Dit is het recept van Levine. Op de helft van de baktijd doe ik er een folie overheen zodat hij niet te donker wordt en deze keer heb ik de baktijd gewoon aangehouden zoals in het recept staat . https://uitdekeukenvanarden.blogspot.com/2012/06/suikerbrood.html?m=1
Vanmiddag een brood gebakken en straks een spaghettitaart en dan vanavond nog een irish coffee cake om morgen te trakteren.
Ik gebruik geen recept. Als basis havermout met kaneel, honing en olijfolie. En dan vul ik aan met wat ik in huis heb. Nu zit er lijnzaad, chiazaad, pompoenpitten, zonnebloempitten, walnoten en pecannoten door. Zo'n 15 minuten op 175 graden in de oven roosteren, tussendoor een keer omscheppen. Daarna nog rozijnen er door. Heb er ook wel eens stukjes chocola door gedaan, andere gedroogde vruchten, andere noten, kokosvlokken, pijnboompitten. Van alles!
Mini courgette pizza's en krieltjes. De plakjes courgette zijn belegd met tomatenpuree en pijnboompitten. Lekker met kip uit de slowcooker. https://www.leukerecepten.nl/recepten/mini-courgette-pizzas/
Nou dan ook maar eens testen. Ziet er zo lekker uit, krijg gelijk zin een bak yoghurt met jouw muesli
En deze vandaag Maar die stonden eergisteren in m’n oven Ik moet echt nog wat schaven eraan en meer vormen en de crème wat beter verdelen maar voor nu was ik tevreden. Het is nog maar de tweede keer. M’n collega’s waren laaiend enthousiast!
Ze vielen hier goed ik de smaak en waren zo op. Had het recept van rutger bakt gebruikt https://rutgerbakt.nl/brood-recepten/rozijnenbolletjes-uit-t-verrukkelijke-kinderbakboek/
Dankje . Hij is ook wel heel lekker al zeg ik het zelf. De room is meegebakken. Bij het maken van de room heb ik hem niet teveel laten indikken, meer vla dikte dan pudding. Net uit de oven zit hij heel hoog. Maar bij het afkoelen zakt dat weer in.
Voor de bodem: https://rutgerbakt.nl/alle-recepten/basisrecept-vlaaideeg/ Ik heb de temperatuur wel moeten aanpassen om aan de minimale baktijd te komen. Ook plaats ik hem lager dan het midden (4de van de 5). Voor de banketbakkersroom: https://preppykitchen.com/vanilla-custard/
Eerst stond er kruidkoek in. Wat lekkers voor vanmiddag want we hebben een kind met koorts dus 'gezellig' met zijn allen in quarantaine. Nu staat de pulled pork van gisteren er in met broodjes voor erbij. Kids moeten gewoon hij broodtrommels leeg eten want die had ik al gemaakt (ontaarde moeder ben ik )