Wat koken jullie met kerst?

Discussie in 'De lounge' gestart door Sukke, 20 nov 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Ik heb nog geen idee wat ik ga koken. Kan boerenkool met worst worden, maar ook luxe. Ligt eraan waar we zin aan hebben dan.
     
  2. tricie83

    tricie83 Bekend lid

    20 jan 2012
    872
    0
    16
    vlakbij schiphol
    kerstavond zijn we hier thuis en doen we makkelijk een stokbroodje met wat lekkere kaasjes etc erop en eigen gemaakte eiersalade.
    1ste kerstdag naar mijn schoonmams die is dan ook jarig.
    daar pakken we samen uit met een lekker buffet met:
    varkenshaas gevuld met brie en omwikkeld met rauweham/ontbijtspek
    stoofpeertjes
    beenham met satesaus of honingmosterdsaus
    aardappelpartjes gebakken met zeezout en rozemarijn
    carpaccio met meloenbolletjes
    en andere kleinere hapjes zoals gevulde eitjes etc.

    toetje moet ik nog verzinnen maar ik ga eens flink uitpakken, weet alleen nog niet wat haha.

    2de kerstdag gourmetten bij mijn ouders altijd erg standaard en snel weer thuis, want 10 min na het eten ligt mijn vader al op de bank te pitten en wil ik lekker op de bank kruipen voor een kerstfilm :)
     
  3. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Eerste kerstdag zijn we er niet dus dan word het een verrassing..

    2e kerstdag gaan mn moeder en ik een indische rijsttafel maken..
    Dus dan komt er rendang, ajam pedis, sambal goreng telor, sajoer lodeh, tempeh, sajoer boontjes, saté, roedjak vis, fricadel goreng, ajam besengek nasi en witte rijst.

    En als toetje zelf gemaakt speculaas ijs :D
     
  4. Fuchsia

    Fuchsia Niet meer actief

    Hier 1e kerstdag gourmetten
    2e kerstdag eet ik bij Saja87 ;)
     
  5. Saja87

    Saja87 Niet meer actief

    Whaha:D
     
  6. Eylem

    Eylem Niet meer actief

    Nog geen idee. We zijn aan het verhuizen rond Kerst dus het zal niet zoals andere jaren echt uitgebreid worden. Sinds mijn vader is overleden verzorg ik altijd het kerstdiner op Eerste Kerstdag. Meestal doe ik een aantal 'losse' dingen en mijn zusje het toetje. Zo heeft iedereen iets wat hij lekker vindt. Vorig jaar had ik uit mijn hoofd; zelfgemaakte tonijnsalade, zelfgemaakte zalmsalade, börek uit de oven met kaas, een luxe 'groene' salade, köfte, broodjes, kruidenboter etc. Dit jaar ligt het eraan hoe of wat.

    Wel grappig dat zoveel mensen nog Vienetta eten :D . Dat aten wij 20 jaar geleden, dacht dat dat echt helemaal 'uit' was. Ik vind het wel lekker overigens hoor, maar als toetje met Kerst heb ik liever iets luxe
     
  7. nono

    nono Niet meer actief

    1'ste kerstdag gaan we bij m'n ouders eten. We maken allemaal wat lekkers en nemen het dan mee, dus het blijft een verrassing. =)
    2'de kerstdag ga ik samen met m'n vriend in ons huisje vieren en gaan we lekker gourmetten! :) We hebben er zin in. :D
     
  8. Within

    Within Niet meer actief

    Een dag komen mijn schoonouders eten, en de andere dag eten we bij mijn moeder :)
    Wat ik ga koken weet ik nog niet, grote kans dat het bij mijn moeder varkenshaas word, dus hier thuis maak ik denk ik een lekkere rollade.
     
  9. brabbel1988

    brabbel1988 VIP lid

    8 jul 2009
    7.504
    139
    63
    Ik hoop zelf niet te hoeven koken dit jaar, aangezien we t elk jaar om en om doen, en m'n schoonzus dr al 3 keer tussen uit is gepiept met een kut reden.
    Eerst haar beurt, en daarna wij weer.

    Sowieso 1 dag steengrillen bij mijn ouders.
     
  10. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    voor gerecht
    is gerollende gerookte zalm met philadelphia

    daarna
    vis soep met veel vis en kreeft

    hoof gerecht
    zalm spinazie en pasta
    met komkommer

    nagerecht
    chocolade mousse wit en bruine:)
     
  11. BabyR

    BabyR Fanatiek lid

    18 dec 2011
    2.009
    5
    38
    Ik krijg trek als ik dit allemaal lees!!
     
