Mijn brood is overigens ook wel te onderscheiden van brood uit de supermarkt, maar ja, in supermarktbrood zitten natuurlijk ook allerlei goedkope ingrediënten en vreemde dingen om het zo lang mogelijk goed te houden.
Ik heb zojuis de frangipane taart van Jeroen Meus uit de oven gehaald. Nog niet eerder gemaakt dus hoop dat ie gelukt is! Eén - Dagelijkse kost - frangipanetaart | Eén
Nijntje: dit inderdaad en hoe kneed je je deeg en boe lang? Kan je er een vlies van trekken? Hoe vorm je je brood en hoe bak je af? Het kan veel oorzaken hebben. Brood bakken is niet heel makkelijk of in ieder geval je moet echt even oefenen. Als ikmijn brood van nu vergeljjk met het brood wat ik een jaar terug bakte is dat een behoorlijk verschil. Maar okk nog een verschil met hoe de broden van Levine eruit zien. Die van mjj zijn volgens mij een stuk lager . Je kan op haar site maar ook op youtube veel leuke filmpjes vinden hoe je brood het beste kan vormen kneden etc
Die van Levine zien er vaak ook wel mooier uit dan die van mij haha. Ik heb trouwens gewoon bakvormen van de Action. Bloem van Lidl vind ik persoonlijk echt goed, als ik ander (goedkoper) bloem gebruik dan kloppen de verhoudingen vaak niet meer. Bij ander bloem zitten er ook vaak stukjes in die er 'rauw' uitzien (beetje moeilijk uit te leggen) en bij Lidl bloem heb ik dit nier! En volkorenmeel kan je het beste bij een molen kopen, al komt die van mij van AH en is ook redelijk goed.
Het is verder ook vaak beter om echt naar je deeg te kijken i.p.v naar de klok. Als er in een recept staat 1,5 uur rijzen en het deeg is na 1,5 uur nog niet zo goed gerezen (bijvoorbeeld vanwege de kamertemperatuur) is het beter om nog even te laten staan dan precies het recept op te volgen.
Dank je Nee dat laat ik er uit, vind het brood wat muffig smaken daardoor Ik neem 250 gram speltbloem en 250 gram speltmeel In de poolish zit nog 20 gram roggemeel Dit is echt een lekke broodje met een knapperige korst
Ziet er mooi uit dat brood! Bij mij staat er nu een bananenbrood met pecannoten in de oven. Ik had nog wat twijfelachtige bananen over waar ik iets mee moest doen.
Ik koop of bestel alles bij de molen en er zit inderdaad veel verschil in Altijd weer een beetje uitvogelen wat je deeg wil Ik bak zeniet in blik af maar laat ze rijzen in een mandje en "kieper" ze dan op een pizzasteen Wil nog wel een keer een goed bakblik, lijkt me ook leuk en handig
Wegens peren overschot heb ik perenbollen en peren chocolade dingetjes gemaakt Klein & fijn: Cupcakes, koekjes & los suikerwerk - DeLeuksteTaarten.nl Forum
Ja, ik wil juist een keer beginnen met brood zonder bakblik... Maar met een bakblik is het gewoon handig dat je er gelijke sneetjes van kan maken vind ik. Bananenbrood heb ik ook wel eens gemaakt, maar vind ik meer op een cake dan op brood lijken. Of een beetje ertussen zeg maar.
Ik heb nu een 'brood' in de oven staan.. Gewoon uit zo'n pak, alleen water toevoegen. Het deeg was te plakkerig, extra bloem erbij gedaan. Toen wou het deeg niet rijzen.. Toch maar in de oven gezet. Pff..
Ja en wat handig is aan een blik is dat je brood direkt kan laten rijzen inhet blik. en als je er zaden of pitten op wilt doen dat ook direkt kan. Als ik de broden uithet rijsmandje heb gehaald krijg ik het niet voor elkaar om ze door de pitten te rollen en ernog een fatsoenljjke vorm in te houden tijdens het bakken.
Die pakken van koopmans etc mislukken bij mij soewieso altijd, kloptniets van die tijden die ze daar op zetten. Behalve die zakken van de AH, die zijn echt lekker en goed te maken! Hopelijk wordt het nog wat, duimen op een ovenrijs!
Heeft iemand een goed recept om zelf brood te bakken, zonder zo'n steen of broodbakmachine ofzo? Las hier vorm van de action, is dat een speciale broodbakvorm? Hoe ziet die er dan uit?
100 gram boter 150 gram basterdsuiker 2 eieren 450 gram gestampte banaan (oude bananen, overrijp) halve theelepel zout 225 gram zelfrijzend bakmeel 175 gram krenten, rozijnen, chocolade of noten bakken op 160/180 graden celcius voor ongeveer anderhalf uur, laatste half uur even prikken met een sate-prikker om te zien of het gaar is.