Oh mensen toch ..nu heb ik honger. Onze toppers: - bruchetta (?) : Plakjes stokbrood grillen. Tomaat zonder vruchtvlees klein snijden, beetje olijfolie, p/z, rood uitje en basilicumpasta mengen en laten intrekken. Uiteraard op t brood serveren - speklappen a la taliaa: dunne lapjes, olijfolie, ketjap, ketchup, sambal, knoflook p/z en lekker lang laten marineren(echt wel halve dag) - bavetterolletjes, gevuld met parmaham, verse pesto, parmezaanse kaas.. zoooo lekker -watermeloen/munt/fetekaas salade. Nomnom
Wij maken altijd pofaardappels op de barbeque, heerlijk! Grote vastkokende aardappel in aluminium folie ongeveer een uurtje op de bodem van de barbecue leggen. Voor de saus op de aardappel doe ik altijd griekse yoghurt, schepje creme fraiche, bieslook, knoflook en peper en zout, evt nog een bosuitje en gebakken spekjes erbij, jammie! Ook maak ik altijd biefstuk spiesjes die in de smaak vallen. Marinade maken van olijfolie, kruiden(oregano, koriander, peterselie, rode peper, maar kies vooral iets wat jij lekker vindt) en geperste knoflook. Vervolgens de biefstuk in kleine stukjes snijden en mengen met de marinade. Stukjes op de spies en even grillen op de barbecue. laat het niet te gaar worden, de biefstuk moet nog een beetje rosé zijn