Ik zou ok de hulp inschakelen van een gedragstherapeut. Mijn hond heeft 2 mensen gebeten en heeft hiervoor bij martin gaus in lelystad gezeten. Hier is hij getest op van alles en ook intern (extreem gevalletje). Een paar andere gedragstherapeuten wisten geenraad met hem maar hun wel. Supertips en begeleiding gehad. Ik heb ze later nog gemaild dat ik aan kinderen wilde beginnen en of mijn hond hiermee te vertrouwen was en hoe ik dit kon begeleiden. Heb toen een hele waslijst aan tips gekregen. Zal ze een opzoeken en kan ze je mailen of pb en als je dat wilt. Hond mocht iig niet uit zn eigen erbij komen. Alleen als je hem zelf riep. Op deze manier moest ik hem erbij betrekken. Visite de hond katen behandelen zoals ze deden voordat de baby kwam. Dus werd hij altijd eerst begroet? Dan nu ook. Desnoods bij binnenkomen de visite een koekje geven of even zeggen. Visite loopt vaak automatisch meteen naar de baby. Hond word genegeerd en begrijpt er niks van. En op den duur kunnen ze dit aan de baby gaan koppelen. Dan krijgen ze door dat dit alles door de baby komt. (Natuurlijk denken xe niet zoals wij). Als je met baby speelt of zo, hond er af en toe bijroepen en met een balletje spelen of zo. Dat het leuk b.ijft. hond zal dit ook aan baby koppelen. Hond niet op bank, bed, 1e door de deur enz. Als laatste eten geven. Niet op de bank en bed laten had je eigenlijk in je zwangerschsp mee moeten beginnen. Als je dat nu verkeerd doet (bijv hem er vanaf sturen als je de baby op bed in je armen hebt), dan kan hij dit aan de baby gaan koppelen en die later als de zondebok gaan zien. En inderdaad, bogen ze ook over de hond heen toen diegene je op de bank feliciteerde? Mijn hond is opdit soort dingen getest en mijn hond vind het bijv echt niet grappig als personen over hem heenbuigen. Ik kan het wel doen maar buren of familie niet. Is bedreigend. Ik zie het al aan zn ogen en houding wanneer hij iets niet leuk vind en spring hier dan op in om hem uit die situatie te halen. De mijne heeft namelijk iemand op de boot naar terschelling gebeten. Deze meneer hing ook ineens over hem heen. Hond hapte toen naar hem als waarschuwing. Voor mij voelde het alsof hij ineens uitviel naar die man maar er gaan altijd nog waarschuwende signalen aan vooraf die ik bij martin gaus hebben leren zien. Die signalen zijn belangrijk om te herkennen, is echt seconden werk. Houding en blik met evt grommen. Hiermee geeft hij aan, oprotten, dit vind ik niet leuk. Als hier niet snel op gereageerd word dsn volgt happen waarbij vaak geen grote schade is. (Meestal ontstaat er schade doordat iemand uit reflex zn arm terug trekt). Daarna volgt vaak het echte doorbijten. Maar, dan heb je ondertussen al flink wat signalen van de hond gemist. Hoe gestrester de hond, hoe sneller ze zullen uitvallen. Kan best zijn dat jouw hond door de komst van de kleine wat gestresster is. En dit hoef je verder helemaal niet aan de buitenkant te zien.
onze honden zijn nooit tussen kinderen ingekomen. maar... als een kind zijn hond uitlaat en er komt een ander kind of volwassene op het kind afgerend zal die hond kunnen gaan bijten om de roedellagere te beschermen. net als een moeder hond dat zal doen. dat betekent dan ook niet dat die hond niet te vertrouwen is. dit is echt gebeurd bij een bekende en die heeft de hond laten inslapen omdat de hond hun kind beschermde onder een hele logische rangordeverklaring. ze hebben er Later enorm veel spijt van gekregen toen ze hoorde hoe een hond in elkaar zit. daarom moet ook iedereen hun kinderen leren niet op honden af te rennen. hebben ze bij mijn hond ook een keer gedaan toen ik nog geen kinderen had. ze dacht leuk spelen. maar dat houdt bij mijn hond in lekker springen en gek doen want ze was nog een pup. heb toen gelijk die oma ff duidelijk gemaakt dat dat niet zomaar kan. en ook niet zomaar een hond aaien. alsof ik niet goed snik was want ja dat moest gewoon kunnen vond ze. ik leer mijn kinderen en buurtkinderen eerst te vragen en na accoord pas te aaien op hun rug of op de borst en nooit op hun kop. echt mensen weten tegenwoordig echt teweinig over honden voor ze eraan beginnen. en over honden die bevallen zijn, roedel mag wel bij de pups komen maar vreemde niet.
