Zout

Discussie in 'Voeding' gestart door grasspriet84, 13 dec 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Hoi allemaal!

    Hoe zit het nu eigenlijk met zout in eten bij een baby. Ik vermijd het nu en kook zoutloos. Hij krijgt nu alleen wat zout binnen als hij een halve rijstewafel eet. Mag hij wel een beetje zout of helemaal niet? Of mag hij dit pas vanaf een bepaalde leeftijd?
    Hij heeft al wel eens basilicum op zijn aardappel gehad. Ik heb niet veel verstand van kruiden en weet niet goed welke ik al mag geven. In een ander topic van mij werd basilicum en peterselie genoemd.

    Natuurlijk krijgt ZL niet de hoeveelheid zout die ik zelf zou eten, maar heb echt geen idee hoe dit zit. Op het internet lees ik vooral; "pas op met zout want dit is niet goed voor de niertjes". Maar hier kan ik in de praktijk niet zoveel mee.

    Wie kan mij op weg helpen?
     
  2. Fristi2012

    Fristi2012 VIP lid

    23 jun 2014
    6.100
    3.487
    113
    Dit hou ik aan.
    Het is ook een beetje keuzes maken, op een dag dat hij kaas krijgt, krijgt hij geen gewoon brood, maar geef ik bananenbrood, of een pannenkoek zonder zout.
     
  3. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Dank je wel 😊
     
  4. MamavanLieverd

    MamavanLieverd VIP lid

    1 dec 2014
    7.394
    5.298
    113
    Ik hield/houd me gewoon aan koken zonder zout, eigenlijk het enige waar relatief veel zout in zat, was brood en soepstengels enzo. (met normale hoeveelheden komen ze daarmee al een heel eind met de hoeveelheid zout die ze mogen).
    Rijstwafels snap ik niet, waarom geef je geen zoutloze? Die zijn er niet voor niets...
    Inmiddels zijn we wel wat minder voorzichtig, want dochter is bijna anderhalf en na het jaar mogen ze wel wat meer hebben.
     
  5. Mammie87

    Mammie87 Fanatiek lid

    17 mei 2016
    1.995
    273
    83
    Ik zou het tot ongeveer een jaar zoveel mogelijk weglaten, maar langzaam maar zeker zit het toch in steeds meer producten die je geeft. Wat eerder gezegd werd, een beetje opletten en kiezen wat je geeft op een dag!
     
  6. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Hij krijgt nog geen soepstengels in plaats daarvan een rijstwafel. Dus een boterham en een halve rijstwafel zal vast net zoveel zout bevatten als een boterham en een soepstengel. Als ik op de verpakking kijk iig wel 😊
     
  7. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Twijfel gewoon heel vaak aan mezelf. Wil het graag goed doen en 'durf' vaak geen nieuwe dingen. Ik had bijv een keertje pindakaas op zijn boterham gedaan (dun laagje). Hij vond het superlekker, maar later hoorde ik dat dit heel weg wordt afgeraden. Waarom werd niet gezegd, maar dan voel ik me direct schuldig want ik heb het hem toch gegeven. :(
     
  8. Snoopy1979

    Snoopy1979 VIP lid

    8 okt 2006
    34.228
    7.276
    113
    Vrouw
    Brabant
    Pinda's zijn erg allergeen en bij een allergie is de reactie vaak heel heftig. Dat wil je niet bij een kleine baby. Kijk anders eens op het schema van borstvoeding.com, dat is een heel voorzichtig schema. https://www.borstvoeding.com/bijvoeding/schema/nederlands.html
     
  9. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Hier heb ik nooit gelet op hoeveel zout er in een boterham of rijstwafel zit ofzo. Als hij 2 boterhammen of later 3 of 4 boterhammen wilde eten dan kreeg hij die gewoon.
    Wel heb ik tot 1 jaar altijd zoutloos gekookt. Na z'n 1e verjaardag ben ik daar wat milder in geworden. In de zin van dat hij wat wij uit pakjes/ zakjes eten gewoon met ons mee eet.
    Aardappels en groente e.d. kook ik nog steeds zonder zout.
     
  10. tuc

    tuc Niet meer actief

    Zo heel precies bedoelen ze het niet hoor. Een baby mag gerust een boterham met een plak kaas. Daar heb ik echt niet opgelet.
    Waar ze voor waarschuwen is het zout toevoegen, dus letterlijk in je pan met aardappelen of groenten of door pakjes en zakjes met zout te gebruiken.
    Maar dat is voor jezelf net zo slecht als voor een kind. Dus het is supersimpel...geen zout meer toevoegen aan je eten en geen pakjes en zakjes gebruiken. Is voor het hele gezin een stuk gezonder.

    Losse kruiden mogen gewoon.
     
  11. grasspriet84

    grasspriet84 Fanatiek lid

    17 jun 2016
    1.778
    32
    48
    Soms vind ik het gemakkelijker om voor ons zelf groente uit een potje warm te maken. Hier zit 0,4 gram zout per 100 gram in. ZL krijgt twee eetlepels groente en verder heeft hij vandaag geen extras gehad met zout (behalve brood dan). Hij heeft niet eens alles opgegeten dus zal het we meevallen.

    De nasi e.d krijgt hij niet omdat wij de mix uit zakje gebruiken. ZL krijgt dan een potje Olvarit.
     
  12. Shakes

    Shakes VIP lid

    2 apr 2013
    14.132
    5.874
    113
    Vrouw
    Vlaanderen
    Dan kies je beter voor diepvriesgroenten. Even makkelijk, maar geen zout. En meer vitamines.
     

Deel Deze Pagina