Hoe bewaren jullie rucola sla

Discussie in 'De lounge' gestart door Sjaam, 23 aug 2010.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Sjaam

    Sjaam Fanatiek lid

    18 jun 2008
    1.112
    0
    36
    Zuid Holland
    Hallo,
    Misschien een gekke vraag,maar hoe bewaren jullie rucola sla.

    Als ik bijvoorbeeld 2 bakken heb gekocht zet ik ze in de groentelade, maar 9 van de 10 keer als ik het de volgende dag wil eten ruik thet helemaal zuur, is het zeiknat en klef geworden. Hoe kan dit.
    Mijn koelkast staat op stand 2 of 3.
     
  2. chantal1984

    chantal1984 Niet meer actief

    in de winkel, wij kopen het niet, niet te eten ;)
     
  3. Lovely83

    Lovely83 VIP lid

    29 mei 2008
    20.418
    3.298
    113
    Gewoon met folie over het bakje in de groentela.
     
  4. anica

    anica Fanatiek lid

    3 dec 2009
    4.528
    240
    63
    Taarten bakken
    zwolle
    ergens anders je groente halen lijkt me sowieso slim na 1 dag al kapot is wel heel snel.
    ik haal bij de c1000 altijd 3 kropjes die zitten samen nog op een kluit en kan je zo in een potje zetten met water erbij, is niet eens zo duur 1,80a2,00 euro dacht ik.
    ow en je kan het ook in een bakje water doen, het moet dan wel onder water staan en koud, je kan het dan zo een week goed en vers houden.
    of plukken en een uurtje in koud water leggen ff in een bak doen en de koel kast in.
    water is namelijk heel belangrijk voor sla als het een btje verlept is help even in het water leggen heel goed.

    succes
     
  5. mh81

    mh81 Bekend lid

    29 jan 2009
    748
    11
    18
    Ik koop meestal zakjes rucola, soms bij de AH, bij de Super de Boer of Jumbo en nooit last van gehad.. Ziet er hier de volgende dag nog goed uit.. Ook 2 dagen later..
     
  6. Sjaam

    Sjaam Fanatiek lid

    18 jun 2008
    1.112
    0
    36
    Zuid Holland
    Ik koop het ook vaak bij de AH of bij de digros. Maar ik heb echt vaak dat het na een dag niet meer te eten is. Allemaal condens on de zakjes/bakjes wat de sla zuur maakt.

    De kropjes ken ik niet, maar aangezien ik iedere dag sla eet ivm dieet lijkt me dat wel wat.

    Ligt het misschin aan de koelkast ofzo?
     
  7. tupp

    tupp VIP lid

    13 jun 2009
    22.780
    18.927
    113
    Vrouw
    lerares basisonderwijs
    Je bedoelt na openen? Wij bewaren het daarna ook gewoon in het zakje in de groentela. Geen probleem voor 1 of 2 dagen. Daarna wordt het inderdaad nat / slap / zwart.
    Zolang het zakje niet open is, blijft het bij ons gewoon goed tot de aangegeven datum.
     
  8. loetje

    loetje VIP lid

    6 jun 2006
    7.445
    1.843
    113
    Mss je koelkast iets kouder zetten. Ik weet dat het per merk verschilt, maar hier staat hij op 5 en bij een erg volle koelkast zet ik hem nog een tikje kouder..
     
  9. lizab

    lizab Fanatiek lid

    7 mei 2007
    3.467
    1
    0
    planner kraamzorg
    Drenthe
    De truuk is om de rucola voor gebruik te wassen in koud water met een paar ijsklontjes.

    gewoon even in het water met ijs laten staan en dan is het weer helemaal knapperig en fris.
     

Deel Deze Pagina