Dames uit België ( en anderen) sinds 2014 was er nieuwe wet dat iets zei over verlopen rijbewijs.? Ik dacht dat je verplicht was met rijschool te oefenen en examen afleggen of Anders 3 jaar wachten (als ik dat goed begrepen heb) Nu gingen ze die wet opheffen dacht ik... Zoals jullie lezen "denk ik" veel haha dus weet er niet veel over... Iemand die hier meer over?
Hoi In België studeer je eerst de theorie, daar ga je examen van afleggen in een examencentrum. Je krijgt dan 50 vragen en je moet er 42 goed hebben om te slagen. Als je hiervoor geslaagd ben kan je 2 dingen doen - Minimum 20uur les nemen in een erkende rijschool. Dan krijg je een voorlopig rijbewijs 18 maanden. Dan mag je ZONDER begeleider rijden. Na minimaal 3 maanden en voor de 18 maandne om zijn moet je dan slagen voor het praktisch examen. - Je neemt geen les bij de rijschool maar iemand met al minimim 8 jaar zijn rijbewijs leert je rijden. Deze persoon moet dan ALTIJD bij je zitten. Je hebt dan een rijbewijs 36maanden. Ook weer na 3 maanden , voor de 36 mag je examen doen. (datum na afhaling op gemeente) Als je 2x niet slaagt voor de praktijk ben je verplicht om 6uren les te nemen bij een erkende rijschool voor je opnieuw examen mag doen.
Ja daar was ik allemaal van op de hoogte thnxs Maar sinds 2014 was wet veranderd, als uw theorie verloopt ben je verplicht met rijschool te oefenen en examen af te leggen.. niet van op de hoogte?
Ik weet wel dat die wet nog bestaat. Rijbewijs hervormingen komen er wel ergens in 2017. Wat is dan precies je vraag?
Ja vandaag ga ik bellen, gisteren was het laat daarom dat ik het hier vroeg, dacht mss dat iemand het weet..
Mag je in belgie na 20 uur gelesd te hebben met een tijdelijk rijbewijs helemaal alleen rijden gewoon?
Dat was ook het eerste wat ik dacht En de andere optie vind ik ook niet zoveel beter: dan mag je achter het stuur, direct het verkeer in, met iemand naast je die dan wel minimaal 8 jaar zijn rijbewijs heeft...Daarbij: Wie zegt dat die persoon zélf al 8 jaar rijdt..... Levensgevaarlijk als je het mij vraagt......
Dat verklaard waarom ze hier dus echt niet kunnen rijden! Vooral dubbele rotondes Echt zolang deze regel niet wordt aangepast krijgen mijn kinderen rijles in nederland. @ts: sorry weet het antwoord op je vraag niet.
Als je 20u hebt gereden met een rijschool krijg je een attest dat je bekwaam bent om alleen te rijden.. (als je goed hebt gereden natuurlijk, je krijgt dat niet zomaar)
Als je 20u gereden hebt met een erkende rijschool krijg je een attest dat je alleen mag rijden (als je goed hebt gereden natuurlijk, je krijgt dat niet zomaar) En anders moet je met een begeleider rijden als je wilt rijden.. In NL is dat indd anders.
ik zie dat toch echt anders. Als je echt bekwaam genoeg bent om na 20 lessen te rijden, zou je wel gewoon examen kunnen doen, toch? En met een begeleider rijden klinkt natuurlijk wel heel leuk, maar als puntje bij paaltje komt heeft die geen rem en zit ook niet achter het stuur, mocht hij om een of andere reden moeten bijsturen. Nee, ik vind het echt heel gevaarlijk.
