Wat staat er in jouw oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnestralen, 15 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.607
    8.358
    113
    Vrouw
    #81 Zonnestralen, 17 mrt 2021
    Laatst bewerkt: 17 mrt 2021
    Dan kan je ook wat makkelijker besluiten om er nog wat bij te gooien. Ik weet niet wat de prijzen normaal doen. Maar ik vind de stokjes nu wel erg duur om te gebruiken terwijl ik nog niet heel veel geoefend heb.

    Van de week ging het nog flink mis. Toen hebben we maar omeletten gegeten in de avond omdat het eigeel maar kapot bleef gaan :oops: (tweede poging om een corn syrup vervanger en daarmee marshmallow fluff te maken)
     
    Iertje81 vindt dit leuk.
  2. spruitjes

    spruitjes Fanatiek lid

    27 sep 2014
    2.900
    1.389
    113
    In ons nieuwe huis nu vooral worstenbroodjes!

    #klusfood
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  3. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Zo heb ik ook een pot met suiker en vanillebonen staan. We zijn nu te verwend voor vanille suiker uit zakjes:roflmao:
     
    Iertje81 en Zonnestralen vinden dit leuk.
  4. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    @Adje wat voor vlees gebruik je voor de grillworst?
     
  5. Iertje81

    Iertje81 VIP lid

    31 dec 2015
    17.953
    33.623
    113
    Zonde!
    Die dingen zijn duur ja. Maar vaak, bij een Turkse Groenteboer of zoiets, zijn ze stukken goedkoper.
    Onze Action heeft ze een poosje gehad :roflmao:
    Ik heb nog steeds spijt dat ik er niet meer heb gekocht toen :rolleyes:
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  6. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Gewoon hamlappen en speklappen. Dan hoef ik niet speciaal ervoor naar de slager.
     
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Als het goed is komt vandaag het pakket. Ze waten mega snel. Binnen de kortste keren kregen we een bericht dat ze het aan het inpakken waren. Daarna dat het was aangemeld!

    Hoeveel vlees gebruik je en hoeveel maak je tegelijk?


    Sorry voor de hoeveelheid vragen:oops:
     
  8. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik doe meestal een kilo (ca 600 gr hamlappen en 400 gr speklappen). Vooral omdat het best wat werk is. Dan heb ik twee flinke worsten. De eerste keer ging het ook vrij snel op. En daarna heb ik ook weleens wat gevacumeerd ingevroren en ik een keer de helft ongeveer gemaakt. Dan is het een kwestie van de verhouding aanhouden en de kruiden en nitrietzout ook aanpassen.

    Geeft niks hoor! :)
     
  9. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Super! We hebben nu ook de worstentrechter besteld voir de gehaktmolen maar de vraag is of die voor het weekend binnen is. Anders doen wr de moeilijke manier:roflmao:
     
    Adje vindt dit leuk.
  10. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Haha, nou hoop ik wel dat jullie het ook echt lekker gaan vinden :oops::roflmao:
     
  11. Zxcvb

    Zxcvb VIP lid

    13 dec 2019
    13.023
    14.679
    113
    Vrouw
    De lekkerste gerechten komen langs:thumup:

    Bij de vraag dacht ik: nou gewoon mijn bakplaten en roosters:D

    Mijn moeder bewaarde vroeger ook al haar bakblikken etc in de oven, dus als ze wat ging bakken kwam er een hele lading bakblikken uit de oven. En kon de taart of cake erin. Ovenschotels aten wij bijna nooit.

    Ik vond dat altijd zo onhandig, dus ik heb een aparte kast voor mijn bakblikken.

    Gisteren had ik een witlof ovenschotel gemaakt. Gewoon met een zakje van Knorr. Makkelijk en lekker.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  12. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Dat gaat helemaal goed komen. Zal wat posten wanneer we het hebben gemaakt:D

    Pakje nog niet binnen:D
     
    Adje vindt dit leuk.
  13. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Ik ben heel benieuwd!
     
  14. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Pakket is binnen! Onze maaltijd inmiddels aangepast. Gelijk de döner kruiden getest op de kipdijfilet met zelfgemaakte wraps. Weet niet of je die kruiden had, ze zijn lekker:D

    Wel even onder de grill gehad maar geen foto gemaakt:rolleyes:
     
    Adje vindt dit leuk.
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Nee, die heb ik nog niet. Klinkt goed! Ik ben ook wel benieuwd naar de cheese onion mix!
     
  16. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.308
    10.276
    113
    Hahaha ja ik ook, nu nog bedenken waar ik hem eerst voor ga gebruiken.
     
    Adje vindt dit leuk.
  17. Gootje1988

    Gootje1988 Fanatiek lid

    5 apr 2017
    4.847
    2.845
    113
    Vandaag kruidnoten gemaakt :oops::o: jongste dochter wou pepernoten eten ( daar bedoelt ze kruidnoten mee ) mja die kan je nergens kopen nu dus dan maar maken. :roflmao:
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  18. Linda86

    Linda86 VIP lid

    Heeft iemand van jullie nog leuke bakboekentips?
    De bakbijbel en Modern baking hebben we al. Zelf kijk ik vaak / het liefst op internet, maar mijn dochter bakt tegenwoordig ook veel en zij kijkt liever in boeken.
     
  19. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    De koekjesbijbel is ook leuk en zeer uitgebreid en het hartige bakboek (ook van Rutger) staan ook veel lekkere dingen in.
    En dan heb ik o.a. nog de banketbakker en de kleine banketbakker van Cees Holtkamp
    Modern classics 2 van Donna Hay
    Sweet van Ottolenghi
    Rudolph’s cupcakes (hartig en zoet)
    Gwenn’s bakery van Gwenn Danis
    En wat ook wel leuke boeken zijn, zijn de boeken van kookschool (desserts en chocolade)
    Maar ik weet alleen niet of alle genoemde boeken nog makkelijk te verkrijgen zijn.
     
  20. Nina Sanders

    Nina Sanders VIP lid

    1 aug 2016
    38.191
    45.331
    113
    Op dit moment een rustiek broodje. Zometeen lekker met gewoon een plak kaas :thumup:
     

Deel Deze Pagina