Geen frisdrank, als we weten dat er visite komt dan halen we wel iets in huis. Verder geen koekjes, toetjes, pakjes enz. Koekjes maken we zelf, toetjes ook
Wij laten Coca cola staan en verder frisdrank waar zoetstoffen in zitten. Liever met suiker. Over het algemeen kiezen we ook liever een alternatief voor merkartikelen, maar dat is voor de prijs
Met boodschappen ben ik een zeurpiet. Geen euromerk-producten, geen eigen-merk frisdrank/sappen/aanmaaklimonade. Vleeswaren van de supermarkt vind ik ook echt te vies voor woorden. En de voorverpakte vleeswaren uit de koeling; gadverdamme zeg, wie heeft dit ooit uitgevonden? Biefstuk zal ik ook niet in de supermarkt kopen. Verder eten wij geen koek/chips oid. Wij drinken alleen maar water/aanmaaklimonade. Gewoon omdat wij dit lekker vinden. Ik ben een slechte gastvrouw voor visite
Ik let zeker op E-nummers!! de voedselindustrie geeft hier geen eerlijk beeld over en houden handen boven elkaar hoofd. Ik denk oprecht dat een aantal e-nummer en ook aspartaam (E951) zeker zeer slecht voor je zijn. Dit wordt niet herkend omdat de voedselindustrie zichzelf in de vingers snijdt. MAAR er zijn zeker ook genoeg onschuldige e-nummers. Maar als je je er eens in verdiept is het echt schokkend wat er in ons voedsel zit met name de synthetische E-nummers... dus ja sinds de geboorte van ons zoontje ben ik daar bewust mee bezig. En weet je ik hoor heel vaak... Wij zijn er toch ook mee oud geworden? maar weet je 30 jaar geleden was het voedsel lang niet zo bewerkt als nu. Dat was veel meer puur natuur.
Ik koop geen vlees dat niet biologisch is, al die antibioticarommel hoef ik niet. Verder bij groenten en fruit waar je de schil van eet zoveel mogelijk biologisch, maar ik ga er niet speciaal voor naar een andere winkel. Eieren alleen vrije uitloop/biologisch en bij chocola heb ik grote voorkeur voor merken die zoveel mogelijk slaafvrije cacao gebruiken. Ik vind het toch minder lekker smaken als er iemand anders uitgebuit is voor mijn chocolade.... Oh ja, en ik lees ook etiketten om de variant met het minste zout te kiezen. Zeker als mijn zoontje er ook van moet eten!
Geen zoetstoffen, geen biologische producten, bepaalde merken niet omdat ik voorkeur heb voor een ander merk. En ik lees vaak wel de etiketten en laat dan soms toch iets staan
aspartaam, varkensvlees en gelatine. Hooguit een enkele keer spekjes, maar geen karbonade, worst etc, zó vies
Hier komt er geen glucosefructosestroop in. En geen magarine. Verder koop ik bewust, geen kiloknallers maar vlees met minimaal 2 sterren of vd scharrel slager. Groenten zoveel mogelijk van lokale boeren. En bruine eieren gatver, daar zit altijd zon bloed fliebertje in, in witte eieren niet.
Wel handig dit topic. Ik had er nog niet bij stil gestaan dat potgroenten heel veel zout bevatten. Dan zal ik daar voortaan ook wat meer opletten. Heeft er iemand trouwens ook nog een recept voor groentesaus?
Pak een smalle litermaatbeker, eentje waar net je staafmixer in kan. Neem 1 verse eigeel, voeg daar een theelepel citroensap bij en giet er een beetje wijnazijn bij. Voeg nu 2 theelepels mostert, beetje zout, peper, evt kerrie (voor kleur, niet echt voor smaak), evt andere droge kruiden die je lekker vindt, schepje yoghurt en de wei van de yoghurt toe. Giet heel voorzichtig arachideolie er bovenop, ongeveer tussen 300 a 400 ml aanvullen. Pak je staafmixer leg hem op de bodem en zet hem dan pas aan. Rustig cirkeltjes maken en dan langzaam omhoog in ongeveer 20 seconde is je mayo heerlijk!
Ik doe 80% van mijn kruideniers boodschappen bij de biio supermarkt en kom bij de bio slager/bakker en visboer. Hoef niet heel erg op te letten .
Ik koop geen producten waar fructose-glucose stroop in zit. En verder koop ik alleen maar organic verzorgingsproducten op maandverband na. Ook koop ik liever geen plastic zakjes meer enzo, maar daar ben ik nog even een redelijk betaalbaar alternatief voor aan het zoeken. Mijn zoontje is allergisch voor melk ei en soya, dus dat vermijd ik tegenwoordig ook.