Spoed: hoe snel lekker jus?

Discussion in 'De lounge' started by Poohbear82, Nov 20, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    Feb 12, 2013
    2,415
    0
    36
    Female
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Ik maak zuurkool met, voor de afwisseling, vegetarische spekjes. Alleen deze nemen de boter volldig op en manlief heeft gister het laatste zakje juspoeder opgemaakt.
    Ik heb geen jus op voorraad en kan niet even snel naar de winkel.
    Dus hoe maak je snel lekkere jus?
     
  2. hardlopertje

    hardlopertje Bekend lid

    Jul 9, 2012
    853
    28
    28
    Ergens op de aardbol
    je zou een roux kunnen maken van bloem en boter. Deze laten bakken totdat hij goed bruin is en dan bouillon er bij doen.

    Dit kwam ik tegen op internet.
    Het klinkt mij meer als een sausje en of het smaakt ook geen idee.
    Hopelijk smaakt het.
     
  3. yenolah

    yenolah Fanatiek lid

    Dec 12, 2008
    4,038
    83
    48
    Female
    fysiotherapeut
    Caldas da Rainha
    Uitje bakken in boter, eventueel wat soyasaus erbij. Beetje bloem, gaar laten worden en dan verdunnen met bouillon inderdaad.
     
  4. 2jees

    2jees Niet meer actief

    Beetje water erbij.
     
  5. maartje84

    maartje84 VIP lid

    Oct 8, 2008
    12,811
    4,453
    113
    Punnikexpert
    Import ergens
    Waarschijnlijk heb je al gegeten maar voor de volgende keer:
    Je zou best wat extra boter kunnen gebruiken, ietsjes water kunnen toevoegen, wat paprikakruiden, een stukje ontbijtkoek verkruimelen (ja echt!) en een laurierblaadje toevoegen. Eventueel ook eerst een uitje fruiten.
     
  6. Poohbear82

    Poohbear82 Fanatiek lid

    Feb 12, 2013
    2,415
    0
    36
    Female
    Secret agent
    Ergens in het midden
    Bedankt voor de reacties, t is gelukt.
     

Share This Page