Ik denk dat dit het antwoord op je vraag is, ts: Meer info op reglementering - GOCA. Ik wist het ook niet, maar Google is my friend Ik heb trouwens indertijd op een maand tijd vanuit het niets mijn rijbewijs behaald. Theorie zelf gestudeerd, examen afgelegd, diezelfde dag ingeschreven in de rijschool. Dag later had ik mijn eerste les, waarop ik na 15min oefenen op een parking meteen de openbare weg op moest. Eigenlijk ging dat best goed, en zo'n 4 weken later had ik mijn 18u les gehad. Nog een weekje later 2u examen voorbereiding (samen 20u les dus) en aansluitend praktische proef en van de eerste keer geslaagd. Dit alles tijdens een examenzittijd op de universiteit. De rijlessen waren een welkome afwisseling van het studeren.
[QUE=mamabri;19583293]ik zie dat toch echt anders. Als je echt bekwaam genoeg bent om na 20 lessen te rijden, zou je wel gewoon examen kunnen doen, toch? En met een begeleider rijden klinkt natuurlijk wel heel leuk, maar als puntje bij paaltje komt heeft die geen rem en zit ook niet achter het stuur, mocht hij om een of andere reden moeten bijsturen. Nee, ik vind het echt heel gevaarlijk.[/QUOTE] Op uw 1e reactie: niet echt, op een examen moet je echt foutloos rijden, dus moet je nog een beetje verder oefenen Op het 2e: hmm ja maar je begint niet meteen in het verkeer. Meestal beginnen ze in een afgelegen plaats, En als je dat onder de knie hebt ga je pas het verkeer in waar het minder druk is. Hoe is dat eigenlijk in NL?
Danku mamaMaya, dat is dus de wet waarover ik het had. Maar ik had van bepaalde mensen gehoord dat die wet dus veranderd is. Dat is mijn vraag. Heb nog niet gebeld. Zal morgen bellen en laat het weten En wat goed van je dat je dat zo snel gehaald hebt, 👍
In Nederland moet je verplicht je theorie- en daarna praktijkexamen hebben gehaald. Eerder dan dat mag je niet achter het stuur zonder rijschool. Al heb je daar 20, 30 of 40 uur voor nodig. Gelukkig maar ook... sommige rijden nu al als gekken..
Je krijgt na 20uur idd een bekwaamheidsattest. Als je ook bekwaam bent natuurlijk. Anders moet je nog wat door lessen. Ik moet zeggen ik heb nu zelf een voorlopig rijbewijs en je leert op 20 uren echt ontzettend veel. Je legt ook heel wat kilometers af en de tips en tricks die je krijgt zijn echt nuttig. Dubbele rotondes zijn er in België trouwens ook nauwelijks, en als ze er al zijn zijn ze van de laatste 10 jaar.. en ja ik erger me ook dood dat heel veel bestuurders niet weten hoe dat werkt, maar andere weer wel. Die 3 maanden alleen wordt echt gezien als oefenstage. Je moet dan ook een "L" op je ruit hebben waardoor andere bestuurders weten dat je leerling bestuurder bent.. Hoe werkt het in NL dan? En wat kost dat bij jullie? Mijn 20 uren les waren bijna 1200euro.. te betalen voor het einde van de 20 uren les.. Niet iedereen heeft dat geld.
In nederland volg je zoveel lessen als je nodig hebt bij een rijschool. Als die (en jij zelf) vinden dat je examen aan kan dan vraagt de rijschool het examen aan. Pas als je geslaagd bent voor je praktijkexamen mag je zelfstandig achter het stuur. De kosten verschillen. In Rotterdam zijn de prijzen wel laag vergeleken andere delen in NL (volgens mijn rijinstructrice) Ik betaalde 30 per les maar ik geloof dat 40 per les zo'n beetje het gemiddelde is. veel rijscholen hebben ook pakketten maar dat wou ik zelf niet. Theorieexamen moet je zelf regelen en moet je hebben voor je praktijkexamen mag doen. Je kan dus zelf leren door boeken of een cd-rom maar je kan ook lessen volgen. Als je het haalt is de theorie 1,5 jaar geldig. Dus als je in die tijd je praktijk niet haalt moet je theorie opnieuw.