Wat staat er in jouw oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnestralen, 15 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Anniek88

    Anniek88 Fanatiek lid

    22 sep 2016
    2.992
    2.694
    113
    Vrouw
    De tiktok pasta
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Vitamientjuh, citroenrasp en Zonnestralen vinden dit leuk.
  2. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Boterkoek recept Van rutger bakt is een aanrader
     
    olleke en Zonnestralen vinden dit leuk.
  3. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    De oven staat tegenwoordig wat minder aan omdat ik aan het afvallen ben en niet meer zoveel bak. Van het weekend een kwark cake gemaakt. Die was erg lekker.
    Boterkoek, sloffen, cake bak ik het allerliefst.

    Vorige week stond de oven ook aan voor Lasange, kip, Afbakbroodjes en vissticks
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  4. Boordevol

    Boordevol VIP lid

    26 jun 2009
    6.168
    4.321
    113
    Dagelijks cupcakes. Ben op zoek naar het perfecte recept voor vanille cupcakes met olie en karnemelk maar nog niet gevonden dus ik probeer wat uit..
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  5. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.607
    8.358
    113
    Vrouw
    Maak je die vanille suiker zelf? Ik had laatst een zakje door de banketbakkersroom gedaan, maar dat smaakte zo chemisch. Toen ik extract gebruikte werd het veel beter. Maar dat zal te vochtig zijn voor een boterkoek?
     
  6. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.607
    8.358
    113
    Vrouw
    Bedankt voor de tip
     
  7. olleke

    olleke Fanatiek lid

    8 mrt 2012
    4.843
    4.103
    113
    Bedankt voor de tip!
    Nu bedacht ik me weer dat ik deze ooit gewonnen heb bij de postcode loterij!
    Leuk leuk, zal me er eens in verdiepen wat er nog meer in staat:thumup:
     

    Bijgevoegde bestanden:

    Adje vindt dit leuk.
  8. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
    Ik gebruik graag vanillepeulen, die schraap ik leeg en zet dan de schillen in een pot suiker.

    Overigens heeft onze AH wel echt vanilleextract in het assortiment en onze Jumbo vanillesuiker met bourbonvanille, is minder chemisch van smaak dan de 'standaard' vanillesuiker
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  9. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.607
    8.358
    113
    Vrouw
    Kan dat ook nog na het maken van extract. Ik doe nog even met een extract potje van de ah. Niet die van de Oetker maar de andere. Zo te zien hebben ze ook bourbon suiker bij de ah. Maar dan ga ik liever denk ik toch een peultje gebruiken. Hoe zijn de verhoudingen voor de suiker?
     
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Leuke prijs!
     
    olleke vindt dit leuk.
  11. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Ja hoor ik heb gelijk:roflmao:

    Overigens ook zelf wat lopen uitzoeken. Naast dat pakket, de rub, unicorn pakket en cheese onion kruiden mix.

    Ik ga de kasten uitruimen voor de nieuwe lading kruiden.

    Dus hopelijk snel de grillworst in de oven.

    Even praktisch hoe vul jij ze?
     
    Adje vindt dit leuk.
  12. Marti

    Marti Fanatiek lid

    18 apr 2014
    2.385
    867
    113
    Ik vind dit 1 van de beste bak boeken. De slof recepten zijn ook heerlijk:):)

    Wat een bofkont ben je om zoiets te winnen :thumup:
     
    olleke vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    #73 Adje, 17 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2021
    Haha, geweldig! Ze hebben daar echt veel goede spullen. Ik bestel er sowieso altijd specerijen die ik heel veel gebruik (zoals paprikapoeder) en specerijen die je niet bij de super kan kopen.
    En af en toe nog iets extra’s zoals het grillworst pakket :D

    Ik heb ook van die worstentrechters bij mij gehaktmolen. Dus daarmee vul ik ze. Als je dat niet hebt, zou ik het eerst in een spuitzak doen en het daarmee erin spuiten. In het ergste geval kan je ook gaan lepelen, maar dat lijkt mij een rotklus.

    Edit: ik heb even het unicorn pakket bekeken, maar nou kan je inderdaad voorlopig vooruit :D:roflmao:.
    Mijn voorraad:
    829EFD39-BC90-4C5E-A931-04AE46DE4593.jpeg
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    We gaan de tip gaan de spuitzak uitproberen, als dat niet lukt lepel voor lepel. Zal nog laten weten hoe dat ging.

    Je hebt zelf ook een hele mooie voorraad! De rub die jij beschreef gaan we ook nog proberen maar we gaan nu eerst voor meer gemak:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Snap ik, het is best een klus. Maar dan heb je wel wat lekkers voor bij de borrel :D
    Ik ben benieuwd!
     
    owly vindt dit leuk.
  16. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    De citroen soufflés van @Adje staan erin :D
     
    Zonnestralen en Adje vinden dit leuk.
  17. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    En? Gelukt?
     
  18. Rapunzel

    Rapunzel Fanatiek lid

    14 dec 2012
    4.172
    5.727
    113
    Ze waren heerlijk!
     
    Adje vindt dit leuk.
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Gelukkig!
     
  20. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.623
    113
    #80 Iertje81, 17 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2021
    Soms maak ik het zelf, maar dan gebruik ik het vooral in gerechten die niet warm gemaakt hoeven te worden. Zoals yoghurt, kwark, kwarktaart, etc. In baksels gebruik ik wel zakjes. Dan wordt het goed verhit en heeft het inderdaad niet die chemische smaak.
    Mijn zelfgemaakte doe ik zo: ik vul een pot met suiker en daar doe ik ‘lege’ vanillestokjes in. Het merg daarvan heb ik dan voor iets anders gebruikt maar ik vind het altijd zo zonde om die stengels weg te gooien. Dus doe ik ze maar in een pot suiker en tadaaa: vanillesuiker :D
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.

Deel Deze Pagina