Bij mij gaat het niet om hoe lang ze op de tablet of pc (op school zitten) maar wat ze in die tijd doen. Als mijn kids een super leuk educatief spelletje spelen, ben ik losser met de tablet tijd, dan wanneer ze You tube zitten te kijken. Wij hebben de regels: Sochtend geen tablet, eerst spelen, knutselen, lezen enz... Savonds na het avond eten ook geen tablet, ivm de dag rustig afbouwen. We nemen de tablet niet mee naar verjaardagen,/ visite. En als er hier visite is/ kindjes te spelen zijn, gaat ie ook uit. De tijd dat ze erop mogen verschilt. Doordeweekse dagen 30 minuten/45 minuten. (Hersendodend you tube kijken) Weekend, ben ik er makkelijker mee, omdat we dan vaak samen een spelletje spelen op de tablet (huizen bouwen en zo, leert ie meteen zelf lezen) Gaat er bij ons vooral om dat de kinderen sociaal blijven, en niet alleen maar hun plezier uit een tablet halen, en verder geen andere interesses ontwikkelen.
- creativiteit gebruiken - motoriek ontwikkelen - samen spelen - buiten spelen - verslaving / zombiegedrag voorkomen - te weinig lichaamsbeweging - teveel prikkels voor het slapen gaan Het leven is veel te leuk om achter een beeldscherm of in een game door te brengen
Super grappig, want ik heb afgelopen week met mijn zoon van 6.5 een gesprek gehad over zijn tablet gebruik. Hij heeft een nieuw spel, en blijft zeuren of hij weer op de tablet mag..... Ik heb hem toen uitgelegd dat spelen bouwen en kleuren beter is voor de hersenen, en ik het niet zo leuk vind als hij blijft zeuren om zijn tablet. Hij heeft toen aangegeven dat hij 3 hele dagen niet op de tablet zou spelen, en er ook niet om zou zeuren. Kwam hij helemaal zelf mee! Inmiddels dag 2, en t kind is helemaal trots op zichzelf. En mama ook!
En hartstikke achterhaald. Daarnaast is het genetsche aanleg veel relevanter dan dat zij doet voorkomen. Ik heb vanaf kinds af aan hele hoge minsterkte net als mijn zus, en volg deze studies en onderzoeken al jaren. Misschien handig om wat verder hierover te lezen ipv zo stellig reageren obv 1 krantartikel? De kop van het artikel klopt ook niet, de sterkte is niet bepalebd voor risico op blindheid, maar het zicht. Iemand met -6 en zicht van 60% loopt veel hoger risico dan iemand met -12 en 100% zicht.
Ik heb niet echt een "schermtijd " Hij kijkt eigenlijk nooit tv het is meestal tablet of ps4 Op de ps4 speelt ie vooral online met zijn vriendjes Maar zeker niet elke dag Nu met de sneeuw speelt ie vooral buiten en vraagt er ook niet om
Hallo rustig maar hoor. Ik zei alleen maar dat de hele tijd met je neus in de boeken ook niet goed was en dat klopt nog steeds. Voor de rest heb ik er niks over gezegd. Alleen dat afwisseling het beste is. En verder ben ik alleen bekend met een plus afwijking (zoon +9), ik heb dat stukje alleen even gelinkt om aan te geven dat niet alleen schermen slecht zijn.
De sterkte (of eigenlijk de lengte van het oog; maar hoe hoger de sterkte, hoe langer het oog) is zeker bepalend voor de grote van de kans op slechtziendheid op latere leeftijd. Zoek maar eens op myope maculadegeneratie. Iemand met -12 heeft daar een grotere kans op dan iemand met -6. Daarnaast spelen genen idd een rol bij het ontwikkelen van een sterkte, maar lijkt leefstijl ook of misschien nog wel meer een rol te spelen. Er zijn namelijk meerdere onderzoeken, waarbij ze de kinderen met genetische aanleg hebben vergeleken op basis van het buiten spelen. De kinderen de buiten speelden, hadden geen of een lagere minsterkte dan de kinderen die dit niet deden.