2 vragen in1 (Appeltaart&rundersauzijsen )

Discussie in 'De lounge' gestart door Happy, 16 mei 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Ik heb zo zin in appeltaart,wat heb je daar allemaal voor nodig?Om 4 uur gaat de winkel op hier dus dan ga ik alles even halen!

    En de runder worsten ..
    Bij mij mislukken ze altijd,hoe maken jullie die lekker, bij worden ze altijd of heel droog of ik kan ze direct in de prullenbak gooien
     
  2. Sanny76

    Sanny76 Fanatiek lid

    4 feb 2010
    1.912
    0
    0
    Medewerker Educatie bij het Gemeentearchief in Den
    Leiden
    Appeltaart kan ik je helaas niet bij helpen. Misschien staat er een recept op internet?

    Die saucijzen doe ik altijd zo: in een braadpan (ik heb zo'n zwarte emaillen pan) doe ik flink wat margarine en dat laat ik heet worden. Dan de saucijzen erin en even aanbraden, zodat ze rondom bruin zijn. (geen deksel erop)
    Daarna gooi ik er een half kopje water bij om het 'af te blussen' (gaat lekker sissen, haha) en zet ik het vuur laag. Met de deksel op de pan, laat ik ze dan nog ongeveer een kwartier ofzo staan sudderen. (ze liggen dan als het goed is minstens tot de helft 'onder water'
    Daarna eentje doormidden snijden om te checken of ze gaar zijn. (de dikte verschilt wel eens)

    Nou, zo doe ik het dus!
    Succes!
     
  3. zustertje

    zustertje Niet meer actief

    appeltaartmix van koopmans
    appels
    eieren
    rozijnen
    spijs (kan hoeft niet ik doe dat altijd op de bodem)
    kaneel

    Volgens mij heb je dan alles maar het staat gewoon op het pakje

    rundervlees is snel droog maar als je et even aanbakt en dan water erbij en zachtjes laat pruttelen moet het goedkomen

    Suc6 ermee!
     
  4. Snoopy1983

    Snoopy1983 VIP lid

    11 feb 2008
    9.543
    4.729
    113
    Vrouw
    Gebruik ook altijd die van koopmans, ik doe altijd speculaasjes of custard op de bodem;)
     
  5. Yjc

    Yjc Fanatiek lid

    18 jan 2008
    1.133
    0
    0
    Tilburg
    tip die ik kreeg van mijn schoonmoeder om de appeltaart niet te droog te laten worden is om als de taart uit de oven komt hem onder een theedoek te laten afkoelen.

    Ik gebruik ook altijd een pakje van koopmans.
    Je hebt natuurlijk ook een springvorm nodig.
    Lekkere appels, ik gebruik breaburns want die blijven lekker hard en niet zo papperig. Maar andere appels kan ook, op het pakje staat welke.
    een ei, als je spijs op de bodem gebruikt 2
    rozijnen (laten wellen zodat ze niet verbranden)
    suiker
    boter
    ik doe ook vaak nog wat amandelen stukjes door de appels heen
    kaneel
    wat extra meel voor als je met een deegroller werkt zodat die niet vastplakt aan het deeg

    Ik bekleed de onderkant van de springvorm altijd met bakpapier dan krijg je hem makkelijk los. De zijkanten insmeren met boter.
     
  6. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Dankjwel dames.
    Hij komt net uit de oven en ziet er verrukkelijk uit,heb er nu al zin haha!
    De worsten zijn ook gelukt,voor het eerst waren ze erg lekker

    Hier kan een slotje op
     
  7. consider

    consider VIP lid

    24 jan 2008
    14.027
    1.851
    113
    Provincie Groningen
    Fijn dat het heeft gesmaakt!

    Overigens gebruik ik voor de appeltaart nooit een mix pakje, wij hebben een eigen familie recept.
    Echt stukken lekkerder.
     
  8. Happy

    Happy Fanatiek lid

    9 aug 2009
    1.553
    0
    0
    Midden van het land
    Nou geef dat recept maar als je wilt haha. Taarten bakken is zoooo leuk,en lekker,eigenlijk kwam ik noot verder dan een kwarktaart,maar nu maak ik elke week wel een ander soort taart,heerlijk hoor
     

Deel Deze Pagina