Wat is.. jullie favoriet recept? :)

Discussie in 'De lounge' gestart door LA85, 10 dec 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Peetje83

    Peetje83 Fanatiek lid

    29 jun 2011
    4.057
    2.555
    113
    Limburg
  2. EllenZ

    EllenZ Lid

    20 feb 2011
    85
    0
    6
    NULL
    NULL
    Je recept zag er zo goed uit dat ik het vanavond heb klaargemaakt. Echt heerlijk!!!
     
  3. mam1991

    mam1991 VIP lid

    17 jan 2013
    10.071
    2.096
    113
    Ik heb nog een pak gerookte zalm liggen wat op moet, weet iemand hier een super lekker recept mee ? :D Ik kom niet verder dan spaghetti met zalm en roomkaas, mijn man is daar alleen niet zo dol op :D
     
  4. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Quiche? :D

    Mijn mixed kitchen: Quiche (hartige taart) met brie, gerookte zalm en prei

    Of gewoon heeeerlijk luxe op een pistoletje met roomkaas en bieslook, of gewoon zo. Ik ben gek op gerookte zalm :D
     
  5. Young Flower

    Young Flower Fanatiek lid

    25 jul 2006
    3.369
    507
    113
    vlakbij Rotterdam
    zalmpasta

    gerookte zalm
    creme fraiche (zelfde hoeveelheid als de zalm die je hebt)
    kappertjes
    uitje

    pasta

    gerookte zalm bakken, uitjes erbij en creme fraiche. even warm laten worden en dan kappertjes erbij. en je hebt een makkelijk maar heerlijk gerecht
     
  6. Amare

    Amare Niet meer actief

    Gevuld stokbroden:

    Voorgebakken stokbroodje of pistoletje gedeeltelijk uitsnijden.
    Stroganofgehakt rollen en deze in het stokbroodje leggen, daar over heen dun gesneden ontbijtspek.
    Even in de oven tot het gaar is en smullen maar!!
     
  7. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    Jeeej! Wat fijn dat je t zo lekker vond! :D


    Wie had hier t recept van de Babi Pangang met kip? Ik ga m morgen proberen!
     
  8. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Babi ketjap :) check! Heerlijk!
     
  9. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    o ja ketjap, dat bedoel ik :p ben benieuwd! hoop dat de kids niet boos worden want zouden patat eten maar hubby wilde de babi ketjap proberen :D
     
  10. Roozjuh

    Roozjuh VIP lid

    1 okt 2007
    18.389
    1.292
    113
    Flevoland
    thx voor t recept, was echt heerlijk!! wel mn eigen draai eraan gegeven. babi ketjap gewoon zo gelaten maar hebben er heerlijke groente bijgedaan. hollandse groente zakje van ah met Bamboe Sajoer Groente erbij jummm
     
  11. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Leuk om te horen!
     
  12. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    Oh yummy hier ga je van watertanden!! Ga zeker ook een heel aantal van de geplaatste recepten proberen!!
     
  13. LA85

    LA85 Fanatiek lid

    25 apr 2013
    2.018
    1
    36
    NULL
    NULL
    Romige kip cajun pasta (2 pers)

    2 kipfilets, in reepjes
    +/-200gr groene tagliatelle
    4-5 tl cajunkruiden
    2 el boter
    1 bosuitje, in dunne ringetjes
    1 teen knoflook, fijngesneden
    1-2 kopjes slagroom
    2 el zongedroogde tomaatjes, in stukjes gehakt
    1 gele paprika in blokjes en voorgekookt
    1/4e tl zout
    1/4e tl gedroogde basilicum
    beetje zwarte peper
    1/4e kopje parmezaanse kaas (of meer, naar smaak)
    champignons in schijfjes gesneden (naar smaak, kan ook weggelaten worden)

    Doe kipreepjes in een kom en mix met de cajunkruiden. Verwarm een grote pan en fruit het bosuitje en knoflook in de boter aan. Voeg de kip toe (en ook de champignons indien gewenst) en bak deze rondom bruin.
    Kook ondertussen de tagliatelle volgens de verpakking in een ketel.
    Verminder het vuur onder de pan met het kipmengsel en voeg de slagroom, tomaten, paprika, basilicum, zout en zwarte peper toe en verwarm goed door.
    Als tagliatelle klaar is, water afgieten en opdienen. Kipmengsel over de tagliatelle doen en bestrooien met parmezaanse kaas.

    Eet smakelijk :)
    P.S.: Ik maak het kipmengsel meestal een dag van tevoren zodat de smaken goed kunnen intrekken. Op de dag zelf kook ik dan de tagliatelle, ik verwarm het kipmengsel en dien dan op (parmezaanse kaas niet vergeten!) - klaar is Kees ;)
     
  14. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Ahh, wat ontzettend leuk om te horen, dank je wel!
     
  15. Amethist

    Amethist Niet meer actief

    Hier is de Mexicaanse ovenschotel van Eylem ook favoriet! Wij schransen met z'n 4en zo'n hele ovenschaal ervan leeg. En dan zit ik echt te vol (en neem ik mezelfd voor het de volgende keer niet meer te doen...kansloze onderneming bij voorbaat ;)), maar het is ook zoooo lekker.

    Deze is inmiddels ook favoriet geworden.
    Mijn mixed kitchen: Zeytinya
    En zeker de moeite waard om eens bulgur te maken. Is echt heel erg lekker. Vandaag bij de Turkse winkel een zak gehaald. Mjammie!
     

Deel Deze Pagina