Halve kilo gehakt Een ei Kwart ui, héél fijn gesneden 2 verkruimelde beschuitjes Scheut ketjap manis Snuf knoflookpoeder 2 EL kerriepoeder of voor de afwisseling paprikapoeder Alles mengen, ballen draaien, in een gesloten gietijzeren pan laten sudderen op een klontje boter tot ze gaar zijn.
Een kilo gehakt mengen met Z&P, 1 tl knoflook (uit zo'n tube), klein beetje mosterd, klein beetje ketchup, gesnipperd uitje, een ei, paneermeel. Goede gladde ballen draaien en dan alle kanten dichtschroeien en vervolgens op laag vuur en flink water nog even later sudderen. Heerlijk
Ik heb niet alle andere reacties gelezen, maar ik maak mijn gehakt met kruiden van Stegeman, een eitje en paneermeel. Soms, als ik maar weinig gehakt heb, doe ik een beetje melk ipv een ei. En soms snipper ik er een uitje door en een -klein- teentje knoflook. Ik braad ze altijd in behoorlijk veel boter (das het lekkerst) en als ik kleine balletjes maak om te snacken, braad ik ze en als ze een beetje op kleur zijn, doe ik ketjap in de pan en laat het dan nog een poosje pruttelen. Zo lekker!
weet je wat gek is? ik gebruik al jaren de gehaktkruiden van verstegen (naturel) en als ik die bij de ah koop dan zijn de panneerkruiden oranje en als ik de zelfde zakje kruiden van verstegen bij de slager koop dan zijn de kruiden niet oranje. (zeg maar beschuitkleur) deze vind ik ook dan veel lekkerder. maar hier mijn recept (althans kopie van mijn opa) * 500 gram rundergehakt (vind de half om half te veel krimpen) * gehaktkruiden van verstegen (wel van de slager) * één ei * klein scheutje tabasco * een beschuit (meestal niet nodig, maar hier door blijven ze vaak mooi rond) * één eetlepel tuinkruidenbouillion * beetje verse bieslook (voor de uiensmaak, voor diegene die last krijgen van uien) * scheutje ketjap manis * één pakje bak & braad (ik gebruik de gene van de ah) doe het gehakt met de gehaktkruiden, de ei, tabasco, beschuit, tuinkruidenboullion, en de fijngensneden bieslook goed samen mengen en doe de ballen goed kneden (door het stevig kneden druk je het lucht uit de ballen zogezegd, waardoor ze niet uit elkaar vallen) maak ze daarna mooi rond en doe ze in de goed verwarmde boter mooi en snel dicht schroeien, wel contstant de ballen rond draaien met een lepel waardoor ze egaal bruin worden. als je dit tussen de 10 & 15 minuten heb gedaan haal je de ballen eruit en doe je afblussen met water en ketjap tot dat ze bijna onder staan en laat dit een half uurtje sudderen.
Ik heb eens 1 gezien van gordon ramsey, en maak ze nu eigenlijk alleen maar zo. gehakt (duhhh) heinz ketchup mosterd eitje broodkruimels gehakt kruiden verse bieslook eerst doe je het eitje erin met de broodkruimels of hoe je het zelf altijd doet. de gehaktkruiden erbij flink kneden. dan 1 theelepel mosterd erin en een flinke klodder ketchup. dat het gehakt wat rodig is... hier beste ballen van maken en bakken.. Hmmmmmm de lekkerste die er zijn
nog een variant kippengehakt ( tot nu alleen gevonden bij jumbo) uitje klein snijden knoflook erdoor en dan bakken in de olie! kippengehakt is sterker van smaak daarom doe ik er geen extra kruiden bij. is hier erg gewild en vooral bij dochterlief... dit eten we dan vaak met rijst of bami..
Kipgehakt is ook erg lekker ja, dat maak ik ook vaak. Je kan het vaak ook bij de Turkse slager kopen (of als hij het niet heeft: gewoon een paar kipfiletjes laten malen).
Ik koop gekruid gehakt en doe er alleen paneermeel door. Buitenkant goed bruin bakken en daarna water erbij en laten sudderen, 20 minuutjes ofzo.
hier doen we het zo -half om half gehakt -gehaktkruiden -mosterd -cheddar kaas -ei -augurk -beschuit (gekruimeld) flink wat boter in de pan , aanbraden op hoog vuur. en dan het voor zachtjes zetten. af en toe kijken of het niet aanbrand en de deksel erop laten.