Wat mag je nu wel en wat niet eten tijdens of voor je zwangerschap?? De belangrijkste dingen weet ik: geen rauw vlees en alcohol. Maar bestaat er een lijstje waar alles op staat wat je beter niet kunt eten/drinken. Of juist wel? En vanaf wanneer moet je daarmee beginnen, tijdens de zwangerschap of daarvoor al :
Dit vond ik op het net: Rauwe melk Rauw vlees zoals tartaar; halfdoorbakken biefstuk Rauw vleeswaar zoals filet american; ossenworst; rosbief; fricandeau Rauwe kip(pevlees) Rauwe vis Rauwe schaal- of schelpdieren Kaas van rauwe melk zoals brie; camembert; roquefort Onverpakte kaas waarvan je niet weet of het van rauwe melk is gemaakt Lever (veel vitamine A, welke schadelijk is voor het ongeboren kind) Eet de volgende producten met mate: Leverproducten zoals pate; leverpastei; leverworst. Niet meer dan 15 a 20 gram er dag. Hierin zit veel vitamine A. Teveel vitamine A is schadelijk voor het ongeboren kind. Rookworst, rookvlees, rauwe ham, omdat hier veel zout in zit wat de bloeddruk verhoogt. Drop. In drop zit glycerinezuur waardoor je bloeddruk kan gaan stijgen. Zout en zoutproducten, zoals kant-en-klare sausen en soepen, aromas, omdat zout de bloeddruk verhoogt. Persoonlijk zou ik dit nu al niet meer eten, je weet ja nooit wanneer je zwanger bent.
Bedankt voor jullie reacties. En wat met Salami en Chorizo : En tonijn (op olie) uit een blikje, is dat ook rauwe vis : Ik heb de site van voedingscentrum ook al doorgelezen. Ik zag daar staan dat het ook goed is om vitamine D te slikken (calcium). Ik dacht dat alleen maar foliumzuur noodzakelijk is, dat heb ik nl. gekocht. Wie slikt er nog meer vitamine D :
Ik slik ook gravitamon daar zit alles in wat je nodigt hebt.Je kunt ook een ander merk gebruiken, maar let dan wel op dat dit bedoelt is voor vrouwen die zwanger willen worden, zijn of borstvoeding geven.