Ik at het uit principe eigenlijk al nooit, maar heb het wel eens geproefd als onderdeel van een gerecht in een restaurant, en bij buren tijdens een borrel. Persoonlijk vind ik het echt niet heel lekker (terwijl ik dol ben op paté), dus ik vind het makkelijk om te laten staan. Maar google gewoon eens op 'foie gras elevage' en het woord 'gavage' komt in praktisch elk zoekresultaat voor. De gemiddelde Fransoos leeft voor eten en de traditionele bereiding daarvan. Die houden zich niet bezig met het welzijn van de eenden, die willen gewoon hun foie gras en pain d'épices met de kerst. Dat samen met een stuk zelfgejaagd hert/zwijn en noem maar op (want er wordt hier wat afgejaagd kan ik je vertellen). Maar ik wil hier niemand de les lezen, ik ben verre van vegetariër, en er zijn genoeg andere etenswaren waar ik geen nee tegen zou zeggen (kreeft bijvoorbeeld). Als ik foie gras echt onweerstaanbaar zou vinden dacht ik er ongetwijfeld weer anders over. Maar leef niet onder de illusie dat de foie gras eenden tegenwoordig een vrije keuze hebben in hoeveel ze eten...
Nog op zoek naar een lekkere likeur morgen voor een vriend van ons en wat kruiden inslaan. Denk dat ik dan het meeste wel heb Oh en wat typisch Franse snoepjes..
De kleding afdeling daar zou je van verwachten dat het heel oubollig is. Maar er hingen een paar rekken met leuke zomerjurkjes... Echt precies waar ik al een tijdje naar op zoek was maar niet kon vinden in Nederland. Dus hop mooi met 4 jurkjes naar huis. Me Happy