Receptvraag aan Turkse dames

Discussie in 'De lounge' gestart door Ecosa, 29 nov 2008.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Turkse ladies, wie van jullie heeft HET recept voor icli kofte? (Gehaktballen met inhoud). Ik wil het maken maar word niet wijs uit al die verschillende recepten :(.
     
  2. Krokus

    Krokus Fanatiek lid

    5 okt 2007
    3.080
    0
    0
    Grubbenvorst
    wij maken het altijd een aantal keer per jaar en dan doen we het in de vriezer maar het is wel echt moeilijk om te maken. Ik maak het altijd met mijn moeder dus het precieze recept heb ik ook niet, maar heb je geen turkse dames in je omgeving met wie je het samen kunt maken?
     
  3. Ecosa

    Ecosa Fanatiek lid

    15 dec 2006
    2.397
    1
    0
    Mijn schoonzus maakt het altijd maar die woont best ver. Ik wil niet afhankelijk zijn van haar, maar het zelf kunnen maken wanneer ik er zin in heb ;)
     
  4. KanjerB

    KanjerB VIP lid

    24 apr 2007
    5.097
    0
    36
    mijn schoonzus maakt het vaak ik zal het vandaag aan haar vragen
     
  5. GhitaThakoerdin

    GhitaThakoerdin Niet meer actief

    ik lees even mee.. :p
    zou ook graag willen weten hoe dat gemaakt wordt.. errug lekker! :p
     
  6. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Heeft er iemand toevallig het recept voor een turkse pizza (met kaas)? Ik weet helaas niet hoe ze heten, maar dat ze heerlijk zijn dat weet ik wel!

    Alvast bedankt,

    Groetjes Cynthia
     
  7. Moesje1

    Moesje1 Niet meer actief

    turkse pizza die je gewoon bij een shoarma zaakje koopt bedoel je?
     
  8. Maia

    Maia Niet meer actief

    bedoel je peynirli pide? heb ik wel ergens een recept van maar moet dan wel even flink gaan zoeken :D
     
  9. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    volgens mij bedoelt ze lahmacun.

    dat recept zou ik ook wel eens willen weten.

    volgens een turks vrouwtje bij mij uit de straat schijnt dat best nog wel moeilijk/bewerkelijk te wezen (het deeg )
     
  10. cyntje78

    cyntje78 VIP lid

    11 nov 2008
    6.297
    3
    0
    Genieten van ons ventje!
    Volgens mij niet de pizza die je bij de shoarmatent kunt halen.. ik bedoel zo'n dunne pizza.

    Wat hebben we die toch vaak gegeten tijdens onze vakantie... Mmmmm

    Groetjes Cynthia
     
  11. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Dat zeggen ze altijd, tenminste, ik hoor altijd van Turkse vrouwen dat bepaalde gerechten heeel moeilijk zijn om te maken, maar dat valt vaak best mee.

    Heb nu even geen recept bij de hand maar zal het opzoeken.
     
  12. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    @meryem85

    ik denk ook inderdaad dat ze bewerkelijk bedoeld i.p.v. moeilijk.

    de bedekking kan volgens mij niet zo moeilijk wezen (gehakt met kruiden toch?)

    misschien dat het deeg maken veel werk en tijd kost en je kan zo'n grote pannekoek maar per 1 stuks tegelijk in de oven doen (als je alleen maar een combi-magnetron heb zoals ik)
     
  13. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    please! kom op meiden....... ff helpen!
     
  14. Allahinkulu

    Allahinkulu Fanatiek lid

    16 jan 2006
    3.608
    4
    38
    Vrouw
    Turkije
    denk dat ze peynirli pide bedoelt.

    Lahmacun is echt geen doen in een normale oven. Wordt 3x niets.
    Je hebt wel die turkse pizza pannen. Sommige daarvan zijn goed genoeg om lekkere lahmacun te maken. Maar ik heb er laatst een aangeschaft en dat wordt dus drie keer niets..want hij bakt het deeg maar de gehakt is dan nog rauw.

    Je schijnt van die kleine steenoventjes te hebben in nederland..soort kleine pizza oventjes. en die zijn daar super voor.
     
  15. Umm85

    Umm85 VIP lid

    17 jun 2007
    26.310
    248
    63
    Vrouw
    huismama, doktersassistente
    Turkije
    Ik denk niet dat iemand je nog gaat helpen nu. Nienke :rolleyes:
     
  16. bellina

    bellina Actief lid

    13 aug 2008
    371
    0
    0
    ik geloof dat de topic startser toch met een duidelijke vraag kwam,waarom open je je eigen topic over lahmacun niet, of zeg ik nou zoiets raars?

    anyway ONTOPIC!

    ik heb het 1 keer gemaakt en toen heb ik het zo gedaan:

    bulgur met een beetje gehakt heel goed gekneed (de bulgur van te voren een beetje laten weken) als je dat doet valt de bulgur niet zo snel weer uit elkaar heb ik begrepen vandaar!

    vervolgens dat even laten rusten onder een doek
    en dan de vulling heb ik gemaakt met gehakt, ui, peteselie, zout peper en rode paprikapoeder

    vervolgens heb ik een bolletje van het bulgur/gehakt mengsel in mijn hand tot een kroketje gerold en dan mijn duim erin gestopt zodat er een gat ontstaat wat je kan vullen, dan het gat dichtmaken en als ze allemaal kaar zijn even frituren in de olie

    afiyet olsun

    als je vragen hebt hoor ik ze wel
     
  17. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    en waarom niet?... omdat ik kritiek had op jullie topic? :(
    misschien zijn er ook andere mensen die dit recept weten.
     
  18. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    reageerde op deze vraag hoor! dus hoef geen eigen topic te openen bellina :( bijdehandjes gegeten zeker?

     
  19. nienke70

    nienke70 Fanatiek lid

    16 aug 2006
    1.149
    0
    36
    BTW.. topic-starter..... moeilijk hè nederlands!
     

Deel Deze Pagina