Wat is jullie favoriete gehaktbal recept?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sjakie22, 8 mei 2011.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. CherryAyden

    CherryAyden Niet meer actief

    Wahahah oei! Ik ga er eens op letten of ik dat de volgende keer ook heb...
     
  2. vive2

    vive2 Fanatiek lid

    Halve kilo gehakt
    Een ei
    Kwart ui, héél fijn gesneden
    2 verkruimelde beschuitjes
    Scheut ketjap manis
    Snuf knoflookpoeder
    2 EL kerriepoeder of voor de afwisseling paprikapoeder

    Alles mengen, ballen draaien, in een gesloten gietijzeren pan laten sudderen op een klontje boter tot ze gaar zijn.
     
  3. 1234

    1234 Niet meer actief

    Haha... laat je het dan even weten? :D
     
  4. Elena22

    Elena22 VIP lid

    10 feb 2010
    8.110
    1.795
    113
    Kraamverzorgende
    Een kilo gehakt mengen met Z&P, 1 tl knoflook (uit zo'n tube), klein beetje mosterd, klein beetje ketchup, gesnipperd uitje, een ei, paneermeel. Goede gladde ballen draaien en dan alle kanten dichtschroeien en vervolgens op laag vuur en flink water nog even later sudderen. Heerlijk :D
     
  5. MvS

    MvS VIP lid

    19 okt 2008
    5.563
    1
    36
    Ik heb niet alle andere reacties gelezen, maar ik maak mijn gehakt met kruiden van Stegeman, een eitje en paneermeel. Soms, als ik maar weinig gehakt heb, doe ik een beetje melk ipv een ei. En soms snipper ik er een uitje door en een -klein- teentje knoflook.
    Ik braad ze altijd in behoorlijk veel boter (das het lekkerst) en als ik kleine balletjes maak om te snacken, braad ik ze en als ze een beetje op kleur zijn, doe ik ketjap in de pan en laat het dan nog een poosje pruttelen. Zo lekker!
     
  6. Momfulness

    Momfulness Niet meer actief

    @Cherryayden, bedankt voor je advies! Ik ga mijn best doen. Wordt vervolgd :p
     
  7. soppie

    soppie Bekend lid

    31 mrt 2011
    837
    35
    28
    NULL
    NULL
    weet je wat gek is? ik gebruik al jaren de gehaktkruiden van verstegen (naturel) en als ik die bij de ah koop dan zijn de panneerkruiden oranje en als ik de zelfde zakje kruiden van verstegen bij de slager koop dan zijn de kruiden niet oranje. (zeg maar beschuitkleur) deze vind ik ook dan veel lekkerder.

    maar hier mijn recept (althans kopie van mijn opa)

    * 500 gram rundergehakt (vind de half om half te veel krimpen)
    * gehaktkruiden van verstegen (wel van de slager)
    * één ei
    * klein scheutje tabasco
    * een beschuit (meestal niet nodig, maar hier door blijven ze vaak mooi rond)
    * één eetlepel tuinkruidenbouillion
    * beetje verse bieslook (voor de uiensmaak, voor diegene die last krijgen van uien:D)
    * scheutje ketjap manis
    * één pakje bak & braad (ik gebruik de gene van de ah)

    doe het gehakt met de gehaktkruiden, de ei, tabasco, beschuit, tuinkruidenboullion, en de fijngensneden bieslook goed samen mengen en doe de ballen goed kneden (door het stevig kneden druk je het lucht uit de ballen zogezegd, waardoor ze niet uit elkaar vallen) maak ze daarna mooi rond en doe ze in de goed verwarmde boter mooi en snel dicht schroeien, wel contstant de ballen rond draaien met een lepel waardoor ze egaal bruin worden. als je dit tussen de 10 & 15 minuten heb gedaan haal je de ballen eruit en doe je afblussen met water en ketjap tot dat ze bijna onder staan en laat dit een half uurtje sudderen.
     
  8. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Ik ben deze nu aan het maken... ben benieuwd :D Het ruikt al lekker in ieder geval.
     
  9. Ladymistique

    Ladymistique Bekend lid

    5 mrt 2008
    516
    0
    0
    Fulltime huismama
    Uithuizen
    Ik heb eens 1 gezien van gordon ramsey, en maak ze nu eigenlijk alleen maar zo.

    gehakt (duhhh)
    heinz ketchup
    mosterd
    eitje
    broodkruimels
    gehakt kruiden
    verse bieslook

    eerst doe je het eitje erin met de broodkruimels of hoe je het zelf altijd doet.
    de gehaktkruiden erbij flink kneden.
    dan 1 theelepel mosterd erin en een flinke klodder ketchup.
    dat het gehakt wat rodig is...
    hier beste ballen van maken en bakken..
    Hmmmmmm de lekkerste die er zijn ;)
     
  10. mamasince2010

    mamasince2010 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.026
    0
    0
    brabantse land
    nog een variant

    kippengehakt ( tot nu alleen gevonden bij jumbo)
    uitje klein snijden
    knoflook erdoor en dan bakken in de olie!

    kippengehakt is sterker van smaak daarom doe ik er geen extra kruiden bij.

    is hier erg gewild en vooral bij dochterlief... dit eten we dan vaak met rijst of bami..
     
  11. Mikki77

    Mikki77 VIP lid

    17 nov 2007
    5.698
    0
    36
    Noord-Holland
    Kipgehakt is ook erg lekker ja, dat maak ik ook vaak. Je kan het vaak ook bij de Turkse slager kopen (of als hij het niet heeft: gewoon een paar kipfiletjes laten malen).
     
  12. mamasince2010

    mamasince2010 Fanatiek lid

    14 mrt 2011
    1.026
    0
    0
    brabantse land


    oja dat is inderdaad ook wel een goed idee.
    heb jij nog recepten voor kippengehakt?
     
  13. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Ik koop gekruid gehakt en doe er alleen paneermeel door.

    Buitenkant goed bruin bakken en daarna water erbij en laten sudderen, 20 minuutjes ofzo.
     
  14. Classic

    Classic Niet meer actief

    hier doen we het zo

    -half om half gehakt
    -gehaktkruiden
    -mosterd
    -cheddar kaas
    -ei
    -augurk
    -beschuit (gekruimeld)

    flink wat boter in de pan , aanbraden op hoog vuur. en dan het voor zachtjes zetten. af en toe kijken of het niet aanbrand en de deksel erop laten.
     
  15. lovewinnie

    lovewinnie VIP lid

    13 jan 2007
    16.251
    790
    113
    tilburg
    half om half gehakt
    nasimix
    ei
    beschuit of paneermeel
    ketjap
    ui
     
  16. w0nder

    w0nder Niet meer actief

    Wij vinden deze heerlijk:
    - gemengd gehakt
    - Curry kruiden ketchup
    - paneermeel

    Mmmmmmmmmmmm :D
     

Deel Deze Pagina