Het water loopt me nu al in de mond als ik al die heerlijke dingen lees! Heeft iemand zin wat recepten neer te zetten? Merk dat ik de laatste tijd echt aan het rouleren ben tussen mijn standaard recepten. Ben vooral benieuwd naar de Indonesische recepten. Maak dat zelf echt nooit, maar vind het zo heerlijk!
Chinese tomatensoep, ben ik erg goed in Maak het altijd op verjaardagen, en krijg er altijd complimentjes over. De pan is ook altijd zo leeg, haha.
appeltaart, varkenshaasje in kruidenboter gebakken, rosbief uit de oven, kippenbouten uit de oven.. krijg eigenlijk heel vaak complimentjes haha maakt niet zo zeer uit wat ik maak.
Deze maak ik altijd, min of meer. Doe veel dingen op eigen smaak. Recepten soep - Soep recept voor - Betsy's Chinese tomatensoep
Nou ik heb het gevraagd: gebakken aardappeltjes, stukje lekker vlees en sla. najaaaa daar heb ik zelf bijna geen werk aan Hij vindt alles wat ik kook wel lekker. Af en toe probeer ik iets nieuws. Nadat het recept gefinetuned is vindt hij het dan ook erg lekker.
Mijn vriend is eigenlijk tevreden met alles wat ik maak maar een lekker bordje goulash met rijst of spagettie zijn toch wel zn favoriet.. Hoewel hij me wel elke avond na het eten heel lief een complimentje geeft .
Nasi! Dat waardeert hij echt. En ik heb laatst bruine bonensoep gemaakt, (vers) hij dacht dat hij dat niet luste maar wel dus, heerlijk vond ie het!
Ja hoor, komt 'ie: 500 gr. kipgehakt zoute ketjap (blauw-witte fles bij de toko/turkse supermarkt) 1 adjuma/mme jeanette pepertje 1 ui, klein gesnipperd tomatenpuree 1 maggiblokje knoflook zwarte peper en eventueel zout naar smaak Ui fruiten met knoflook kipgehakt erbij doen, goed rullen (gaat lastiger bij kipgehakt dan rundgehakt, dus even goed prakken met een vork bijv.) 3 á 4 koffielepels tomatenpuree, maggiblokje en zwarte peper erbij zoute ketjap erbij (ik kan niet precies zeggen hoeveel...ik doe het op gevoel en smaak, dus moet je even uitproberen. Het moet goed donker worden, maar niet té zout natuurlijk) Indien nodig zout erbij Als laatste de adjuma/mme jeanette erbij. Ik knip 'm altijd in heeeele kleine stukjes door het vlees. Dat is wel tricky, want het wordt natuurlijk behoorlijk spicy dan, maar wij houden daarvan (vriend is Surinaams). Dus ook dat moet je naar eigen smaak doen (of de peper gewoon weglaten, kan ook). Nog even zacht doorbakken tot alle smaken goed ingetrokken zijn. Ondertussen maak je brooddeeg, voor gewoon wit brood. Op het pak staat hoe het moet (het moet ook rijzen en zo, dus het duurt wel even) Als het deeg klaar is, balletjes ter grootte van een flinke stuiterbal maken, en deze met je handen tot een plat rondje maken (doorsnee van een vla-schaaltje ongeveer). Hier wat van de kipvulling op doen, en dan alles dichtvouwen tot je de baopao-vorm hebt. Dit alles op een bakplaat met bakpapier in de oven zetten. De temperatuur van de oven staat op het pak brooddeeg (weet ik niet meer uit mijn hoofd). En dan gewoon in de gaten houden, en wanneer het mooi goudbruin is uit de oven halen. Af laten koelen en....jummieieieieie Bovenstaande kan ook met lamsgehakt trouwens...zo maakt een kennis van mij ze. Ook superlekker.
Die bapao klinkt wel heel lekker. Misschien dat ik dat wel een keer ga maken. We hebben alleen geen toko hier in de directe omgeving. Kun je die ketjap ook gewoon in de supermarkt kopen? En wat is dit? 1 adjuma/mme jeanette pepertje Is dat niet gewoon een rode of groene peper?
Hij zegt alles lekker te vinden, wat ik voor hem maak. Maar zijn lievelingsgerechten zijn dan denk ik toch: Eend met sinaasappel-portsaus Pasta met venusschelpen, knoflook, rode peper en witte wijn Chili con carne En pasta met rivierkreeftjes En hij is dol op alle zelf gemaakte soepen en dus niet met een pakje of boullionblokje ofzo...
kip tandoori vind hij van mij heerlijk en als ik tagliatelli met kip pesto maak dan yumt hij de hele pan leeg
een adjuma/mme jeanette is een Surinaamse gele peper. Veel heter dan de groene of de rode. De adjuma is de heetste van de twee. Niet in je ogen wrijven of vinger in je mond doen als je de binnenkant hebt aangeraakt! die ketjap kun je ook bij sommige supermarkten kopen (vooral supermarkten die veel buitenlandse producten verkopen). De c1000 heeft het hier ook. Niet te verwarren met ketjap manis, die zoet is!
Ok bedankt voor je info. Dat ogen wrijven heb ik weleens gedaan toen ik een rode peper had gesneden. Het was net alsof mijn ogen eruit brandden. Ook al had ik mijn handen gewassen. Dus dat doen we maar nier weer.