Voorkeurshouding

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door Meijke, 16 dec 2014.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Meijke

    Meijke Niet meer actief

    Dochter heeft een pittige voorkeurshouding. Ze ligt altijd dezelfde kant op, naar links.

    Wat ik al doe:
    -voeden op de andere arm, zodat ze dan naar rechts kijkt
    -tijdens haar slaapjes in de draagdoek (2 a 3 uur per dag) hoofd naar rechts
    -tijdens verschonen naar rechts

    Als ik haar hoofd in haar slaap wil draaien terwijl ze nog niet diep genoeg onder zeil is, wordt ze boos wakker ;) :D. Nu net is het wel gelukt, ze is nu ver weg.

    Meer tips en tricks? Ben bang dat ze zoveel naar links ligt dat het wel eens zou kunnen afplatten :(.
     
  2. Fizzy

    Fizzy Bekend lid

    24 jul 2013
    518
    0
    0
    NULL
    Groningen
    Hier hetzelfde verhaal, ook naar links. Hoofdje is al flink afgeplat. Helemaal niets wat we doen helpt, ze heeft het KISS syndroom. Je zou eens naar een osteopaat kunnen gaan? Wij hebben er goede ervaringen mee, je zag duidelijk verbetering. Omdat onze dochter KISS heeft moeten we alsnog naar een kinderfysio, maar los van dat is een osteopaat zeker aan te raden. Wel eentje kiezen die ervaring heeft met baby's. Succes!
     
  3. Averlhach

    Averlhach VIP lid

    26 mrt 2011
    8.809
    1.014
    113
    Vrouw
    Drenthe
    Ga naar een osteopaat of evt manueel therapeut. Ik heb alleen ervaring met de eerste.
    Deze kunnen voelen of er iets vast zit en dit losmaken. Sommige kindjes hebben pijn bij bepaalde houdingen, vaak door kiss.
     
  4. Noelle85

    Noelle85 Fanatiek lid

    8 jul 2013
    1.791
    493
    83
    Onze zoon had ook een behoorlijke voorkeurshouding en is hiervoor behandeld door de fysio. Nou moet ik eerlijk zeggen, dat de fysio eigenlijk alleen tips heeft gegeven die wij al uitvoerden, en verder heeft ze niet zoveel gedaan. Afgelopen maandag hebben we controle gehad bij de fysio en kinderarts van het ziekenhuis, en zag het er keurig uit en is er geen fysio meer nodig.
    Wat ons is uitgelegd, is als een kindje een voorkeurshouding heeft, hun gezichtsveld niet goed in het midden is. Dus voor hun is de kant van de vk.houding de middenlijn, en om dat te doorbreken, moet je zoveel mogelijk stimuleren dat ze hun hoofdje de andere kant op kijken. Op deze manier leren ze, dat er aan de kant ook van alles afspeelt. Zo te zien zijn jullie al op de goede weg met wat jullie doen, enige wat ik er nog aan toe kan voegen, probeer je dochter zoveel mogelijk vanaf de andere kant te benaderen. Op die manier zal ze haar hoofdje elke keer naar recht willen draaien. Ook als ze in haar bedje ligt, probeer dan dat ze zo ligt, dat ze haar hoofd naar rechts moet draaien als jullie haar kamertje in komen. Verder zo veel mogelijk stimuleren op haar buikje te liggen als ze wakker is, als ze straks dan groter is, kan ze vaker op haar buik en dat scheelt ook al afplatting van het hoofdje :) Overigens trekt een vk.houding vaak ook al weg, als ze wat ouder worden. Als je het idee hebt, dat er echt een afplatting ontstaat, gewoon langs de huisarts gaan voor een doorverwijzing van de fysio, dan kan die beoordelen of er eventueel verdere stappen nodig zijn.
     
  5. schoentje24

    schoentje24 Bekend lid

    6 aug 2013
    869
    1
    18
    Hier ook een lichte voorkeurshouding. Heb toen haar bedje omgedraaid omdat ik merkte dat ze naar t licht keek. Nu kijkt ze inderdaad ook weer naar het licht maar moet ze haar hoofdje daarvoor de andere kant op draaien. Verder idd met voeden aan de andere kant en ik heb haar in de box ook anders neergelegd. Nu moet ze ook weer met dr hoofdje een beetje draaien om naar de boxmobiel te kunnen kijken. Heeft wel geholpen ik voel nu weinig verschil.
     
  6. JenRen

    JenRen Lid

    7 dec 2014
    44
    0
    0
    NULL
    NULL
    Mijn dochter had ook een voorkeurshouding. We zijn 2 keer naar een osteopaat geweest en nu heeft ze geen voorkeurshouding meer. Door de snelle bevalling zat er iets van een werveltje klem. En doordat ze 's nachts al gelijk doorsliep konden we het niet iedere keer controleren. En de verzekering vergoedde de helft van de kosten voor de osteopaat.
     
  7. cd28

    cd28 Fanatiek lid

    25 jul 2012
    1.344
    106
    63
  8. maartje25

    maartje25 Niet meer actief

    Mijn dochter heeft een pitige vk.houding naar rechts en overstrekte zich enorm. (Slaapt daardoor ook enorm slecht)
    Aangedrongen op doorverwijzing kinderfysio... zij stuurde ons door naar manueel therapeut die gespecialiseerd is in het kiss syndroom.. dit bleek ze te hebben. Nekwervel rechtgezet en ze keek gelijk de andere kant op! Ze is veeel soepeler dan dat ze eerst was en ze beweegt haar hoofd nu tenminste.
    Ik vond het doodeng maar het is wel belangrijk voor een goede ontwikkeling.
    We blijven wel op controle bij fysio en manueel therapeut

    Ik zou dus zeker actie ondernemen..
    Oh ja, ik zou het aankleedkussen voor je uit leggen (voeten bij jou buik) zodat ze je recht moet aankijken
     
  9. Miertje89

    Miertje89 Actief lid

    6 jan 2014
    320
    0
    16
    NULL
    NULL
    Ons jochie had 'gewoon' een voorkeurshouding, geen syndromen of wat dan ook.. Fysio is langsgekomen en heeft ons tips gegeven over hoe we hem het beste konden oppakken en een beetje omrollen, zodat hij zelf die nekspieren aan de 'verkeerde' kant moet gebruiken en zo sterker maakt.

    Die voorkeurshouding is er nu uit, ik zag al met twee a drie weken verschil. Hoofdje is nog wat scheef aan de achterkant, maar dat kan nu alleen maar beter worden. ;) Ik zou beginnen met de fysio, en daarna pas kijken naar een osteopaat e.d.! Fysio is volgens mij voor alle baby's wel vergoed vanuit de basisverzekering, osteopaat alleen als je aanvullend verzekerd bent geloof ik.
     
  10. Pluisje88

    Pluisje88 Niet meer actief

    Hier ook te maken gehad met een voorkeurshouding, ook een stevige. Met tips van het CB is het zonder fysio o.i.d goedgekomen.

    Wat wij deden was naast haar hoofd een handdoek opgerold onder het hoeslaken stoppen zodat ze haar hoofdje niet de voorkeurskant op kon draaien. In het begin was ze het hier natuurlijk niet mee eens, maar na enkele dagen ging dit steeds beter. Verder de tips volgehouden die je zelf al toepast. Toen ze om kon rollen lag ze steeds vaker op haar buik en nu nog steeds. Hier is het helemaal goedgekomen, moet er wel bij zeggen dat het op het moment van ontdekken van de voorkeurshouding nog niet heel erg was.
     

Deel Deze Pagina