wat is de juiste tijd?

Discussie in 'Zwanger worden' gestart door bar, 2 mei 2006.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. san78

    san78 Fanatiek lid

    14 mrt 2006
    1.172
    0
    0
    assen
    helaas. eigenlijk wel stom dat ze het dan op die site zetten, maar ja.

    liefs san.
     
  2. IkenKleine

    IkenKleine Bekend lid

    23 mrt 2006
    975
    0
    16
    iff? heb je het nu over InFerto... of over het zaad? Snap 'm even niet meer
     
  3. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    och, er staat zo veel op het internet.. dat is zo moeilijk soms allemaal tegenstijdige berichten.
    Ik heb dit vroeger ook bij bio gehad dus ik wist dat 48 niet kon kloppen.
     
  4. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    wiewatwaar?
     
  5. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    er zijn zoveel site's die klakkeloos maar wat op de site zetten.

    er zijn onderzoeken naar de eicellen gedaan en bij sommige vrouwen zal zijn aangetoond dat de eicel na 24-48 uur nog in leven was, maar dat zijn zeer waarschijnlijk dan de uitzonderingen geweest, net als dat er mannen zijn bij wie is aangetoond dat er na 7 dgn nog levende zaadcellen zijn aangetroffen.

    als iedereen daar vanuit zou gaan zou de kans op zwanger te worden nog veel kleiner worden.

    dan kan je beter van het laagste uitgaan, dus dat een eitje maar 6 uur zou leven en zaadcellen 2 dgn, om dan de periode daarvoor te klussen ipv NA 6-8 uur na de eisprong, en dat is tenslotte toch wat iedereen graag wil (zwanger worden)

    ;)
     
  6. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    dat bedoelt ze denk ik? (dikgedrukte in je antwoord)
     
  7. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    hahahaha sorry scheve typ handjes.. geen idee wat ik daar wilde neer zetten hahahaha

    niks denk ik eigenlijk..
     
  8. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    mischien dat je er idd neer wilde zetten ipv iff ;)

    zitten naast elkaar he, dan is een typefoutje zo gemaakt hahaha ;)

    zo maak ik vaak de fout om mischein ipv mischien neer te zetten ... ;)
     
  9. Natasja

    Natasja VIP lid

    1 aug 2005
    25.784
    22
    38
    docente engels
    Capelle aan den IJss
    hahahahha ja ik denk het.. zit naast elkaar hihihihi beetje scheef..
     
  10. elfje

    elfje Fanatiek lid

    11 mrt 2006
    1.964
    0
    0
    mozarella is geen rauwmelkse kaas!!!!!
     
  11. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    er zijn 2 soorten mozarella en vaak kun je niet zo 1-2-3 achterhalen of het een rauwmelkse kaas is of niet.

    sommige (de meeste) mozarellakazen zijn gemaakt van van ongepasteuriseerde melk (au lait cru - dus direct van de koe), deze kazen zijn dus gevaarlijk vanwege de listeria-bacterie. wil jij het risico lopen door die kaas te eten een miskraam te krijgen of een doodgeboren kindje.

    Het verraderlijke is juist dat als je die bacterie hebt het lijkt op een gewoon griepje en vele er niet veel acht op slaan.erin dat de verschijnselen erg op een gewone griep kunnen

    die listeria-bacterie zit niet alleen in die rauwmelkse kaas maar ook in ik weet niet hoeveel andere dingen.


    =quote= Listeriose
    Listeriose is een infectie door de listeria-bacterie, die binnenkomt via besmet voedsel. Het kan leiden tot sepsis (bloedvergiftiging) of meningitis (hersenvliesontsteking). Meestal verloopt een besmetting mild, als een lichte griep, een beetje koorts, spierpijn. Maar in alle gevallen is het een risico voor een zwangerschap.

    De listeria-bacterie zit in rauwe melk, oftewel melk die direct onder de koe vandaan komt. Drink daarom geen ongepasteuriseerde melk en eet geen ongepasteuriseerde kaas of boter (van de boer). Maar ook rauw vlees kan gevaarlijk zijn en niet goed gewassen rauwe groente van de koude grond. Eet geen paté, maar ook geen gerookte zalm als je geen risico wilt nemen.


