Buffet maken. Help!

Discussie in 'De lounge' gestart door Warboel, 14 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Okeeee! Ik met mijn goeiste gedrag, heb even besloten dat ik een buffet in elkaar wil gaan zetten (voor 8 personen) op 2de kerstdag.

    Mijn idee:

    Gebraden rosbief (warm)
    Beenham (warm)
    Ongepelde gamba's in knoflookmarinade (warm)
    Kip of zalm (uit de oven, warm dus).

    Bijgerechten:
    Babygroenten (kant- en klaar uit de vriezer)
    Aardappelballetjes
    Gegratineerde aardappelen uit de oven.

    Koud:
    Feta-salade
    Rundercarpaccio
    Stokbrood met kruidenboter.
    Meloen met Serranoham
    Garnalencocktails

    en een tweetal warme, zelfgemaakte sauzen en een pan soep.

    Maar nu het euvel:

    Hoe kan ik dit het beste voorbereiden met een 4pits gastoestel, 1 oven en geen frituurpan of au-bin-marie. Hoe zorg ik dat alle warme gerechten gelijktijdig, dan wel vlak achter elkaar klaar zijn, zodat de warmte geen probleem is?

    Iemand ervaring?

    Help!
     
  2. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Heb je een grote oven?

    Je kan natuurlijk de zalm/kip en aard.gratin eerst in de oven klaar maken, dan zorgen dat het vlees ook klaar is.
    Oven op lage temperatuur zetten als warmhoud functie, dan ds groenten en aardappels maken.


    En anders kijken of iemand toevallig een kookplaat heeft ofzo?
     
  3. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    hmmmmmm... klinkt lekker zeg
    Jammer dat ik niet 1 van die 8 ben:D


    ik zou die gebraden rosbief, beenham, aardappelgratin en zalm allemaal bij elkaar in de oven zetten en dan de laatste 10 minuten die garnalen bakken en de sauzen verwarmen en de soep opwarmen die ik ook van te voren al gemaakt zou hebben. Het stokbrood zou ik daar net voor afbakken en de koude gerechten zou ik 's ochtends maken en in de koelkast zetten.
     
  4. Lisa2

    Lisa2 Fanatiek lid

    21 apr 2013
    3.539
    1.551
    113
    En misschien warmhoudplaten lenen die je ook bij de chinees altijd krijgt als je een rijsttafel bestelt:D
     
  5. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Het is een klein oventje dus moet wss de rosbief en beenham braden in de pan. Of een ruime braadslede vinden en combineren wat qua bereiding overeenkomt?

    Pfoeii.. Vergt nog wat voorbereiding. Zo een kerstdiner :D
     
  6. Warboel

    Warboel Fanatiek lid

    8 jan 2014
    3.541
    625
    113
    Ja misschien iemand in de omgeving die dat heeft?

    Soep kan ik idd van te voren maken en invriezen. Salades e
    d. in de ochtend. Het wordt alleen jojo-en met de warme gerechten.
     
  7. MamaChantal

    MamaChantal VIP lid

    14 okt 2010
    16.541
    3.057
    113
    Haha succes ;)

    Misschien heeft iemand een klein oventje?
     
  8. catharin

    catharin Fanatiek lid

    5 jan 2010
    1.072
    2
    38
    NULL
    NULL
    De Bl*kker heeft deze week een buffet met 3 warmhoudschalen in de folder staan. €39,95
     
  9. LieseLeentje

    LieseLeentje VIP lid

    18 sep 2008
    5.406
    138
    63
    Vrouw
    Ken je niet iemand die een combimagnetron heeft die je kan lenen?
     
  10. topper12

    topper12 Niet meer actief

    Beginnen met de beenham en die na bereiding evt in alu-folie verpakken en dan gewoon lauw serveren. Kan in geval van beenham prima.

    Kip of zalm in een sausje maken.zodat je het op een rechaud kan zetten zonder dat het al te droog wordt.

    Even vragen of iemand een frituurpan te leen heeft zodat je daar de aardappelbolletjes in kan bakken en dan moet je een heel eind komen volgens mij.

    Succes!
     

Deel Deze Pagina