Wat is nu een fijne en goede pizzarette? We zijn met vijf personen. Hoe lang duurt het voor een pizzatje klaar is? En nog tips en trics?
Tip bij appie verkopen ze kant en klare bodems. Ideaal. Als die uitverkocht zijn gebruik ik ook wel pitabroodjes. (Door de helft dan heb je 2 bodems)
Wij hebben deze en daar zijn we erg tevreden over https://www.bol.com/nl/nl/p/emerio-po-116124-1-pizzarette-8-personen/9300000009822446/?Referrer=ADVNLGOO002028-G-119924861471-S-1296904497820-9300000009822446&gclid=EAIaIQobChMIwuSen-jb8gIV0OvtCh0__gJTEAQYBCABEgIMsvD_BwE Ik bedenk de bodem van de Pizarette altijd met aluminiumfolie. Scheelt een boel poetsen na afloop. De bodems van de ah worden hier gebruikt. Met ongeveer 8 a 10 minuten is de pizza klaar.
Wij hebben een 8-persoons van emerio. Bovenop kun je de pizzabodems voor garen. Dat werkt goed. Dezelfde als @dreames @dreames, doe jij over de bakplaten aluminium folie?
Emerio vind ineens fijne. Verder zijn er verschillende oudere topics over pizzarette. Ook met lekkere pizza-recepten etc
Ja klopt. Die spatels zijn nog wel makkelijk schoon te maken maar die bakplaten vind ik zo'n gedoe. Dus daar doe ik aluminiumfolie over.
Wij hebben deze: https://www.blokker.nl/emerio-pizzarette-cool-wall-po-115984-6-persoons/1772071.html?utm_campaign=productencontinu&utm_medium=vergelijkers&utm_source=vergelijk&utm_content=1772071&dfw_tracker=10028-1772071&utm_term=274397f8-2d14-465e-a57e-6e91f5110d56 Prima ding
Wij hebben deze ook! De aller lekkerste pizza's vinden wij met het Napolitaans deeg recept van Italiëplein en classica pizzasaus van Mutti. Wel type 00 bloem gebruiken
Wij doen altijd bakpapier in vierkantjes knippen en dit op de spatel leggen voordat het deeg erop gaat. Werkt ideaal en veeeeeeeeeel minder schoonmaken
Qua deeg; ik vind die kant en klare bodempjes echt niet te eten, sorry! Of zelf deeg maken... Of van Danerolles, die zijn ook echt heerlijk! https://danerolles.nl/product/italian-snack/
https://www.bcc.nl/keuken/eten-bereiden/grillplaat/emerop-pre-bake-pizzarette-6-personen/292770?channable=00798269640030303030303030303030303032393237373020&s2m_channel=319&gclid=Cj0KCQjwpreJBhDvARIsAF1_BU24GyEbun9AVTrlD4m2wOpAEpxT9G0zzr7uHfPcvLPEbJpwuRxS4rIaAgNlEALw_wcB Wij hebben deze maar dan met de ronde deksel met zwarte knop bovenop. Het oudere model. Pizza’s van de steen zijn zoveel lekkerder dan van die zwarte bakplaat. Het duurt hier denk ik ca 5 minuten voor een pizza gaar is. Tip: de onderkant van je deeg insmeren met bloem dan plakken ze niet aan de steen vast en je pizzadeeg een opstaand randje geven tegen het lekken van vocht voorkomt veel vlekken en aanbranden. En wij gebruiken altijd barbecuesaus van Calve als tomatensaus. Heel fout maar zoooo lekker!
Emerio vinden wij ook fijn. Maar op de low budget variant die we eerder hadden ging het ook prima. Die hebben we alleen vervangen om meer pizza's te kunnen bakken. De bodems die je kan kopen vind ik op zich wel handig. Maar zelf deeg maken heeft mijn voorkeur. Op zich is het niet zo veel werk, maar het vraagt wel wat planning. https://www.ah.nl/producten/product/wi239716/ah-biologisch-passata-di-pomodoro-fijn-gekruid is mijn favo saus om erop te doen. Daar kan je behoorlijk wat pizza's mee maken.
Beter: griesmeel of grove polenta (maismail). Wij maken zelf deeg, maar we merkten dat die bodems bleven rijzen en daardoor dikker werden. Dan duurt het langer voordat het klaar is. Nu steek ik de bodempjes uit, leg ze op bakpapier en leg ze 2 a 3 minuten in de oven. Dan stopt het rijzen en zijn de pizzaatjes ook eerder klaar.
Wij hebben, hoe verrassend, de emerio 6p. Na alle horror verhalen hier gelezen te hebben over vies worden etc ,gezegd: hij is om te gebruiken. We gaan niet lopen stressen met poetsen en voorzichtig zijn Ding is nog vrijwel helemaal schoon. Is echt leuk om te doen. Wij kijken lekker een kerstfilm ondertussen, heerlijk! We laten hem dus nog even staan tot na de zomer
Ja precies dit wilde ik ook zeggen. En wij hebben ook dezelfde pizzarette. We rollen het deeg lekker dun uit en dan zijn de pizza's bij ons denk ik al binnen 5 minuten klaar. Ik weet het niet precies, maar we hoeven tussen het beleggen/opeten en de volgende pizza nooit lang te wachten.
Jullie doen dit gewoon binnen? Wij gourmetten bijv nooit omdat ik het vreselijk vindt stinken en die geur niet in de gordijnen en zo wil hebben. Is dat bij een pizarette ook zo? We hebben een overkapping buiten en ik wilde dat daar gaan doen. Maar nu ik hier lees kan het misschien ook toch wel binnen.
Nee joh, gewoon binnen. Ik heb de keren dat ik het heb gedaan, niks geks geroken. Denk dat je een pizza uit de oven meer ruikt dan dit...
Pizzarette ruiken wij echt niet. Bij gourmetten ruik je meestal het vet en dat is bij deeg niet aan de orde. Maar gourmetten doen wij ook gewoon binnen. Wij hebben eigenlijk nooit last van stank. Tijdens het gourmetten zet ik de lampe berger aan tot even na het gourmetten. En dan is de evt stank sowieso weg.