Wat staat er in jouw oven?

Discussie in 'De lounge' gestart door Zonnestralen, 15 mrt 2021.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Villa Kakelbont

    Villa Kakelbont Fanatiek lid

    13 okt 2020
    1.049
    1.713
    113
    Vrouw
    @Olympia Het is zuurdesembrood met een starter van volkorenmeel. En 100% hydratatie

    1/3 spelt, 1/3 kamut en 1/3 volkorenmeel.
    Ik gebruik in totaal 320 gram levain, 630 gram meel (van elk soort dus 210 gram), 430 gram water.

    Alles mengen en ongeveer 3 minuten kneden. Dan 45 minuten laten staan.
    Nogmaals kneden, nu 6 minuten en viuwen voor de eerste rijs. Ongeveer 3 uur, tot het verdubbeld is.
    Dan kort doorkneden en vouwen en in het rijsmandje leggen. Daar laat ik het 8 uur in de koelkast staan. Dan uit de koelkast en nog een uurtje op kamertemperatuur.

    Bakken in een elektrische oven, liever geen hetelucht op 230 graden op een meeverwarmde pizzasteen (op één bakpapiertje) als je het brood in de oven doet zet je ook een blikje water (150 ml) erbij. Na 20 minuten het water uit de oven halen en temperatuur terug naar 200 graden. Dan nog 15/20 minuten tot het gaar is.

    Met goede gezouten roomboter heeft een mens niets meer nodig ;)
     
  2. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Een shoarmataart.
    Ik heb kip shoarma gebruikt.
    Het deeg ook iets gekruid.
    Heb er een frisse salade bij gemaakt en knoflooksaus.
     
    citroenrasp vindt dit leuk.
  3. Aszz

    Aszz Niet meer actief

    Lasagne met vegi gehakt
     
  4. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
    Slavinken voor bij de ratatouille uit de slowcooker....
     
  5. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    pommes duchesse met peterselie. Ben alleen een na-foto vergeten. De rest van het eten vroeg teveel aandacht
    D562B564-1A39-4E0C-B43A-7898407F14B4.jpeg
     
  6. Overtherainbow

    Overtherainbow Bekend lid

    14 jan 2015
    781
    198
    43
    CEA86FBB-8776-48DC-B313-A0C71174638A.jpeg
    Bananenbrood bosbessen muffins (zonder toegevoegd suiker).
    Geen eigen foto maar deze hoorde bij t recept
     
    Linda86 vindt dit leuk.
  7. owly

    owly VIP lid

    19 aug 2013
    22.310
    10.279
    113
    Wow, mooi hoor!! Wat voor soort brood is het?

    Was te enthousiast met reageren dat ik je post heb gemist met je antwoord op de vraag van iemand anders:oops:
     
    Zonnestralen en Villa Kakelbont vinden dit leuk.
  8. Kanarie

    Kanarie Fanatiek lid

    14 mrt 2014
    1.524
    1.570
    113
    Zuid-Holland
    Kokosmakronen!
     
  9. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.383
    21.760
    113
    Wortels, en ik ga zometeen de rijst in de oven doen!
     
  10. citroenrasp

    citroenrasp VIP lid

    12 mrt 2017
    16.383
    21.760
    113
    Is dat gewoon een soort quiche oid maar dan met shoarmavulling? Klinkt iig erg lekker!
     
  11. Manolito

    Manolito Fanatiek lid

    12 sep 2016
    2.654
    2.102
    113
    Ik maak hem met witbrood deeg.
    Oven voorverwarmen op 175 graden.
    Deeg maken, springvorm invetten.
    Bodem en zijkanten bedekken met deeg. Hou ca. 1/3 over voor de bovenkant.
    Kipshoarma bakken met rode ui en paprika. (Evt.andere kruiden etc naar smaak)
    Springvorm vullen.
    Rest van deeg uitrollen en hiermee de bovenkant bedekken.
    Je kan het gewoon bedekken maar je kan ook een mooi randje nog maken, of iets uitsteken met vormpjes en erop doen voor feestelijk effect.
    Bestrijken met ei voor mooie glans.
    Bakken ca. 45 min.
    Mocht de bovenkant te donker worden even afdekken met aluminiumfolie.
    Lekker met een frisse salade en saus naar smaak (knoflook, whisky saus of tzatziki oid)

    Je kan hem ook maken met kant en klaar quiche deeg
     
    Olympia en citroenrasp vinden dit leuk.
  12. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Vandaag komt onze hele maaltijd uit de oven.
    Geroosterde paprika, tomaat, ui en knoflook als basis voor een soep. En daarbij cajun-saucijzenbroodjes. BF4DFFAB-6CD6-49B5-8847-8EF1B89D1A12.jpeg
     
    owly en Zonnestralen vinden dit leuk.
  13. prjbt

    prjbt Niet meer actief

    Kibbeling

    En krieltjes met zeezout, kkoflookpoeder en thijm IMG_20210325_170224680.jpg
     
    owly en Zonnestralen vinden dit leuk.
  14. Zonnestralen

    Zonnestralen VIP lid

    22 apr 2017
    12.608
    8.359
    113
    Vrouw
    Welk recept gebruik je?
     
  15. Adje

    Adje VIP lid

    21 aug 2015
    16.269
    25.737
    113
    Deze: https://www.laurasbakery.nl/zelf-pommes-duchesse-maken/
    Maar ik vond het geen succes. Misschien heb ik iets verkeerd gedaan, maar ze zakten wat in en bleven te zacht. Ik heb ze weleens eerder gemaakt en toen ging het wel goed. Alleen geen idee meer welk recept toen. Meestal pluk ik gewoon wat van internet.
     
    Zonnestralen vindt dit leuk.
  16. Olifantje1991

    Olifantje1991 VIP lid

    9 jan 2013
    9.521
    3.739
    113
    Ik zet dit er net in. Als ze straks zijn afgekoeld opspuiten en versieren.
    En straks gaat de lasagne in de oven.
     
    owly en Zonnestralen vinden dit leuk.
  17. Kukido

    Kukido Fanatiek lid

    16 jun 2016
    2.365
    2.962
    113
    Appeltaart
     
    owly vindt dit leuk.
  18. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    Nu niets meer, maar er stonden al broodjes in en de verjaardagstaart voor mijn oudste dochter vandaag.
     
  19. Linda86

    Linda86 VIP lid

    @zuurtje: gefeliciteerd!

    Op het moment staat er een bananenbrood in voor bij de lunch. En vanavond ga ik er verschillende groentes in roosteren.
     
    zuurtje vindt dit leuk.
  20. zuurtje

    zuurtje VIP lid

    11 mei 2007
    19.073
    305
    83
    Vrouw
    Limburg (B)
    dank je
     

Deel Deze Pagina