Zaterdag krijgen we weer eters over de vloer. Heel gezellig! Alleen weet ik nooit zo goed wat ik dan moet koken. Kom vaak op een overschoten uit omdat je die ‘s middags al kan maken en dan niet de hele tijd in de keuken staat als de visite er is. ‘s Zomers maak ik vaak een couscous salade. Maar mijn inspiratie is nu op! Voor- en/of nagerecht is nooit een probleem. Ik ben ook geen echte keukenprinses. Dus ideeën die lekker, makkelijk en snel (of evt goed voor te bereiden) zijn, zijn allemaal welkom! Ik ben erg benieuwd!!
Ik heb laatst Italiaans stoofvlees gemaakt. Met een salade erbij. https://www.brendakookt.nl/2016/11/07/tagliatelle-italiaans-stoofvlees/ Was heel lekker. Stoofvlees kan van tevoren. Verse tagliatelle is zo klaar.
De laatste 3 keer had ik het volgende. Stoofpotje van varkenswang. Kip madras. Varkenshaasje met champignon saus.
Ik maak vaak een grote pan nasi. Lekkere (zelfgemaakte) kipsaté erbij, meestal sajoer boontjes ofzo en dan nog kroepoek. Evt. kan je er natuurlijk nog meer bijgerechtjes aan toevoegen.
Ligt aan wie er komen eten en waar ze van houden. Ik maak iig graag gebruik van mijn slowcookers, zodat ik ‘s avonds weinig meer hoef te doen. en dan kan het variëren van een lekkere bolognesesaus tot boeuf bourguignon tot babi ketjap tot pulled pork, etc. En wat erbij gaat is dan afhankelijk van het gerecht.
Ik kook graag in een bepaalde thema. Bijvoorbeeld Indiaas: een of twee curry's, naanbrood, pappadums, raita en mangochutney. Of een Indonesische rijsttafel. Allemaal goed voor te bereiden en op te warmen.
Lasagne, Vlaams stoofpotje (met winterwortel en dikke frieten) of nasi+ satéstokjes. In de zomer wordt het trouwens standaard een BBQ met broodjes hamburger en salades.
Als mijn vrienden komen eten vragen ze al of ik die lekkere zoete aardappel curry weer wil maken. Die is de eerste keer zo in de smaak gevallen dat dat een blijvertje is.
• Indiaas • Indisch • Simpele pasta met salade • Hartige taart met salade • Kaasfondue + dippers • Saté, salade, stokbrood, • Vlees fondue • Grote garnalen uit de wok met stokbrood en salade
Pasta is hier altijd een hit maar ook risotto. Verder borrel tafelen wij ook veel met vrienden. Dus veel warme en koude hapjes met stokbrood en smeersel,vaak ook rauwkost met dip erbij.
Ik kook meestal uitgebreid authentiek Chinees eten als ik voor een groot groep moet koken. Als ik bijv met een vriendin ben, soep, biefstukje en nagerecht.
Ligt eraan wie er komt. Een goed stuk vlees met aardappels uit de oven en verschillende groenten. Tagliatelle met zalm Broccolipasta Lasanga Soep met stokbrood Kleine hapjes