Wij hebben hier elke dag 3 tot 4 eieren, dus zo'n 21 per week min. Ook wij delen ze hoofdzakelijk uit. Nu raken we ze ook niet meer kwijt, zijn we op het idee gekomen om een 'ruil' te doen met de plaatselijke boer. Wij geven eitjes in ruil voor aardappelen/groenten. Mss is dat een idee voor jullie. Eitjes blijven lang goed ze (in de frigo).
- gekookt of gebakken ei op brood - gekookt of gebakken ei bij de warme maaltijd - gevulde eitjes maken voor bij de borrel - ei/groente pannekoeken (soepgroenten en ei mengen en dan bakken als een pannekoek) - meringue - quiche - eiersalade quiche
Hartige taart bij het avondeten. Bami/nasi met gebakken ei. Bij verschillende "prutjes" voor bij rijst is een gekookt eitje erdoor lekker. Kerrie-prutjes, maar ook prutjes met pindasaus-achtige basis. Omelet (evt. niet voor avondeten maar bij lunch). Gekookt ei bij het eten i.p.v. vlees. In het weekeind een keertje roerei bij het ontbijt. Vooral lekker als je het losklopt met een beetje slagroom. Spekjes meebakken en verse bieslook erdoor... Zowel roerei, omelet als gebakken ei is lekker op brood. Eerlijk gezegd herken ik het probleem totaal niet. De eieren vliegen er hier doorheen! Met 14 eieren in de week zouden wij totaal geen problemen hebben, zeker niet als we nog een deel weggeven.
Spekkoek maken . Heb je al gauw 20/30 eigeel voor nodig. Kun je anders geen bordje in de tuin zetten zodat voorbijgangers ze af kunnen halen?
Ze verkopen wordt moeilijk want ons huis staat niet langs de straat en er is weinig voorbijgaand verkeer Blijven koken, speuren in kookboeken en uitdelen hihi. Volgende week een dineetje met 10 vrienden. Ik maak een assortiment aan quiches denk ik!
Op je werk of werk van je man aanbieden aan collega's? Doet een collega hier ook. En anders is israelische eierschotel ook een lekker afwisseling (recept ah)