Hai ik weet me ff geen raad. en hoop dat hier mensen zijn die dit herkennen. wij hebben een lieve hond (duitse herder) genaamd Hummer. Daar lijkt hij precies op want hij is nogal groot uitgevallen hihi. Hij is 3 jr en niet met kids opgevoed dus hij kent ze eigenlijk ook niet. tot vorig jr nov kregen we een dochtertje genaamd vajen. Hij is best wel jaloers geworden dus weten ook dat we hem dus ECHT nooit hem met vajen alleen moeten laten. Verder weet hij niet goed wat hij ermee aan moet als vajen over de grond kruipt en nu zelf enkele pasjes verzet. vaak gaat hij naar buiten of in de berging maar... ik kan hem toch niet altijd buitensluiten.. we doen genoeg met hem en heeft zn dingetje wel met haar als we gaan lopen aantal keren per dag! maar doordat hij geen raad weet wat hij ermee aan moet vertrouw ik hem op een 1 of andere manier niet. maar wat als mn dochter volgende maand kan lopen dan kan ik haar niet zo vaak in de box zetten en hummer telkens buiten sluiten vooral met dit vieze weer. maar een bijna 1 jarig meisje kun je niet wijs maken dat ze naar het kussen mag. Misschien valt het als ze kan lopen allemaal wel mee maar pfff.. zit me een beetje druk te maken ofvinden jullie van niet.. zouden er wel mensen willen antwoorden die dit een beetje herkennen en geen mensen die nergens geen verstand van hebben en geen honden hebben, want daar heb ik niet zoveel aan. ook gaan we nog naar de cursus iedere week. de gedragstherapeut zegt dus dat we hem in de bench moeten doen als vajen uit de box is of na buiten doen ... maar voor mij werkt dat niet echt.
Ik had 'm juist niet naar buiten of de berging gedaan, maar erbij gelaten om te wennen (uiteraard wel even ergens anders heen wanneer je de kamer uit moet zodat ze niet alleen samen zouden zijn)..
Indd. Nu word hij opgesloten of weg gedaan als zij uit de box mag. Hij moet weg voor een indringer (zoalshij dat ziet) mijn ouders hebben een lhaso apso (weet niet of ik het goed schrijf) maar ook hij zag E. Als een vreemde en mopperde zelfs na haar. Haar meteen duidelijk gemaakt dat ze hem met rust moet laten. Dit doet ze ook. Als hij haar aan ziet komen gaat hij 9 vd 10x zelf al weg.. Zou hummer sowieso niet meer weg doen.. maar hem er wat meer bij betrekken..
Dankje alvast voor jullie reactie.. klopt maar toch vind ik het een beetje eng eigenlijk.. vooral omdat hij weleens jaloers gedrag vertoont..
Mijn idee is ook om de hond nooit buiten te sluiten. Wat doet de hond, waardoor je hem niet vertrouwd? Onze hond was 6 jaar en ook niet opgevoed met kinderen, hij was erg wild en liep zelfs kinderen van familie of vrienden omver als ze bij ons waren. Zo enthousiast was hij. Toen wij eenmaal onze dochter hadden is hij er stilletjes aan gewend denk ik. We hebben hem overal bij betrokken en nooit buitengesloten. En nu zijn ze de dikste maatjes. Wel hebben we onze dochter ook regels gegeven, zo mag zij dus absoluut niet bij hem in de mand zitten, dat is zijn plekje, anders heeft de hond geen eigen plekje meer waar hij zich terug kan trekken. hier moet zij hem ook ten alle tijden met rust laten. Net zoals wanneer hij aan het eten of drinken is.
idem als hierboven. Hem erbij betrekken, erbij blijven en situaties van te voren inschatten. Wanneer jij denk/vindt dat de hond iets kan doen omdat je kindje dit of dat van plan lijkt te zijn. Een van de twee afleiden. Zo begeleid je beide met respect en laat je ieder in zijn waarde. Onze honden lopen ook wel eens weg van Jesse, die nu ook kruipt en begint los te lopen. Ze laten veel toe, het proberen te aaien van Jesse en hun neuzen zijn vreselijk interessant. Hij mag ze aaien en even aan de neus zitten. Maar zodra ik in de gaten krijg dat de honden het te veel vinden, pak ik Jesse op en gaan we wat anders doen. Of de honden gaan staan en lopen weg, dan hebben hun eerder gekozen dat het zo genoeg is geweest.
