    voor alle liefhebbers moesaka (grieks)

    Was en snijd de auberigne in plakken van 0,5 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met zout en laat een kwartiertje uitlekken op keukenpapier. Bak ondertussen in een koekenpan de gesnipperde ui, oregano en het gehakt aan. Doe over in een kom en zet apart. Breng op smaak met peper en zout. Was en snijd de tomaten ook in plakken van 0,5 cm dik.

    Dep de aubergineplakken droog en bak ze om en om aan in dezelfde koekenpan in olijfolie tot ze lichtbruin zijn (pas op, die krengen zuigen veel olie op).

    Vet een rechthoekige of ronde ovenschaal in met olie en leg de helft van de aardappelschijfjes op de bodem. Verdeel hierover de helft van het gehakt, dan een laagje aubergine en tomatenplakken, en dan weer gehakt. Nog een laag aubergine en tomatenplakjes en als laatste de rest van de aardappelschijfjes. Verwarm de over voor op 180 graden C. Verwarm de bouillon en melk samen in de magnetron.

    Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem. Roer de bloem erdoorheen tot het van de bodem loslaat. Giet nu beetje bij beetje de melk/ bouillonmix in de pan en breng de saus al roerende aan de kook. Laat circa 5 minuten doorgaren op een laag vuur. Roer af en toe door. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de ovenschotel, verkruimel de feta erover en bak hem in 30 minuten goudbruin.


    ja kan natuurlijk ook het pak kopen van knor,,je hoeft dan alleen nog maar aardappels,kaas,ei,en gehakt toe te voegen maar die vind ik dus niet lekker,,ik maak het altijd zo,,kan je lekker vaieeren met groentes
     
  19. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    Wij eten vanavond bloemkool schotel ..

    Bloemkool en gehakt in een oven schaal doen dan aardappeltjes er over heen en dan een heerlijk tuinkruiden saus er over heen en dan in de oven ... dan krijg je zo'n heerlijk knapperig randje mmmmm heb er nu al trek in ;)
     
  20. Eefke84

    Eefke84 Niet meer actief

    gebakken krieltjes, tuinbonen, kip cordon bleu en appelmoes
     

Deel Deze Pagina