wat nu?verstopping en reflux.

Discussie in 'Baby en dreumes' gestart door erlida, 2 aug 2007.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
 1. erlida

  erlida Fanatiek lid

  2 okt 2006
  1.999
  0
  0
  Ivm reflux kreeg Renske nutrilon ar met johannesbroodpitmeel,dit ging werkelijk super goed!Nu 2 weken later heeft ze amper gepoept en ze krijst het letterlijk uit van de pijn als ze moet poepen.de poep is keihard en ik moet het erruit peuteren met een wattenstaafje :( .Nu ben ik begin van de week overgestapt op nutrilon comfort,op aanraden van het bureau,zodat het poepen misschien makkelijker zou worden.Helaas is met deze voeding de reflux weer helemaal terug en spuugt ze dus na elke voeding alles weer uit!Ook het poepen is nog steeds geen succes.Mijn huisarts wil geen lactulose voorschrijven omdat hij het daar nog te vroeg voor vind :( .Ik ben echt ten einde raad,en weet niet meer wat ik nu moet doen.Ze laten me maar aanrommelen maar niets helpt!Wie heeft er een tip,want ik weet het niet meer ,en van de arts word ik ook niet veel wijzer!
   
 2. mamabee

  mamabee Actief lid

  12 mrt 2007
  147
  0
  0
  wieringerwerf
  ik dnek terug naar de AR en NIET stoppen met de johannesbroodpitmeel. De nutriton veroorzaakt namelijk geen verstoppingen, ze zou er eerder diarree van krijgen. De nutriton wordt nl niet verteerd en in de darmen trekt het juist vocht naar zich toe waardoor de poep juist zachter wordt.
  Krijgt ze geen medicijnen voor de reflux? Sam kreeg eerst Zantac en later is hij aan de Losec gegaan.
  Ik weet niet hoe het bij jullie geregeld is maar hier kan je na 5en en in het weekend alleen terecht bij de huisartsenpost. Dan wacht je toch tot 1800 en bel je dat het heel erg is. Misschien dat je daar wel een arts treft die het wil voorschrijven.
  Eventueel een beetje olie toevoegen aan de flessen maakt het ook zachter maar de harde poep moet er wel eerst uit voordat het beter gaat he
   
 3. evy261

  evy261 Actief lid

  11 jul 2006
  403
  0
  0
  Hai Erlida,

  Wat sneu voor je kleine meid zeg. En wat vervelend dat ze je maar gewoon laten aanmodderen. Zo voel je je ook niet serieus genomen lijkt me.
  Maar als je nu die 2 voedingen gaat mengen met elkaar? (helft nutrilon ar tegen reflux en andere helft nutrilon comfort om haar ontlasting wat soepeler te maken? Mischien kom je dan op een goede verhouding om beide "problemen" aan te pakken?
  En mischien kan je de nutrilon ar klaarmaken met iets meer water. Wil ook nog wel eens helpen.
   
 4. gerda b

  gerda b Lid

  17 mrt 2006
  93
  0
  0
  winkelmedewerker
  friesland
  Ik zou ook terug gaan naar de ar voeding.Wij kwamen na 3,5 maand pas achter dat lisa reflux had,wat heeft dat een tranen gekost,zowel bij haar als bij ons.Haar keeltje was door het zuur al verbrand.Wij kregen direct losec voorgeschreven,na een dag al een heel ander kind,en na een week begon ze weer te groeien en haar haar ook en ze kreeg weer een gezonde kleur op haar gezicht.We zijn nu maanden verder en net gestopt met de losec,en tot nu toe gaat het geweldig.Over dat poepen,hoorde van onze huisartsassistente dat een theelepel sinasappelsap ook laxerend werkt,misschien zou je dat kunnen proberen,in ieder geval succes en hoop dat het beter gaat. groetjes gerda
   
 5. Bab28

  Bab28 Fanatiek lid

  5 sep 2006
  1.120
  0
  36
  Secretaresse
  Maas en Waal
  Hoi,

  Hier hetzelfde probleem.
  Vandaag hebben wij een slikfoto van ons zoontje laten maken. Hij heeft ook erge reflux (bleek ook duidelijk uit de foto). Zijn voeding loopt veel en vaak terug in zijn slokdarm. Hij krijgt al sinds hij 4 weken oud is Zantac, AR en Nutriton. Ook had hij problemen met de harde ontlasting. Op advies van de kinderarts krijgt hij nu 1 tot 2 x per dag Roosvicee Laxo door zijn flessen heen. Dit geeft een goed resultaat dus misschien is dat een ideetje?
   
 6. taschke

  taschke Fanatiek lid

  24 jun 2006
  1.356
  13
  38
  verkoopster ruitersportartikelen
  landen/ belgie
  Zeker terug aan de AR gaan.
  Bij Elena werkt nutriton ook meer laxerend.Ze krijgt nog steeds 2 schepjes nutriton bij haar AR melk omdat door de vaste voeding en rijstvlokken haar stoelgang zo vast is.
   
 7. rivkah

  rivkah Lid

  1 aug 2007
  16
  0
  0
  Als ze reflux hebben moet je nooit overerstappen op weer normale voeding. Je zou een ander merk kunnen proberen, ik woon nu in belgie hier hebben ze nestle nan A.R. Misschien is dat wat? Deze is ook nog eens hypoallergeen.en meestal moeten ze aan de voeding wennen. De mijne heeft ook regelmatig opstipatie. Eet de baby al? anders zou het ook aan de vaste voeding kunnen liggen en niet de melkvoeding. Ook moet je nooit aan omneo of iets beginnen, daar spugen ze alleen maar meer van.
   
