Dan kan je ook wat makkelijker besluiten om er nog wat bij te gooien. Ik weet niet wat de prijzen normaal doen. Maar ik vind de stokjes nu wel erg duur om te gebruiken terwijl ik nog niet heel veel geoefend heb. Van de week ging het nog flink mis. Toen hebben we maar omeletten gegeten in de avond omdat het eigeel maar kapot bleef gaan (tweede poging om een corn syrup vervanger en daarmee marshmallow fluff te maken)
Zo heb ik ook een pot met suiker en vanillebonen staan. We zijn nu te verwend voor vanille suiker uit zakjes
Zonde! Die dingen zijn duur ja. Maar vaak, bij een Turkse Groenteboer of zoiets, zijn ze stukken goedkoper. Onze Action heeft ze een poosje gehad Ik heb nog steeds spijt dat ik er niet meer heb gekocht toen
Als het goed is komt vandaag het pakket. Ze waten mega snel. Binnen de kortste keren kregen we een bericht dat ze het aan het inpakken waren. Daarna dat het was aangemeld! Hoeveel vlees gebruik je en hoeveel maak je tegelijk? Sorry voor de hoeveelheid vragen
Ik doe meestal een kilo (ca 600 gr hamlappen en 400 gr speklappen). Vooral omdat het best wat werk is. Dan heb ik twee flinke worsten. De eerste keer ging het ook vrij snel op. En daarna heb ik ook weleens wat gevacumeerd ingevroren en ik een keer de helft ongeveer gemaakt. Dan is het een kwestie van de verhouding aanhouden en de kruiden en nitrietzout ook aanpassen. Geeft niks hoor!
Super! We hebben nu ook de worstentrechter besteld voir de gehaktmolen maar de vraag is of die voor het weekend binnen is. Anders doen wr de moeilijke manier
De lekkerste gerechten komen langs Bij de vraag dacht ik: nou gewoon mijn bakplaten en roosters Mijn moeder bewaarde vroeger ook al haar bakblikken etc in de oven, dus als ze wat ging bakken kwam er een hele lading bakblikken uit de oven. En kon de taart of cake erin. Ovenschotels aten wij bijna nooit. Ik vond dat altijd zo onhandig, dus ik heb een aparte kast voor mijn bakblikken. Gisteren had ik een witlof ovenschotel gemaakt. Gewoon met een zakje van Knorr. Makkelijk en lekker.
Pakket is binnen! Onze maaltijd inmiddels aangepast. Gelijk de döner kruiden getest op de kipdijfilet met zelfgemaakte wraps. Weet niet of je die kruiden had, ze zijn lekker Wel even onder de grill gehad maar geen foto gemaakt
Vandaag kruidnoten gemaakt jongste dochter wou pepernoten eten ( daar bedoelt ze kruidnoten mee ) mja die kan je nergens kopen nu dus dan maar maken.
Heeft iemand van jullie nog leuke bakboekentips? De bakbijbel en Modern baking hebben we al. Zelf kijk ik vaak / het liefst op internet, maar mijn dochter bakt tegenwoordig ook veel en zij kijkt liever in boeken.
De koekjesbijbel is ook leuk en zeer uitgebreid en het hartige bakboek (ook van Rutger) staan ook veel lekkere dingen in. En dan heb ik o.a. nog de banketbakker en de kleine banketbakker van Cees Holtkamp Modern classics 2 van Donna Hay Sweet van Ottolenghi Rudolph’s cupcakes (hartig en zoet) Gwenn’s bakery van Gwenn Danis En wat ook wel leuke boeken zijn, zijn de boeken van kookschool (desserts en chocolade) Maar ik weet alleen niet of alle genoemde boeken nog makkelijk te verkrijgen zijn.