Ik heb deze al eerder gemaakt. https://www.bakkersbaas.nl/2017/06/13/brabantse-eierkoeken/ Zonder ammonium is het erg saai. Als tip zet hem ergens neer zoals de gang want het stinkt wel een uur in de wind
Eindelijk klaar met koekjes bakken! Er staan 6 grote dozen vol koekjes nu, kan even geen koekjes meer zien. Ben nog wel begonnen aan de no-bake lekkernijen; eerst maar eens marmerkoekjes. (Maar dat is eigenlijk offtopic want komt geen oven aan te pas natuurlijk). En natuurlijk laat ik er een paar voor @Iertje81 over
Ik heb voor het eerst een aardbeien vlaai gemaakt. Misschien kan ik beter eerst wat kersenvlaaien maken.
Heb m gisteren gekregen maar tot nu toe wel. Heb ook de koekjesbijbel van hem dus sommige zijn dubbel maar dit recept staat daar volgens mij niet in.
Wat een mooie broden zeg! In welke vorm bak jij? En wil je toevallig ook het recept delen? Ik bak sinds kort ook af en toe zelf brood, zo lekker! Maar mis nog een goed recept voor donker brood.
Dankje! Dit zijn vloerbroden naar recept van Levine van Doorne. Ze heeft veel op haar website staan (https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/p/recepten-index.html?m=1). Deze specifieke niet, die staat in haar eerste boek. Ik heb ze in batards gevormd en dan in langwerpige rijsmandjes laten rijzen. Ze komen er dan zo uit.
Zij is wel echt geniaal voor thuisbakkers, zeker als je nog wat leren moet erin. Je zou kunnen overwegen om een boek van haar te kopen. Er staan veel basiszaken in die je enorm helpen. Naast de recepten die leuk zijn natuurlijk.
Ja zeker wat brood bakken betreft heb ik nog niet zoveel ervaring dus misschien wel een heel goed doel voor de boekenbonnen die hier nog liggen.
Haha kom maar halen De rand is wat te donker en de slagroom met aardbeien was niet zo'n goed idee. Ik zoek nog slagroom met een hoger vet percentage. De volgende keer doe ik het fruit op de banketbakkersroom, smeer ik het af en gebruik ik maar een spuitfles bij het serveren.