  12. zilvervosje

    zilvervosje Fanatiek lid

    30 jul 2009
    3.133
    3
    38
    docent
    Midden van Nederland
    Dit jaar besteden we het hopelijk uit aan de ouders ;)

    Vorig jaar hebben we wel gekookt

    Voorgerecht: soep van appel, blauwe kaas, witte wijn en bleekselderij (klinkt vies, smaakt heerlijk)
    Hoofdgerecht: pompoensouffle met geitenkaas en kruiden, met daarbij geroosterde wintergroenten en een wijnsaus en krieltjes
    Nagerecht: weet ik niet meer, volgens mij een torta di mele, een rijkgevulde cake met gedroogd fruit en walnoten
    borrel: verschillende likeurtjes, thee, koffie, nougat en slagroom

    Het jaar daarvoor was een ramp. Ik wilde perse gevulde pasta maken en was de dag ervoor begonnen. Leuk receptje (vulling van citroen, parmezaan en ricotta en een vulling met kaas en tamme kastanjes), snel gemaakt, in een verhouddoos in de koelkast..... En toen was alles aan elkaar gaan kleven. De botersaus mislukte, mijn jurkje onder vetvlekken, mijn humeur kapot en mijn ouders geloofden nog steeds niet dat ik kan koken. Gelukkig was het toetje (Russische blini met zwarte bessensaus) wel gelukt, anders waren mensen met honger naar huis gegaan.
     
  13. Cindy81

    Cindy81 Fanatiek lid

    28 feb 2012
    2.271
    50
    48
    Wij gaan kerstavond naar m'n schoonouders. Geen idee nog wat we dan gaan eten, ik denk gourmetten.

    Eerste kerstdag gaan we brunchen bij mijn ouders. Dat hebben we vorig jaar ook gedaan en is goed bevallen. In ieder geval een uitgebreide visschotel van de visboer, met extra paling. Mjammie, nu al zin in, want vorig jaar mocht ik die niet. En verder lekkere broodjes, salades, american pancakes, noem maar op.

    Ik vind het leuk om te zien dat de viennetta nog zo in is. Wij aten dat vroeger ook iedere kerst en vind het er ook eigenlijk echt bij horen. Net als de vruchtjes uit blik. Kregen we alleen met kerst bij m'n oma.
     
  14. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Ik snap niet dat iedereen die Vienetta eet. Brrrr dan heb ik liever slagroomijs met warme chocolade eroverheen. 10x lekkerder dan die Vienetta dingen.
     
  15. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen

    Maak er maar wat leuks van lieverd ! je kookt elke dag heerlijk.
     
  16. Marnatman

    Marnatman Fanatiek lid

    17 jun 2010
    2.382
    206
    63
    Man
    Bedrijfsleider
    In Grunn
    Slijmbal :p
     
  17. AnneThamar

    AnneThamar Niet meer actief

    Ik ook vind er geen bal aan, maja die man van mij... ;)
     
  18. friezinne82

    friezinne82 Bekend lid

    6 mrt 2009
    719
    0
    0
    ambulant woonbegeleider
    Wij zijn dit keer op 1e kerstdag bij mijn familie aan de beurt voor het voorgerecht, ik denk dat we lekkere tapashapjes gaan maken. Tenzij mijn zus (die as we speak (hoogstwaarschijnlijk) ligt te bevallen) geen zin heeft om het hoofdgerecht te maken. Dan ruilen we om.

    Tweede kerstdag nodigen we waarschijnlijk schoonouders bij ons uit. Mijn schoonmoeder heeft diabetes dus die mag niet alles hebben, is altijd weer een gedoe om iets op tafel te toveren waar ze niet van zegt "dit mag ik niet hebben" of "hier mag ik maar een heel klein beetje van". Ik denk iets van zalm of zo met wortels en aardappels uit de oven en een lekkere pudding oid. Misschien kan mijn oudste dochter dan mooi helpen :D
     
  19. singa

    singa Niet meer actief

    Kerstavond zijn we met z'n 3tjes. Dus dan wordt het kalkoenpoten met zelgemaakt appelmoes, stoofpeertjes en aardappelschijfjes.
    Eerste kerstdag gaan we voor het eerst bij mijn schoonvader eten dus ik ben benieuwd en laat me graag verrassen.
    Tweede kerstdag naar mijn ouders. Dus dat wordt garnalencocktail gourmet en als toetje tiramisu en panna cotta.
     
  20. jewelizz

    jewelizz Bekend lid

    25 dec 2008
    723
    0
    0
    Noord-Brabant
    Tweede Kerstdag gaan we zoals ieder jaar gourmetten bij mijn ouders. De dag ervoor komen mijn schoonouders, schoonzus, zwager en hun twee kinderen bij ons eten. Ben nog aan het brainstormen, maar tot nu toe ziet het menu er zo uit :)

    Amuse:
    Zalm, appel, rode ui en gembersiroop, geserveerd op een amuselepel.

    Voorgerecht:
    Ik wil iets maken met behulp van een bakring/kookring, maar wat precies weet ik nog niet.

    Hoofdgerecht:
    Rollade met kruiden en knoflook, geserveerd met stoofpeertjes, erwtjes (vers) en sperziebonen met hazelnootboter, erbij verse pommes duchesse uit de oven. Bij het vlees maak ik cranberrysaus.

    Nagerecht:
    Honingijs met druivencompôte.

    Afsluiter:
    Koffie/thee en etagère met bonbons, koekjes en dessertmints. Uiteraard een likeurtje erbij voor de liefhebber.
     

Deel Deze Pagina