Alle benamingen voor moeders, ik krijg altijd heel sterk het gevoel dat ze dan heel graag bij een clubje willen horen of zo. Word altijd heel kriebelig (ook zo'n woord) als ik lees: Draagdoekmama, fietskarmama, bvmama, rapleymama, kvmama, vegamama, thuismama, schoolpleinmama en zo kan ik wel even doorgaan ☺ Mama van jantje of pietje volstaat niet meer denk ik..
Zo waar! Dat mensen denken dat je moeder desgewenst kunt vervangen door mama is sowieso een vreemd fenomeen. Mama is een aanspreekvorm, niet meer. Dat kinderen dat verhaspelen is één ding. Maar volwassenen...
Haha, ik krijg doordat iedereen dit zo irritant vindt juìst de neiging als ik een keer 'mijn zoon' typ, dat weer weghaal en er 'zl' van maak.
Haha. Ook zoiets: ik moest een keer onze initialen doorgeven bij het inschrijven bij de nieuwe huisarts. Mijn man z'n naam begint met O dus dat zei ik ook nadat ik mijn eigen initialen had benoemd. Nou, lange stilte en daarna 'komt er nog wat van?' Kennelijk is O geen letter, maar een kreet ofzo.
Ik vind 'je kind dragen' (als in draagdoek) vaak ook zo'n rare term. Als het om een buggy gaat zeg je toch ook niet dat je je kind duwt?
Ik krijg echt uitslag van de uitspraak 'een stuk(je)', daar waar het niet op z'n plaats is. Een stuk taart, prima, graag!! Maar een stuk verantwoordelijkheid, een stuk zelfbeheersing en een stuk volwassenheid? Brrrrrr...
Het woord "me". Zodra het hier voorbij komt in een topic lees ik al niet meer verder. Me moeder, me kind, me tas, me fiets. Overal kan het schijnbaar voor gezet worden.
Ja, dat antwoord ik ook vaak, 'de naam was en is nog steeds ....' En mensen die 'momentjuuuuh' roepen aan de telefoon, zeg gewoon 'moment alstublieft'. Ik hoorde net in een winkel iemand zeggen dat er morgen nieuwe shirts geleverd zouden 'worren'. Nieuw werkwoord? Ik wor, jij wort etc. .
zakelijk: "Er een klap op geven." of tijdens een discussie in een vergadering: "Ik sla hem even plat."
mijn oude baas had een hekel aan het woord "spullen". (Het woord zegt idd helemaal niks. Als je spullen hebt, wat zijn dat dan?)
Voor mij is jeukwoord een taal verschijnsel wat me irriteert Jeuk krijg ik van eczeem of waterpokken, niet van een woord.