Oeps... cupcakes mislukt!

Discussie in 'De lounge' gestart door SushiLover123, 1 feb 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Net cupcakes gemaakt (pas de 2e keer) en ik dacht het al bij het kloppen, maar ik heb ze dus veel te luchtig gemaakt. Ze zijn wel gerezen, maar niet mooi bol gaan staan, sterker nog, ze zakten in toen ik ze eruit haalde... Ze zijn ook niet echt mooi bruin geworden... Ze waren trouwens wel gaar (getest met satéprikker).

    Valt dit nog te redden?
     
  2. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    ze zien er niet bepaalt klaar uit
    heb je al n stokertje door de cake gedaan
    dan weet je gelijk genoeg
    zonde hoor
    je kan er nog leuke figuurtjes op maken
     
  3. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Was net bezig met mijn bericht te editten. :)
    Ja, ze waren goed gaar. Heb er zelfs 2 geprikt, omdat ik ook twijfelde om te kleur...

    Ik heb ook niet tussendoor de oven open gehad.
    Ze hebben er 20 minuten ingestaan op 180 graden. Gewone oven, niet hete-lucht. Is ook geen combimagnetron.
     
  4. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    o whaha
    heb je iets van fondant of marsepein in huis
    dan maak je daar leuke rondingen mee en figuurtjes op ;)
     
  5. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Nee, maar ik kan wel iets van glazuur maken...

    Heb ze er nu nog even terug ingezet, maar denk niet dat dat helpt...
    Bovenkant voelt ook een beetje sponzig...

    Ik denk misschien toch te luchtig geklopt?

    Ingrediënten:
    - 175 g boter
    - 175 g fijne suiker
    - 175 g zelfr. bakmeel
    - 3 eieren
    - zakje vanillesuiker
     
  6. Eliesje

    Eliesje Niet meer actief

    Ik kom ze met alle liefde opeten. Zelfs zo zien ze er lekker uit. :)
     
  7. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Dank je, dat is lief. :D
     
  8. Maia

    Maia Niet meer actief

    en hoeveel heb je er? 12. Zo ja, denk dat dat het ook deels is, dat je erg veel beslag in je bakjes hebt gedaan. Ik gebruik meestal de verhouding 125 boter - 125 suiker - 125 -bakmeel - 2 eieren en dan komen ze tot op de rand.
     
  9. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    de toevoegingen zijn goed dus daar is niks mis mee

    o ja glazuur kan ook onwijs lekker zijn
    of heb je misschien boter en poedersuiker in huis
    dan kan je een lekkere botercreme maken:)
     
  10. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Boter is nu op. Ik kan dus ook niet opnieuw beginnen. :(
     
  11. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    Dit heb ik ook twee keer gehad, met biscuitdeeg. heb wel een combimagnetron. 20 min. erin, ze waren gaar toen ik erin prikte maar zakten meteen in. Toch de marsepein nog gemaakt.. Volgende dag harde, platte schijfjes.. de smaak was niet slecht maar echt, geen gezicht! Snap het nog steeds niet.
     
  12. mv3hartendiefjes

    mv3hartendiefjes Niet meer actief

    hoop ze lekker zijn hi hi
    dadelijk maar ff proeven voor je er iets op gaat maken:)
     
  13. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Huh? Wat raar zeg. Ze zien er ook niet gaar uit?
    Had je de oven warm genoeg staan?
    Als ze wel lekker smaken is een laag glazuur misschien nog de beste optie denk ik.

    Enne, oefening baart kunst zeggen ze ;) dus blijven oefenen!
     
  14. Mayon

    Mayon Niet meer actief

    trouwens, even een aanvulling, bij mij waren ze echt gaar, heb er een warm, meteen uit de oven opgegeten, heerlijk luchtig!
     
  15. SushiLover123

    SushiLover123 VIP lid

    22 jul 2008
    18.631
    31
    48
    Smaakt goed. Wel beetje luchtig, maar niet storend. Glazuur is ook niet echt mijn ding kom ik net achter... Volgende keer beter :D
     
  16. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Ohhhh zooo herkenbaar .... ik noem ze ook tegenwoordig KUTcakes ... man heb er denk ik al wel honderde gemaakt ... dan weer niet gaar dan weer teveel beslag dan weer ... werd er helemaal gek van. Had ik een keer een goede lading ging de topping weer naar de maan ...

    Nu vorige week weer een ingeving om weer eens wat cupcakes te maken ... 125 gr boter, 50 gram suiker, 2 eieren en 125gr meel. Eerst de boter smelten en bij de suiker gooien ff door elkaar roeren. Dan eieren een voor een er bij ... tot een glad mengsel roeren en dan meel beetje voor beetje er bij ... en dat op een voorverwarmde oven van 170 graden 35 minuutjes ... en wat ik niet dacht gebeurde PERFECTOS ...

    Dus misschien morgen nog eens proberen?

    Succes in ieder geval ... het blijven KUTcakes wat mij betreft.

    PS excuses voor mijn woordgebruik voor diegene die zich daar an stoort!
     
  17. mamavan2

    mamavan2 Actief lid

    29 jan 2011
    315
    0
    0
    Haha..geweldig..heb ik ook weleens geroepen toen het weer eens niet lukte..grrr!
     
  18. Dreamer83

    Dreamer83 VIP lid

    16 apr 2008
    10.390
    30
    48
    20 minuten op 200 graden ;)
    Dan zijn ze goed gaar.

    Mijn recept die echt niet kan mislukken en vrij is van koemelk, soja en ei, supersnel klaar te maken:

    230 gr zelfrijzend bakmeel
    170 gram basterdsuiker
    50 ml zonnebloemolie
    250 ml water
    2 theelepels bakpoeder
    1 theelepel vanillesuiker

    Even mixen tot het glad is (1 minuutje ofso)
    En 20 minuten op 200 graden.
    Gegarandeerd mooi bolletje!
     
  19. Wilma

    Wilma VIP lid

    22 mei 2006
    6.396
    1
    0
    Uithoorn
    Ze hebben wat weg van kokosmacronen nou :p
    Maar ik wil ook wel proeven hoor! Geen probleem!

    Maar misschien net wat te nat deeg ofzo? Dan heeft het toch wat meer nodig (als het al wil lukken) om stevig genoeg te worden en niet in te zakken.
     
  20. Nic1976

    Nic1976 Fanatiek lid

    27 okt 2009
    4.545
    732
    113
    Ach ik denk nu op dit moment dat iedereen wel eens mislukte baksels uit de oven heeft gehaald ... en anders ... proberen we het G!@#$%^ gewoon nog een keer!!!

    Succes
     

Deel Deze Pagina