 8. liselotte

  liselotte Actief lid

  11 jun 2006
  446
  0
  0
  Hoi hoi,

  Ik heb voor Luuk wel gewoon lactulose gekregen en trouwens kun je dit ook gewoon kopen bij de apotheek hoor. een zuigeling mag 1ml per kilo. Mijn luuk kreeg toen dus 5 a 6 ml per dag. Helaas hielp het bij ons niet en zit hij nu aan de zakjes :(
  Ik weet niet hoe dit is ivm de reflux. Ik ben heel boos geworden op de dokter toen ik niets kreeg voor luuk en toen kreeg ik het. Bleek later in de apotheek dat ik het gewoon had kunnen halen!

  Succes

  liefs
   
 9. Natascha30

  Natascha30 Fanatiek lid

  4 okt 2006
  2.157
  0
  0
  Twente
  ik zou weer teruggaan op de AR en wel gewoon de nutriton gebruiken
  en voor de verstopping kan ik je ABC Dophilus aanraden
  dat is een darmpoeder voor zuigelingen te koop bij de reformwinkel
  het is best prijzig (26 euro) maar het heeft ons ventje heel erg goed geholpen hij heeft sindsdien geen verstopping meer
   
 10. zonnestraal

  zonnestraal Niet meer actief

  Noa had eerst eens in de week ontlasting. Je kunt je voorstellen wat dat hier voor een drama gaf. Huilen..huilen van de pijn. Ik huilde dan met haar mee. Ik kon het niet aanzien en de huisarts schreef ook hier niets voor. Ik kon hem wel wat doen! zo boos was ik! Mijn kleine had pijn en hij deed er niets aan! Ik heb toen op aanraden van een vrouw bij mij in de straat suikerwater gegeven. De dag erna kwam alles eruit.....en een enorme hoeveelheid. Gelukkig had ik toen weer een vrolijk meisje. Dus als het te lang duurt geef ik haar gewoon een beetje suikerwater.
   
 11. rivkah

  rivkah Lid

  1 aug 2007
  16
  0
  0
  druppeltjes olijfolie kan ook wonderen verrichten. en druppeltjesvenkelolie van het merk babyfen helpt ook
   
 12. Inky

  Inky Fanatiek lid

  12 mei 2006
  3.195
  0
  0
  Leerkracht
  Hoi,
  Hier precies hetzelfde hoor.
  Maar je kan de lactulose gewoon bij de apotheek kopen. Mijn HA wilde het ook niet voorschrijven maar de CBarts zei dat hij het echt nodig had.

  Nu krijgt hij door zijn eerste fles 5 ml iedere dag en hij heeft niet meer verstopt gezeten. Het kan gene kwaad. Ik zou dat eerder doen dan met olie te gana klooien dat is voor even goed maar dat is eigenlijk niet de bedoeling.

  Ook doen we altijd 20 ml extra water in zijn flessen.

  Succes en je mag me altijd pb-en hoor ik ken het probleem erg goed!
   
 13. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  Nutriton kan wel degelijk verstoppingen veroorzaken. Google er maar eens op en dan zul je lezen dat het bijna even vaak verstoppend werkt dan laxerend. Terwijl het vooral bekend staat om zijn laxerende werking.
  Onze dochter heeft er dus ook verstopping door gehad en is daardoor bijna in het ziekenhuis terecht gekomen.
  Wat wij uiteindelijk zijn gaan doen is 10 cc water toevoegen aan iedere voeding zodat ze meer vocht binne greek. Maar ik weet niet of dat bij kunstvoeding ook kan, mijn dochter kreeg haar nutriton door afgekolfde borstvoeding heen.
   
 14. mamabee

  mamabee Actief lid

  12 mrt 2007
  147
  0
  0
  wieringerwerf
  de verpleegster in het ziekenhuis vertelde mij dat verhaal over de Nutriton vandaar dat ik het voor feit heb aangenomen. Bij Sam werkte het idd ook laxerend dus had ik geen reden om te twijfelen
   
 15. rivkah

  rivkah Lid

  1 aug 2007
  16
  0
  0
  Het lijkt mij ook wat waarschijnlijker dat ze verstopping kregg omdat je de poeder door de bostvoeding deed. Eigen borstvoeding is toch iets anders dan water. Een hele andere samenstelling, dus als je daar dan nog eens de hoeveelheid schepjes doorheen doet als dat bij water moet, wordt de voeding te dik.
   
 16. Bumbaloe

  Bumbaloe Actief lid

  1 jun 2007
  372
  0
  0
  Nee daar heeft het niks mee te maken. Het heeft met de rijpheid van de darmen te maken. De darmen kunnen het gewoon niet aan. Het ene kind krijgt daar verstopping van het andere gaat juist meer poepen.
  We hebben nl in eerste instantie het spul met water gemengd en toen raakte ze al verstopt.
   
 17. rivkah

  rivkah Lid

  1 aug 2007
  16
  0
  0
  Mijn zoontje zelf heeft ook wel eens verstopping.
  Maar door middel van wat druppeltjes is het mestal maar 1 or 2 dagen en daarna is het weer over
   

Deel Deze Pagina