    Risico: een listeria-infectie kan leiden tot een miskraam, vroeggeboorte of een doodgeboren kind. Een geïnfecteerde baby krijgt bloedvergiftiging of een hersen(vlies)ontsteking of een andere ernstige infectie. =quote

    bron: zie onder


    http://www.oudersonline.nl/mtip2005-feb.htm

    http://www.oudersonline.nl/mzwa2003-infectieziekten.htm

    wil je toch mozarella eten of wat voor kaassoort dan ook moet men altijd opletten of er Au lait pasteurisé’ op staat deze kan met dan wel zonder problemen eten.
     
  12. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    aach, ik eet ze toch geen van beide.. lust het niet eens.. hihi
    maar ik moet mijn eetpatroon wel aanpassen, want ik eet smorgens niet. en ik eet nog te vaak te vet. en ik eet niet elke dag fruit...
    dus moet het zoiezo aanpassen.
    ik ben onwijs duizelig nu. kan dat komen omdat ik gestopt ben met de pil? of omdat ik dat foliumzuur slik?
     
  13. elfje

    elfje Fanatiek lid

    11 mrt 2006
    1.964
    0
    0
    iedere verpakte kaas bij albert heijn is van gepasteuriseerde melk! let alleen op kazen bij de versafdeling, waar overigens met grote letters au lait cru bij staat, waneer er ongepasteuriseerde melk gebruikt is.....
    wanner je kazen verhit boven de 70 graden, doodt je sowieso de listeria bacterie.
     
  14. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    dus je mag helemaal geen kaas meer eten??
     
  15. elfje

    elfje Fanatiek lid

    11 mrt 2006
    1.964
    0
    0
    hihihih jawel, juist wel!
    iedere geapasteuriseerde kaas is vrij van de schadelijke listeria bacterie!
    liefs elfje
     
  16. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    oow hihi oke. en gewone melk mag ook?

    maar iets anders.. ben onwijs duizelig nu en niet zo lekker. kan dat van de foliumzuur komen of omdat ik gestopt ben met de pil?
     
  17. elfje

    elfje Fanatiek lid

    11 mrt 2006
    1.964
    0
    0
    missschien heb je een griepje te pakken?
    heb je wel genoeg gegeten?
     
  18. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    vandaar dat ik het er neerzette waar je op moet letten, want om zomaar te zeggen dat mozarella geen rauwmelke kaas is, kan voor sommige mensen gevaarlijk zijn omdat die als ze dat van jou lezen mischien wel klakkeloos aannemen en er verder niet op letten.

    en op die internetsite staan ook nog meer dingen waar die bacterie inzit en waar je op moet letten.

    dus ja dan kan de ah ze wel verkopen (net als andere supermarkten) maar het is gevaarlijk om te roepen dat het geen rauwmelkse kazen zijn, wat dat zijn ze dus doorgaans wel.

    het blijft gewoon goed opletten als je zulke kazen toch wil eten.
     
  19. bar

    bar Fanatiek lid

    1 mei 2006
    2.342
    0
    0
    Secretary Pre-sales&Implementation
    Gouda
    ja ik heb net gegeten.. griep krijg ik nu niet meer. soms einde van het jaar maar niet vaak. Maar het heeft dus niks daarmee te maken? Dan scheelt het weer.. hihi
     
  20. smoekie

    smoekie VIP lid

    7 mrt 2006
    5.543
    1
    0
    alle gewone melke kazen etc. die gepasteuriseerd zijn kun je gewoon eten en drinken.

    het gaat puur om de producten waar de melk die rechtstreeks van de koe komen in verwerkt zitten.

    lijkt me niet dat je van de foliumzuur duizelig bent of dat het van het stoppen van de pil komt, maar ik zou als ik jou was toch even contact opnemen met je ha mischien heb je wel een beetje ijzergebrek. (laag hb gehalte)

    groetjes en succes :D
     

Deel Deze Pagina