@Olympia Het is zuurdesembrood met een starter van volkorenmeel. En 100% hydratatie 1/3 spelt, 1/3 kamut en 1/3 volkorenmeel. Ik gebruik in totaal 320 gram levain, 630 gram meel (van elk soort dus 210 gram), 430 gram water. Alles mengen en ongeveer 3 minuten kneden. Dan 45 minuten laten staan. Nogmaals kneden, nu 6 minuten en viuwen voor de eerste rijs. Ongeveer 3 uur, tot het verdubbeld is. Dan kort doorkneden en vouwen en in het rijsmandje leggen. Daar laat ik het 8 uur in de koelkast staan. Dan uit de koelkast en nog een uurtje op kamertemperatuur. Bakken in een elektrische oven, liever geen hetelucht op 230 graden op een meeverwarmde pizzasteen (op één bakpapiertje) als je het brood in de oven doet zet je ook een blikje water (150 ml) erbij. Na 20 minuten het water uit de oven halen en temperatuur terug naar 200 graden. Dan nog 15/20 minuten tot het gaar is. Met goede gezouten roomboter heeft een mens niets meer nodig
Een shoarmataart. Ik heb kip shoarma gebruikt. Het deeg ook iets gekruid. Heb er een frisse salade bij gemaakt en knoflooksaus.
pommes duchesse met peterselie. Ben alleen een na-foto vergeten. De rest van het eten vroeg teveel aandacht
Bananenbrood bosbessen muffins (zonder toegevoegd suiker). Geen eigen foto maar deze hoorde bij t recept
Wow, mooi hoor!! Wat voor soort brood is het? Was te enthousiast met reageren dat ik je post heb gemist met je antwoord op de vraag van iemand anders
Ik maak hem met witbrood deeg. Oven voorverwarmen op 175 graden. Deeg maken, springvorm invetten. Bodem en zijkanten bedekken met deeg. Hou ca. 1/3 over voor de bovenkant. Kipshoarma bakken met rode ui en paprika. (Evt.andere kruiden etc naar smaak) Springvorm vullen. Rest van deeg uitrollen en hiermee de bovenkant bedekken. Je kan het gewoon bedekken maar je kan ook een mooi randje nog maken, of iets uitsteken met vormpjes en erop doen voor feestelijk effect. Bestrijken met ei voor mooie glans. Bakken ca. 45 min. Mocht de bovenkant te donker worden even afdekken met aluminiumfolie. Lekker met een frisse salade en saus naar smaak (knoflook, whisky saus of tzatziki oid) Je kan hem ook maken met kant en klaar quiche deeg
Vandaag komt onze hele maaltijd uit de oven. Geroosterde paprika, tomaat, ui en knoflook als basis voor een soep. En daarbij cajun-saucijzenbroodjes.
Deze: https://www.laurasbakery.nl/zelf-pommes-duchesse-maken/ Maar ik vond het geen succes. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan, maar ze zakten wat in en bleven te zacht. Ik heb ze weleens eerder gemaakt en toen ging het wel goed. Alleen geen idee meer welk recept toen. Meestal pluk ik gewoon wat van internet.
Ik zet dit er net in. Als ze straks zijn afgekoeld opspuiten en versieren. En straks gaat de lasagne in de oven.
Nu niets meer, maar er stonden al broodjes in en de verjaardagstaart voor mijn oudste dochter vandaag.
@zuurtje: gefeliciteerd! Op het moment staat er een bananenbrood in voor bij de lunch. En vanavond ga ik er verschillende groentes in roosteren.