Wij hebben een mechelse herder. En ik was in het begin ook heel nerveus. Maar hoe nerveuzer ik werd hoe erger hij het op zijn zenuwen kreeg. Die van ons piept hem ook telkens naar buiten niet omdat jolisa in de buurt komt maar dat wil hij gewoon. Ik heb op een gegeven moment gezegd het dan is goed ik ga niet telkens wantrouwen naar mijn hond toe hebben. En lieten hem gewoon binnen betrokken hem overal bij. En nu haha ze spelen niet veel samen maar doen elkaar ook niks. Wat betrefd je kindje moet je aanleren om bij zijn plaats weg te blijven. Dat is zijn plaats zijn veilige plekje als ze te druk voor hem word kan hij op zijn plekje liggen zonder gestoord te worden. Maar als eerste stop je nerveusiteit weg. Je hond voelt dat heel goed
Hij vertoont een zenuwachtig gedrag... omdat hij niet goed weet wat hij ermee aan moet. hij is 3 en ook nog een beetje hieperdepiep
Ik vind het apart dat joi gedragsdeskundige zegt "opsluiten" zo pak je zijn gedrag/gevoel helemaal niet aan maar versterkt het juist. Ik snap dat het voor de veiligheid is maar ik denk dat er beter naartoe gewerkt kan worden dat hij van het jaloerse gevoel af komt. Wellicht een andere gedragstherapeut die een frisse kijk erop heeft? Zelf heb ik een jaloerse Dwergpincher en laat ze ook geen moment uit het oog. Smorgens als ik beneden kom laat ik de honden bij mij en mijn zoontje komen om elkaar te begroeten en laat hem altijd even snuffelen. Ik probeer ook zo veel mogelijk ze overal bij te betrekken.
Wat wij toen hadden (wij hadden een jack russel dus qua formaat wel iets kleiner) een echte plek voor de hond alleen. In ons geval de keuken, is af te sluiten met een deur. Hierin stond de mand van de hond, de hond kon gewoon door het hele huis heen maar als hij er genoeg van had dan kon hij gewoon naar zijn eigen plekje. Wij waren dan ook erg streng naar onze zoon toe, als de hond daar lag dan mocht hij er gewoon niet bij komen. Alleen als ik de kamer uit moest dan sloot ik de deur zodat ze niet bij elkaar konden komen. (maar ik ben dan weer zo'n zieltje die dit dan ook nog uitlegt aan de hond ) Hier werkte dat altijd heel goed, de hond kwam kijken als hij er zin in had en had hij er genoeg van ging hij heerlijk op zijn eigen plekje liggen en wist hij ook dat ik ervoor zou zorgen dat hij met rust gelaten werd.
Ja dat zenuwachtig gedrag is hier ook is 7 en nog steeds happypeppie haha. Dat is herder eigen dat gaat er ook niet uit. Gewoon leuk maken en hem overal bij betrekken. Die van ons komt luiers brengen doekjes en al haha. Maakt de deur voor haar open en al.
Ik heb zelf een amerikaanse bulldog en inmiddels een zoon van 2. Ik heb me nooit zorgen gemaakt over wel of niet kunnen vertrouwen maar realiseer me wel degelijk dat ze een hond is en blijft en voorzichtigheid en begeleiding geboden is. Ik ben toen mijn zoon ging kruipen/lopen erbij gaan zitten en heb het begeleid, wanneer hij naar haar toe ging en zij heel lief reageerde kreeg ze van mij aandacht en bekrachtigde ik haar positief. Zo werd het voor haar ook iets leuks. Daarnaast hebben wij onze zoon geleerd dat de hond een hond is en wanneer ze wegloopt oid hij niet achter haar aan moet gaan. Inmiddels weet zoonlief precies hoe hij met onze hond om moet gaan. En gaat het dan ook erg goed. Ze zijn samen echt firma list en bedrog. Geef je hond vertrouwen als er nog niets mis is gegaan. Dat verdient hij of zij. De hond voelt wanneer er geen vertrouwen is en kan misschien denken daardoor dat het juist niet goed is waardoor (door wat jij uitstraalt onbedoelt) de hond weer onzeker wordt.
Wat voor gedrag vertoont hij dan? Kun je uitleggen wat hij doet? Een hond opsluiten zodra de baby op de grond mag vind ik geen goede keuze. Ik zou hem inderdaad er meer bij betrekken. Leg zijn mand op een rustige plek waar hij ervoor kan kiezen om er zelf heen te gaan. Je dochter kun je met de tijd leren om daar niet te komen. Tot die tijd moet jij ervoor waken dat ze hem met rust laat.
Hahhaha pluk hier ook. Vrouwtje gaat even naar de winkel. Kom zo terug ja nie op de bank liggen jij he. Hahaha kijkt me dan zo aan van ja joh het zal wel
een andere ruimte hebben we niet we hebben alles in zn geheel helaas... zit wel te denken om de bench er weer in te doen.
Al zet je de bench in een hoek met bijv een kleed er overheen dan kan hij zich daar terug trekken mocht hij dat willen .
Ik denk dat het zenuwachtig zijn van de hond niet zo zeer jaloersgedrag is. (corrigeer me wanneer ik het verkeerd heb) Maar dat het inderdaad eerder komt doordat hij aanvoelt dat jij er een zenuwachtig/onzekergevoel bij hebt. Geef het een kans. Probeer de hond desnoods wat meer toe te laten wanneer je niet alleen thuis bent, zodat er voor jou gevoel met 2en ingegrepen kan worden.