We gaan tweede kerst dag met fam kerst vieren. Iedeen maakt dan wat Ik was van plan om hartigge soesjes te maken (lekker goed koop). Ik heb nu wel een recept voor soesjes deeg maar lijkt me erg moeilijk. Zijn er hier ook meiden die wel eens zelf soesjes gebakken hebben en misschien tips hebben.
Het leek mij ook erg moeilijk maar het is echt simpel om te doen. Gewoon recept volgen en het komt goed
Heel makkelijk, de soesjes zijn heel makkelijk te vullen als ze uit de oven komen (wachten tot ze koel zijn!) Niets moeilijks aan!
Om ze luchtig te krijgen tijdens het bakken vind ik nog wel eens lastig. Maar voor de rest een eitje! sucses meid. Janna
Ik heb veel recepten ervan geprobeerd maar vaak smaakte ze nog erg naar ei ik heb nu 1 recept met bakpoeder erin en die lukt wel altijd goed.
Heel makkelijk. De bloem moet je echt lang genoeg garen. En dan van het vuur in andere kom doen en dan de eieren er pas doorheen roeren. En na de baktijd inprikken en nog minuutje of 3 erin terug om de binnenkant goed te garen. Wanneer de bloem niet gaar genoeg is zullen ze niet voldoende reizen.
Ik zag net een YouTube tutorial over soesjes. Als ik had geweten hoe gemakkelijk het is om te maken; had ik niet 2 bakken ijs meegenomen van de supermarkt voor eerste kerstdag.
Zie deze tutorial van een van de bekendste banketbakkers van nederland. Kan echt haast niet misgaan! 't Is echt heel simpel! Soezen van Cees Holtkamp - YouTube
de soezen maken valt reuze mee een paar dingen waar je rekening mee moet houden is dat je alles goed doorgelezen hebt voor je begint. De bloem goed gaar laten worden het moet een bol zijn die je makkelijk door het pannetje kunt duwen. Laat het wel een beetje afkoelen voor je het ei er door doet anders stolt het en krijg je roerei. Wanneer je de soezen spuit moet je in 1 keer door spuiten tot de juiste grote anders krijg je een tussenlaag wat weer lastig vullen is. De puntjes die je hebt met een natte vinger plat duwen anders verbranden ze. wanneer je ze makkelijk van de plaat af kunt halen zijn ze gaar, goed afkoelen op een rooster. Ik vul ze zo kort mogelijk (wat mij uitkomt) anders worden ze zo zacht (of je moet daar van houden. Succes!