Ik ben er dol op, maar maak het altijd met een zakje kruiden. Gewoon gehakt rullen, paprika, ui, champignons en bruine bonen. Ik zou het graag eens een andere versie willen proberen. Willen jullie je chili-recept met mij delen?
Hetzelfde alleen ik doe ipv paprika ui en champignons er een zakje soepgroente door. Deze vries ik altijd in. Dit gaat hier ook door de macaroni en lasagne etc.
Ik gebruik eigenlijk nooit alleen bruine bonen, maar altijd een blik bruine bonen en een blik witte bonen in tomatensaus. Ik moet zeggen dat ik dat lekkerder vind . Verder maak ik hem hetzelfde als jij (alleen dan zonder paprika - ben ik overgevoelig voor - en champignons - lust mijn man niet), dus kan ik je niet veel verder helpen .
Ik gebruik ook altijd de mix voor chili. Qua groenten gebruik ik: ui, paprika, champignons, prei, mais en een blik bruine en een blik kidney bonen. Lekker met rijst, picalilly en zilveruitjes/augurkjes en een lekkere frisse salade er bij! * kwijl*
Ook hier uit een pakje, maar ik vind hem zo lekker. Wij eten er halve perziken bij. Lekker zoet en fris.
Volgens dit recept: Ingrediënten 300 gram rundergehakt 1 prei 1 uitje 3 teentjes knoflook 2 paprikas (klein rood/groen) 1 blik tomatenblokjes 1 blikje tomatenpuree 1 blik bruine bonen 1 blik rode bonen 1 blikje maiskorrels (afhankelijk van blik hoeveel je gebruikt) Oregano, paprikapoeder, chilipoeder Aromat Zout en water Bereiding Bak 300 gram rundergehakt rul, bak daarna prei in ringetjes, gesnipperd uitje, gehakte knoflook en paprika in stukjes mee. 1 blik tomatenblokjes laten uitlekken, blokjes toevoegen. Het tomatensap gebruik je later samen met wat water om wat vocht in het gerecht te brengen zodat je het in de pan kunt stoven. Tomatenpuree erdoor mengen en daarna bruine bonen, rode bonen en een gedeelte van de maiskorrels afspoelen en mee verwarmen. Chili con carne op smaak brengen met oregano,paprikapoeder, chilipoeder en aromat. Stoofvocht toevoegen (sap en water) en ongeveer 20-30 minuutjes laten stoven op een laag vuurtje.
Mijn 'snelle' versie is heel makkelijk.. Gehakt rullen Groentepakket erbij Kidneybonen in chilisaus erbij (gwn zo'n blikje) Zo'n zak van HAK met Mexicaanse bonenschotel Wat rijst erbij koken en klaar!! Verse chili doe ik heel uitgebreid..en dus eigenlijk nauwelijks. Zeker niet meer nu ik een man heb die geen enkele vorm van bonen lust..
toevallig gaan we dat morgen eten en overmorgen ik maak het altijd voor 2 dagen alleen vind ik pas de 2e dag het lekkerste want dan is alle kruiden erin getrokken en bak ik het ook op maar ik maak het heel anders hoor gooit er van alles erin kilo runder gehakt 2x pak macaroni groente kant en klaare 2x blikjes tomatenpuree 1x pakje cilie mix van honing 1x blik bruine bonen 1x pak zilvervlies rijst en geraspte kaas wij eten het ook soms met tacco;s erbij
Ik maak altijd de versie van Honig - Mix voor chili con carne. Gehakt, Paprika, Ui, Bruine bonen (wel van Hak!) Maar wij eten het met stokbrood... Ook erg lekker!
ik vind die chili con carne mix echt heel flauw van smaak, en ook veel te zoet. Toevallig van de week voor het eerst geprobeerd, was nieuwsgierig naar de smaak. Maar dat was het eerste en laatste pakje. Ik kruid het met komijn, chili poeder en gewoon peper en zout. Nog wat hete rode peper pasta en tomatenpuree, tomaten, paprika knoflook ui en bonen. En gehakt natuurlijk.
Ik doe het altijd volgens het recept van jamie oliver. Ohhh wat is dat heerlijk! Ingrediënten 2 middelgrote uien 1 teen knoflook olijfolie 2 afgestreken theelepels chilipoeder 1 verse rode spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt 1 volle theelepel gemalen komijn zeezout en peper uit de molen 450 gram rundvlees, gehakt ( sucadelappen) of een goede kwaliteit rundergehakt. 200 gram zongedroogde tomaten, in olie 2 blikken tomaten van 400 gram 1/2 kaneelstokje 2 blikjes rode kidneybonen van 400 gram uitgelekt. Hulpmiddelen Keukenmachine Bereidingswijze Maal de uien en knoflook in de keukenmachine fijn en bak ze in een beetje olie zacht. Voeg het chilipoeder, de verse peper, komijn en een beetje zout en peper toe. Doe vervolgens het gehakte vlees erbij en laat het al roerend bruinbakken. Maal nu de zongedroogde tomaten fijn in de keukenmachine, met net genoeg olie uit de pot , zodat zich een mooie pasta vormt. Doe dit samen met de tomaten, het kaneelstokje en een wijnglas water bij het vlees. Voeg als het nodig is nog peper en zout toe. Breng aan de kook, dek af met een stuk vetvrij papier en leg het deksel op de pan. Laat alles nu 1 1/2 uur zachtjes sudderen. Doe er 30 minuten voor het verstrijken van de kooktijd de kidneybonen bij en warm goed door.
Wat ook lekker is is als je wat over hebt dit in een ovenschaal te doen. Hier doe je taco chips overheen en geraspte kaas. Lekker met stokbroodje kruidenboter en een salade. Ik gebruik ook altijd chilibonen en geen bruine bonen.