Ik kan maar 1 advies geven en dat is dat je zo snel mogelijk een gedragsdeskundige moet inschakelen. Hem weg houden bij de visite lijkt op het moment zelf een goede oplossing maar daarmee los je het probleem niet op en zul je bij elke geïnteresseerde op je hond moeten letten.
Hier trouwens op advies ook geen maxi cosu met baby op de grond gezet. ALS hond dan grijpt dan ben je te laat. Hier wel bevallingsshirt laten ruiken en iets waar baby aan heeft gezeten. Hierna was het goed. Toen ik met baby binnen kwam heb ik hem geroepen en mocht hij even aan haar handje ruiken die verstopt zat in de mijne. Geen gelik, gespring of wat dan ook.
nee hoor.... meestal pas na een week of drie. Vraag me echt af wat voor een gedragstherapeut die vriendin van jou is... Nu kan ik mezelf ook een gedragstherapeute noemen, aangezien ik ook allerhande opleidingen ervoor heb gehad, maar ik doe het niet want ik heb die opleidingen voor een ander doel behaald. Helaas mag iedereen zich gedragstherapeut noemen en zitten er een heleboel missers tussen. Daarom zou ik ts ook adviseren om naar een martin gaus centrum te gaan en hier niet meer teveel te luisteren.
nou na meer dan 10 jaar fokken weet je waar ze over praat en tussentijds een uitgebreide opleiding gevolgd. ik ben de laatste 4 jaar bij de nesten geweest. en weet ook behoorlijk wat over het hoe en wat van een hond. mijn kind loopt rustig tussen 10 honden zonder problemen omdat we haar hebben geleerd hoe ze het moet doen.
maar de meeste zullen het toch niet leren dus er zullen honden altijd onnodig beschuldigd worden en afgemaakt of weg gedaan worden omdat ze vertikken zich eerst in de hond te verdiepen. ben blij dat ik mijn kinderen een goede start heb gegeven waardoor we geen problemen hebben.
@ Maiden, wat je zegt is echt onzin. Het gaat niet altijd zozeer om de honden maar om de kinderen en hun onvoorspelbaarheid. Tuurlijk kan je je kind tussen 10 honden zetten en weet je kind dat ie bv niet aan de oren moet trekken, maar het is en blijft een kind. Als hij zich opeens bedenkt dat het leuk is om aan de oren te trekken zal hij dat ook doen. Hoe goed opgevoed ook. Bij honden is het precies hetzelfde.. je kunt ze nog zo goed opgevoed hebben, er blijft altijd onvoorspelbaarheid waar je op bedacht moet zijn..
Dat is wel heel makkelijk een conclusie trekken vindt ik. Iedereen kan inderdaad een gedragstherapeut wezen, alleen iedereen is dat met zijn of haar kijk op de hond. Dat die vriendin daar anders over denkt betekend niet dat zij het dan niet is. Ik denk er trouwens heel anders over. Het hele dominantie theorie is zo achterhaald is de pest. Maar veel mensen vertrouwen tegenwoorden nog steeds op de oude theorie van David Mech, die paar jaar later toch het tegendeel heeft bewezen door opnieuw onderzoek te doen naar het leven van een wolvenroedel in het wild. Persoonlijk ben ik van mening dat de hond die op de bank ligt dit niet doet om ons te overwinnen maar puur omdat de bank gewoon 1000x lekkerder ligt dan de grond . En ja onze hond mag niet op de bank omdat wij het zonde van de bank vinden, en onze hond mag ook niet als eerste door de deur omdat ik wil voorkomen dat hij ons of onze kleine straks onderloopt omdat hij graag naar buiten toe wilt.
Hmm lastig verhaal.. Maar vind het wel een beetje dom dat jullie de hond smorgens weg hebben gedaan toen de baby geboren was..
