Wat is jullie succesrecept als je visite krijgt??

Discussie in 'De lounge' gestart door PenK, 2 jul 2013.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. ClaudiaZ

    ClaudiaZ Actief lid

    5 mrt 2013
    276
    0
    0
    Flevoland
    Bami met satésaus, kipspiesjes, atjar, gebakken banaan, kroepoek, gebakken uitjes etc. Valt altijd goed in de smaak zo'n gevulde tafel met mogelijkheden voor op de bami.

    En ik heb ook een heerlijk recept voor (kinder)kaasfondue, krijg ik altijd hele goeie reacties op. Bij interesse wil ik wel het recept mailen, moet je me even een pb sturen!
     
  2. HuiBooBee

    HuiBooBee Fanatiek lid

    1 feb 2011
    4.355
    72
    48
    Heel simpel.. Soep en broodjes :). Of spaghetti.
    We hebben nogal simpele familie en vrienden haha.
    Ik wil ook uitgebreid lekker kunnen koken, maar ik durf niet haha.
     
  3. Milujem

    Milujem Niet meer actief

    Gevulde meatloaf met verse kruiden (rozemarijn, oregano en zongedroogde tomaatjes en pesto)

    Aardappeltjes uit de oven met olijfolie en knoflook en rozemarijn).

    Of een lekkere frisse salade erbij of lauwwarme snijbonensalade met sjalotjes en peterselie.

    Altijd weer een succes!
     
  4. bosi333

    bosi333 VIP lid

    1 aug 2006
    37.272
    6.801
    113
  5. Emma86

    Emma86 VIP lid

    25 jun 2012
    5.284
    2.236
    113
    Vrouw
    Nederland
    Een enkele keer gaan we samen gourmetten, ook altijd gezellig (en lekker)
     
  6. Saarr

    Saarr Actief lid

    29 jan 2011
    459
    0
    16
    Jeetje wat kinnen jullie allemaal lekker koken zeg!
     
  7. TempusFugit

    TempusFugit Niet meer actief

    Ik zoek iedere keer een recept uit wat ik nog nooit gemaakt heb. Riskant ja :p
     
  8. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.782
    216
    63
  9. MrsXL

    MrsXL Fanatiek lid

    19 nov 2009
    1.007
    0
    0
    Huismama.
    Ik heb nu meerdere keren tapas gemaakt. Dat viel enorm in de smaak.
    Vooral omdat niet iedereen alles lust vind ik dit ideaal.
     
  10. IngridE

    IngridE Fanatiek lid

    31 okt 2011
    1.214
    0
    36
    Brabant
    Ik kan niet koken en ik vind het lullig als mijn man lang in de keuken moet staan voor (mijn ) vrienden, dus meestal is het gourmetten of Bbq en in de winter spareribs met friet of een Italiaans 3 gangen diner met koude voorgerechten die ik maak (lees, koop bij de traiteur), spaghetti met gehaktballen en een bak supermarkt tiramisu toe. En veel wijn.
     
  11. boxertjes

    boxertjes Bekend lid

    7 aug 2010
    973
    1
    0
    NULL
    brabant
    zelf gesneden gebakken frietjes met zelfgemaakt stoofvlees en pindasaus. mmmm
     
  12. ukkie1985

    ukkie1985 VIP lid

    27 mrt 2012
    6.134
    1
    0
    Voorgerecht; gegrild groente taartje
    -courgetteplakjes
    -auberginesplakjes
    Beide even grillen met wat zout en olijfolie
    Dan stapelen met plakje tomaat, mozzarella en blaadje basilicum en en dan weer plakje courgette en aubergine.

    Dit kun je eventueel eerder klaar maken en vlak voor opdienen even in de oven met wat honing erover

    Hoofdgerecht; kip met spek, gewokte witlof en aardappeltjes
    Kipfilet plat slaan, blaadje salie erop, zou en peper en plakje Parma ham. Cocktailprikker erdoor en t blijft mooi zitten. Even om en om in de pan tot kip mooi gaar is. Aardappelkroketjes in de oven en witlof even in wat olijfolie in de wok, op t eind wat suiker erbij, carameliseert mooi.

    Nagerecht; wentelteefje van suikerbrood met verse aardbeien (of ander seizoensfruit) met slagroom

    Zelfde als als normaal wentelteefjes maar dan met plak suikerbrood!

    **smakelijk** :D
     
  13. wwrr

    wwrr Fanatiek lid

    14 mei 2013
    1.280
    448
    83
    Ik maak meestal lasagne of een andere ovenschotel. Of we halen iets.
     
  14. caromama

    caromama VIP lid

    23 jan 2007
    9.017
    5
    38
  15. Elea

    Elea Fanatiek lid

    17 mei 2009
    2.237
    0
    0
    Buitenland

    Ik nodig mezelf bij deze even uit om te komen 'tapassen' :D :p
     
  16. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Wat een reacties en wat een overheerlijke tips!
    Helaas niet allemaal met recept erbij, want die heb ik echt wel nodig. Ik ben niet zo'n keukenprinses als sommige hier.

    Dus mocht er nog iemand zin/tijd hebben om het recept erbij te plaatsen......GRAAG!!!:):):)
     
  17. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    Mijn Lasagna met ciabatta en rozemarijn scoort bij onze vrienden heel erg hoog, er wordt zelfs vaak gevraagd wanneer ik het weer maak, dat geld ook voor mijn Surinaamse Nasi.

    Ik kom uit een horeca familie en koken is dan ook met de paplepel in gegoten.
     
  18. PenK

    PenK VIP lid

    20 jan 2006
    6.275
    521
    113
    Je maakt me heel nieuwsgierig! Met name naar je lasagna!
     
  19. Elvira

    Elvira VIP lid

    6 okt 2005
    7.494
    0
    36
    #40 Elvira, 2 jul 2013
    Laatst bewerkt: 2 jul 2013
    Ik gebruik heel veel verse groenten, elke keer zit er wel weer iets anders tussen. Bij de slager laat ik vers rundergehakt draaien.
    Ik maak verse lasagnabladen en verwerk op iedere laag mozerella in plakjes. Niet heel dik maar precies goed.

    De saus maak ik zelf en is iedere keer aangepast, soms pittig en soms mild. Ligt eraan of we vrienden met kindjes te eten krijgen. Ik kook dus graag met pure producten en zonder toevoegingen. Het is zeg maar geen standaard recept, heel erg op gevoel.

    De Ciabatta maak ik ook zelf, vaak verwerk ik heel licht knoflook erin en rozemarijn er over met wat olijfolie.

    De bechamel maak ik ook zelf, het is dus niet echt een heel slank gerecht hahahha.

    Vaak ben ik wel een paar uurtjes zoet met het koken, heerlijk! Ik onstpan dan ook van kokerellen.

    Ik zal morgen even kijken of ik een duidelijk receptje kan neerpennen.
     

Deel Deze Pagina