Wat is jouw favoriete pastarecept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Lentekriebels, 16 sep 2018.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Izzie7676

    Izzie7676 VIP lid

    18 dec 2017
    5.793
    6.474
    113
    Vrouw
    Ik neem t risico met rauwe eieren liever niet :)
     
    Meca vindt dit leuk.
  2. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Zoiets maak ik ook vaak voor mezelf.
    Tomaten in stukjes met 3 tenen knoflook aanfruiten. Schut witte wijn erbij. Zout en Peper.
    Gekookte pasta erbij en basilicum en verse parmezaan erover. Eet ik wanneer ik weinig tijd heb echt zo graag!
     
  3. PenF

    PenF VIP lid

    20 aug 2009
    8.387
    2.241
    113
    Vrouw
    Coach
    Dordrecht
    Verder eten we qua pasta vaak:

    Quatro formaggi
    Carbonara
    Bolognese
    Met olijfolie knoflook en peper
    Lasagne
    Met een saus van castello blue, tomaat, rucola
    Ravioli of canneloni gevuld met ricotta en spinazie
    Spaghetti Vongole

    Oh ik kan iedere dag wel pasta eten!
     
  4. Tuttebella

    Tuttebella Niet meer actief

    Ik hou van pasta, als het kon zou ik het elke dag eten!

    Succes recepten hier;

    Pasta met zalm en spinazie
    - 150 gram verse spinazie
    - 400 gram Zalmfilet
    - 400 gram spaghetti/tagliatelle
    - 250 gram Cherrytomaatjes
    - 1 ui
    - 2 knoflook teentjes
    - 250 ml crème fraîche

    Maak de spaghetti volgens de aanwijzingen. Snijd de zalm in blokjes, halveer de tomaatjes en snipper de ui. Spinazie wassen en knoflook persen.

    Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui. Voeg de zalmfilet toe en bak vier minuten mee. Voeg hierna de spinazie toe en wacht tot dit geslonken is.


    Tortellini mozzarella

    -
    400 gram tortellini
    - 750 gram spinazie
    - 15 zongedroogde tomaatjes
    - 4 tenen knoflook
    - 400 ml slagroom
    - 2 bollen mozzarella
    - Verse basilicum
    - Parmezaan of pecorino

    Kook de tortellini volgens aanwijzingen op het pak. Snij de mozzarella en de zongedroogde tomaatjes in stukken/reepjes.

    Zet een koekenpan op het vuur en doe hier de olie van de tomaatjes in. Doe hier de tomaatjes zelf ook bij. Pers de knoflook in een knoflookpers fijn en doe dit er ook bij. Laat dit ongeveer een minuutje bakken.

    Doe de spinazie erbij. Als het niet in één keer lukt, kun je het in gedeeltes doen. Als het eerste gedeelte is geslonken doe je de volgende erbij. Als alle spinazie is gesloken, mag de slagroom erbij. Dit laat je even mee verwarmen. Als je ziet dat de slagroom een beetje gaat borrelen, kun je de mozzarella toevoegen.

    Als alle kaas is gesmolten kun je de gekookte tortellini toevoegen. Laat dit nog even doorwarmen totdat de saus wat dikker is. Voeg naar smaak wat zout toe.
    Op je bord kun je naar smaak verse basilicum en parmezaan/pecorino toevoegen.


    Pasta met gorgonzolasaus
    - 400 gram pasta
    - 100 gram roquefort
    - 2 plakjes cheddar
    - 3 teentjes knoflook
    - wijn
    - doperwtjes
    - bosui

    Kook de pasta en de doperwtjes volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Snij de bosui fijn en pers de knoflook. Fruit ze aan in een pannetje met een beetje olijfolie.

    Voeg dan de roquefort toe en een scheut witte wijn. Als de kaas gesmolten is voeg je de pakjes cheddar en de doperwten toe.
     
  5. Robijn89

    Robijn89 VIP lid

    1 feb 2015
    8.127
    5.045
    113
    Vrouw
  6. Littlegirl1989

    Littlegirl1989 Fanatiek lid

    2 aug 2015
    3.090
    2.175
    113
  7. zwangerevrouw

    zwangerevrouw Fanatiek lid

    22 jul 2011
    2.115
    222
    63
    Ovenschaal 25 min

    Geraspte kaas
    Mascarpone
    Cherry tomaatjes
    Bosui
    Boerenmetworst
    Penne 250 gr

    Penne koken, door de mascarpone roeren in een grote bak
    Cherry tomaatjes halveren erdoor
    Bosui snijden kleine stukjes
    Worst kleine dunne plakjes
    Geraspte kaas erdoorheen roeren

    In de oven, tot er enigszins een knapperig bruin korstje te zien is
     
  8. Brinsa

    Brinsa Fanatiek lid

    16 mrt 2016
    3.656
    2.558
    113
  9. Hopsatee

    Hopsatee Niet meer actief

    Ravioli met truffelsaus <3
     
  10. Deedee91

    Deedee91 VIP lid

    10 jun 2015
    13.667
    5.701
    113
    Ja lekker pasta. Ik ben helemaal gek op pasta bologsese saus. Vooral die van Jamie Oliver. Ook pasta met zalm/ spinazi.

    @Tuttebella voor hoeveel personen is dat 2de recept?
     
  11. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Pasta met gorgonzolasaus, zonder gorgonzola :roflmao:;)
     
  12. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
  13. Banana

    Banana Fanatiek lid

    29 jun 2014
    2.045
    621
    113
  14. LadyKikker

    LadyKikker Fanatiek lid

    12 feb 2012
    4.238
    1.892
    113
    Vrouw
    De meest simpele variant... aglio e olio.

    Spaghetti koken

    In een hapjes pan een laagje olijfolie warm laten worden, 4 tenen knoflook fruiten, pepertje erbij en dat door je pasta scheppen.
    Lekker met parmezaanse kaas of uitgebakken spekjes.

    Wij eten er meestal iets van rucola bij of een salade van tomaat, mozzarella en basilicum.
     
  15. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Ligt er aan....als je gnocchi van tarwe hebt is het pasta. Als je de aardappelvariant hebt niet idd.
     
  16. Lentekriebels

    Lentekriebels Fanatiek lid

    15 aug 2015
    1.086
    156
    63
    Das waar. Ik maak eigenlijk altijd de aardappel versie.
     

Deel Deze Pagina