nou ik ga even lekker vaag doen hoor... maar in de jaren dat ik achter de bar stond werd ik vaak door de buren uitgenodigd om wat te komen eten, want hard werken in goed eten zeiden ze altijd. enn de buren van het cafe was dus een turk restaurant. en daar maakte ze vaak een (pin me er niet op vast) een 1pansgerecht volgens mij. en ik weet dat er tomaat in zat en ui en iets van vlees geloof ik en nog veel meer denk ik wel. en we aten het altijd met turks brood en dan meestal gewoon uit de pan vandaan lekker soppen met het broodje enz. maar ja met de jaren ga je wel het een en het ander vergeten en ik ben dus eigenlijk helemaal kwijt hoe dat genoemd werd. en ik heb er al maanden zo'n zin in. dus ik hoop dat iemand hier mijn warrige gebrabbel kan volgen en mij kan helpen aan het recept
Ik dacht ook aan menemen. Dit is mijn recept: Menemen 1 ui 2 teentjes knoflook 2 groene pepers (grote groene pepers, te koop bij de Turkse winkel) 3 tomaten 3/4 eieren kruiden Tomaten ontvellen. Alles zeer fijnsnijden. In flink wat margarine eerst knoflook en ui aanbakken. Als de ui zacht is geworden de biber toevoegen en meebakken. Vervolgens de tomaat toevoegen en op zacht vuur helemaal zacht laten worden. Af en toe omroeren. Als de tomaat helemaal zacht is, de eieren toevoegen en laten stollen. Af en toe roeren. Laat het niet te droog worden. Op het laatst zout, peper en evt. pul biber of paprikapoeder naar smaak toevoegen. Als je het lekker vindt kun je er ook nog sucuk (Turkse knoflookworst) bij meebakken.
Zoals jij het omschrijft klinkt het meer als een hoofdgerecht. Ben zelf Turks en soortgelijk recept eet ik wel vaker bij mijn moeder, maar kom ff niet op de naam, hoor.. Als je dit recept bedoelt, zitten er wel stukjes stoofvlees door.
Ik denk dat dit bedoeld stoof pannetje: '1 Pansgerecht' Pittig Turks Stoofpotje - Favoriete recept van - Mon Munnecom - Albert Heijn
ik denk niet dat het een stoofpotje ofzo is want het was meestal wel heel snel klaar. een echte snelle hap zegmaar
Haha oops, ik zat te denken aan iets als Fasulye. Maar dat valt natuurlijk al meteen af als er ei inzit.