hallo ik heb een vraag mijn kleine van 6mnd is te vroeg en te klein geboren. nu 6mnd later doet hij het uitstekend. en zit goed op schema. nu heb ik een vraag sinds de geboorte moet hij voor controle bij de kinderarts. bij het cb zit ook een kinderarts die hem elke keer na kijkt. ik vindt het nogal een een gedoe om overal heen te gaan. is het nog wel nodig om na de kinderarts te gaan. ben benieuwd of er meerdere moeders zijn die dit ook moeten doen en hoe ze er over denken. xxxx sharon
Geen ervaring hoor, maar kan me zo voorstellen dat de arts op het CB vooral te maken krijgt met de standaard metingen en de routinematige controles, zoals heupjes, oogjes, reflexen en ontwikkeling. Een kinderarts in het ziekenhuis ziet denk ik vaker uitzonderingen en krijgt doorverwijzingen van anderen. Heeft dus meer ervaringen met het vroegtijdig opmerken van haperingen in de ontwikkeling die toch vaker voor komen bij te vroeg geboren kindjes. Weet niet hoe vaak je terug moet komen, maar lijkt mij dat het steeds minder vaak nodig is als alles goed gaat? Misschien anders eens navragen wat voor meerwaarde de kinderarts heeft en of je misschien langer weg mag blijven?
een cb-arts is geen kinderarts. Een cb-arts is een basisarts en een kinderarts heeft na de basisopleiding nog een specialisatie gedaan. Ik zou gewoon naar de kinderarts blijven gaan, kleine moeite toch?
Onze dochter is ook onder behandeling van de kinderarts, wij gaan enkel naar cb voor de prikken en niet meer voor de controles. Maar ons meisje is een stukje ouder..
Hoe te vroeg is je kindje geboren? Wij hebben het eerste jaar elke 2 mnd controle gehad bij cb, en bij de kinderarts en bij de fysio. Ik vond het alleen mnaar fijn dat de gezondheid en de ontwikkeling goed werden gevolgd. Een cb-arts is inderdaad geen gespecialiseerde kinderarts, hij mag geen diagnose stellen, geen recept voorschrijven en geen behandeling geven. Hij mag alleen doorverwijzen. Een cb-arts controleert alleen de standaard ontwikkeling en adviiseert ouders over de voeding, slapen enz. Dat doet de kinderarts van het zkh dan weer niet standaard, omdat dat de taak is van het cb.
Ik dacht dat het algemeen bekend was. Anders werd je niet doorvezen naar de huisarts, zelfs voor een medicijn voor spruw bijv.
Qua kennis heb je meer aan een kinderarts dan een CB arts, en met name te vroeg geboren kindjes hebben tot hun 2de jaar nog controle nodig bij een ka ik zou dus nooit kiezen om naar een CB arts te gaan daarbij als alles goed gaat en de ka is tevreden dan hoef je niet eens zovaak te gaan.
Mijn dochter is te vroeg geboren en het cb ga ik alleen heen voor de prikken, omdat ze toch onder controle is van de kinderarts. Ik zou echt niet naar het cb gaan ipv naar de kinderarts!
Een cb-arts is wel gewoon een arts hoor, maar inderdaad geen gespecialiseerde kinderarts - wat eigenlijk heel vreemd is, maar ja, welke gespecialiseerde kinderarts wil dan ook op het cb werken? De cb-arts mag gewoon recepten uitschrijven, want dat mogen basisartsen gewoon. Maar vaak zullen ze je inderdaad doorverwijzen naar je eigen huisarts. Maar ik zou zéker dus naar die kinderarts blijven gaan.
Wel raar, want zelfs voor een heupecho gaf ze een papiertje mee wat mijn huisarts moest ondertekenen als doorverwijzing. cb-artsen mogen dus niet eens zelf doorverwijzen?
Ik zou wel naar het cb blijven gaan, maar dan bijv naar de wvpk, die is namelijk meer voor het sociale deel en opvoeddingen. De arts zou je over kunnen slaan.
Wij gaan na veel gedoe alleen nog maar naar het CB voor de prikken! We hoeven geen consult meer daar... Verder wordt ze gezien door de KA, de fysio, de Klin. geneticus, de cardioloog en binnenkort de dietiste... Vind dat wel genoeg eigenlijk!