dat klopt. De dominantietheorie is ook achterhaald. Dat is inmiddels wel bekend.. Niet alle honden zijn er altijd op uit om ranghogere te worden. Maar het is nog wel steeds zo dat honden duidelijke leiding nodig hebben en als ranglagere opgevoed moeten worden. Per hond kun je vervolgens bekijken hoe streng je bepaalde regeltjes moet naleven. Zodra een hond probleemgedrag gaat vertonen is het meestal een goede zet om de teugels wat aan te trekken, zowel voor honden die dominante agressie vertonen als voor honden die angstagressie vertonen. Het is onmogelijk om vanaf hier te bepalen wat het probleem bij de hond van ts is. Daar zal ze toch echt voor naar een gedragsdeskundige toe moeten. Aangezien er veel therapeuten rondlopen die meer kwaad dan goed doen lijkt het me handig als ze naar een Martin Gaus centrum gaat. en ja, onze kleine hond mag ook gewoon op de bank en heeft weleens bij ons in bed geslapen. Bij een familie met een bijtende Jack- Russell is dat echter wel het eerste privilege dat van de hond afgepakt wordt. Waarna ze na een poosje kunnen kijken of er onder voorwaarden van het gezin weer opgesprongen mag worden. Ik ken trouwens vooral veel jack- russells waarvoor de dominantie theorie echt wel opgaat. Dat is bijna lachwekkend om te zien als je ziet hoeveel moeite ze doen om maar overal bovenuit te stijgen. Zie je zo'n hondje gaan liggen op een stukje bankleuning van 5 cm breed
Heb niet alle reacties gelezen. Maar laat iig niet mensen eerst de hond begroeten en dan pas Carmen! Dan word de rangorde helemaal scheef. De hond staat níet boven de baby en als de hond eerst word begroet kan hij dit wel zo gaan opvatten en dan ben je nog verder van huis. Wat me ook opviel is dat hij beet als mensen naar hem toe kwamen, en met name dat de buurvrouw over hem heen boog. Dit kan ook bedreigend overkomen op een hond en kan dan gaan happen, wat niet gelijk mbt Carmen hoeft te zijn. Misschien helpt het als je hier ook op gaat letten, dat mensen zich niet gelijk op hem storten maar rustig aan doen. Wil het hiermee niet goedpraten dát hij bijt hoor. Verder kan het ook zijn dat hij misschien pijn heeft en daarom van zich afbijt. Ik noem maar een paar dingen.. Mocht het wel zijn door de aanwezigheid van Carmen, wees dan erg bewust met de rangorde. Niet meer op het zelfde niveau als Carmen. Dus als Carmen op bed/bank is, de hond niet. Is Carmen niet op bed of bank, dan kan hij er evt wel op. Tijdens het voeden miss een balletje met hem rollen door de kamer of tussendoor koekjes geven (Jij vanaf de bank, hij op de grond)
Mij is juist door martin gaus academy aangeraden om WEL de hond eerst te laten begroeten. Je behandeld de hond hetzelfde als voordat kind kwam. Dus werd hij voor de geboorte altijd eerst begroet dan nu ook. Door het nu ineens niet meer te doen, maak je het voor de hond onduidelijk. Die snapt er niks meer van en ze vinden het ook niet leuk. En dit kunnen ze op den duur aan het kind gaan koppelen. Kind-->niet leuk.
Dat is toch precies verkeerd om? Dan is de baby laagst in rang en dat lijkt me nou precies niet de bedoeling. Maar binnen een roedel beschermen honden nou eenmaal de pups. Hoe je het het slimst kan oplossen weet ik niet maar het gedrag op zich is niet echt heel vreemd
Dit dus en heel snel, want dit is erg gevaarlijk! Ook kun je geen conclusies trekken als je de hond en de houding van de hond niet gezien hebt. Pas dan kun je bv zien of de hond beet uit angst of uit agressie.
Slim... Maar als vader/moeder is dat handig... As hondeneigenaar heb je er meestal niets aan. Gezien je er niet vanuit kan gaan dat elk kind dat kan. Of bijv mijn dochter... Doodsbang voor honden. Zorg dan maar eens dat ze niet gaat gillen of rennen bij een vriendelijke begroeting Gelukkig een vriendelijke buurman met een bejaarde bouvier... Daar mogen we mee oefenen De lobbes gaat gewoon voor d'r schoenen liggen en wacht tot ze klaar is met aaien. En ja, dat scheelt echt.... Steeds vaker blijft ze gewoon staan als het eng is Babysteps...
nee hoor is niet verkeerd om. als hondenbezitter, in mijn 8 gehad waarvan maar 1 kleintje, en als moeder ben ik er zeker van dat mijn kind lager staat dan mijn hond. en ik vertrouw op mijn jaren lange ervaring met honden en de ervaring van mijn vriendin die op een bepaald moment 16 honden in huis had en met regelmaat een nest en haar opleiding, weet ik zeker dat het het beste is om een baby lager te plaatsen. en en hond kan evengoed wel respect tonen voor zijn lagere. onze hond gaat voor ons aan de kant maar ook voor mijn kind. ik heb het er net met mijn vriendin over gehad en ze zei dat Ik het niet beter had kunnen doen. en een voorbeeld ben voor velen. dus die kan Ik opsteken en helaas een heleboel mensen niet.