Wij proberen eens per week vis te eten. Verder smeer ik altijd blue band idee op zijn boterham, daar zit stiekem visolie in verwerkt. Om toch wat extra van de goede vetten binnen te krijgen!
Met rauwe zalm van de visboer is niks mis hoor. Je gaat het thuis gewoon bereiden, door de verhitting komt het goed. Vaccuüm verpakte gerookte zalm mag trouwens ook gewoon als je het goed verhit, bijvoorbeeld op pizza of in pastasaus. Ook lekker: in een goed restaurant gerookte zalm bestellen. Daar doen ze het namelijk wel gewoon zelf dus die is ook niet vaccuüm verpakt geweest. (Het gaat namelijk niet om de zalm of om het roken, maar om het vacuüm verpakken!)
Misschien ook wel. Hier alleen biologisch vlees. Een varken of rund wordt beter geslacht dan een kip, dat klopt, maar als er 1 dier verschrikkelijk aan zijn eind komt, is het wel een vis. Die zit urenlang vast in een net, wordt heen en weer geslagen terwijl hij in ademnood is en wordt levend gevild...
Het gaat inderdaad om het vacuüm verpakken, dan heb je meer kans op de listeria bacterie. Als je het gebruikt in warme gerechten en dus verhit, dan kan het ook geen kwaad...
Daar zitten alleen juist slechte vetten in. De transvetten. Veel beter om gewoon roomboter te geven, nog goedkoper ook! Verder on topic. Ook ik zou gewoon vis geven, dan maar zelf wat anders. Zou je kindje sowieso aanleren om wel van vis te houden, het is echt gezond.
Onzin. In margarine zitten juist goede vetten (waaronder essentiële vetzuren). En tegenwoordig maar een hele kleine (verwaarloosbare) hoeveelheid transvetten, praktisch 0. Je kunt dus prima margarine geven met extra omega-3 vetzuren als je kindje weinig vis eet.
Zie voor meer info over omega-3 vetzuren: http://www.voorlichtingmvo.nl/gfx/file/infokaart_Omega3-vetzuren.pdf