Turkse winkels verkopen ook amandelmeel, vaak goedkoper. Je kan het ook zelf maken maar het is gewoon duur omdat amandelen duur zijn
Ik heb een taartenkookboek waarin ze veel amandelmeel gebruiken. Dit is een chique vervanger van meel (bloem). In banket gaat vaak amandelmeel (of half/half met gewoon meel), omdat dit lekkerder is. Volgens mij kun je het dus gewoon vervangen door normale bloem. De structuur is wel iets anders (amandelmeel is brokkeliger), dus je moet goed opletten of het deeg of beslag de juiste dikte houdt. Maar volgens mij moet het gewoon kunnen. O ja: amandelmeel wordt ook vaak gebruikt in paleo-recepten en andere gezondheidsdiëten, omdat men dan de koolhydraten wil vermijden en graan (meel dus) vervangt door noten.
Heeft iemand een recept, of link naar recept van een gezond pumpkin bread? Heb daar namelijk zo'n zin in en heb hier nog een pompoen liggen. Maar bij vrijwel ieder 'healthy pumpkin bread' wat ik via google heb gevonden, staat in de ingrediëntenlijst dan wel 2 cups sugar enzo... Niet echt gezond dus.
Ik heb vandaag triangelbroodjes gebakken, zooooo lekker en makkelijk ook. Echt een aanrader. Van Levine natuurlijk . Ik heb de walnootolie vervangen door gewone zonnebloemolie en in plaats van havervlokken een pittenmix gebruikt. Uit de keuken van Levine: Triangels met walnoten en havervlokken
Eylem, ik wil je nog bedanken voor het recept van Etli türlü.... we hebben ervan gesmuld! Ik heb het nu al 3 keer gemaakt, echt een favoriet van ons alledrie. De eerste keer was mijn dochter net herstellende van ziekte en wilde ze eigenlijk niet echt warm eten. Tot ze de eerste hap ratatouille ontdekte... ze heeft haar bord schoon leeggegeten. Je hebt echt een leuke blog, ga zo door!
Vandaag swedisch almond cake van Rachel Allen gemaakt. Swedish almond cake: Recipes: Good Food Channel Ik heb alleen de suiker vervangen door palmsuiker en de bloem door volkoren bloem. Ruikt en smaakt heerlijk!
Dan vraag ik het daar! Ik haal al vaak ingrediënten in een Turks winkeltje, zijn mijn achterburen super lekker!
Amandelmeel kan je toch ook gewoon zelf maken door amandelen heel fijn te malen? Heb dat wel eens gedaan voor een bepaald plaatkoekrecept.
Uiteindelijk wordt het toch maar de wat mindere gezonde versie van pumpkin bread. Maar heb er wel minder suiker in gedaan dan het recept aangeeft, pompoen is toch al zoet. En het recept komt van Joyofbaking.com, haar recepten kloppen altijd precies (ook het omrekenen van cups naar grammen).
Ja die zijn heerlijk! heb ze van de week ook gemaakt, zo blij met dat recept, heb gelijk ff je blog uitgespit Ga zeker meer van jou recepten gebruiken!
Ik heb vandaag de frangipanetaart gemaakt die hier eerder in het topic is genoemd. Ter ere van mijn mans verjaardag Hij is/was erg lekker! Maar lang in de keuken staan breekt je echt op als je hoogzwanger bent. Ik had pijn in mijn buik en rug na een uur! Dus toen weer lekker op de bank geploft. Dat verlof heb je niet voor niks .