Recepten Maaltijd Salades

Discussie in 'De lounge' gestart door Givenchy, 20 mrt 2016.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    #1 Givenchy, 20 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 20 mrt 2016
    Kom maar door!

    Ik kom niet veel verder dan die met veldsla, sperzieboontjes, tonijn, rood uitje, kappertjes etc etc..
    (omdat ik deze gewoon heel erg lekker vind)

    Ik lust vrijwel alles! Maar ben gek op geitenkaas, garnalen, vis, kip, noten.

    Vergeet ook de dressings niet te vermelden, liefst zelfgemaakt ;)

    Mijn dank is groot!:D
     
  2. TinaTeenslipper

    TinaTeenslipper VIP lid

    5 jun 2013
    7.016
    547
    113
    Gerookte kip, ananas, sla, rucola, tomaat, en beetje honing mosterd dressing

    Sla, rucola, gerookte zalm, gesnipperd uitje, komkommer
     
  3. Sifra

    Sifra Niet meer actief

    * Gekookte en afgekoelde pasta ( penne ), gerookte kip in blokjes, uitgebakken spekjes, flink wat rucola, evt. wat tomaatjes erdoor, mosterdmayonaise.
    * Gekookte en afgekoelde pasta, gerookte zalm, kappertjes, olijven, gemengde sla, beetje mayo aanmaken met melk en een lepeltje mierikswortel er door.
    * Ijsbergsla, mango in stukjes, aarbeien, griekse yoghurt met een lepeltje honing mengen en als dressing over de salade. Lekker zomers!
     
  4. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    oehhh lekker!

    al denk ik dat ik de gerookte zalm beter kan laten staan nu... yummmm:p
     
  5. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Ik ben niet zo van de salades met pasta's en aardappels, teveel verkeerde koolhydraten..
    de rest van de ingrediënten klinken heerlijk bij elkaar..
    ook de laatste vind ik erg zoet klinken..ben heel erg benieuwd!

    (ps mooi bijbelvers, 1 van mijn favo's ;) )
     
  6. Sassie1981

    Sassie1981 Fanatiek lid

    2 mrt 2006
    2.888
    617
    113
    Eikenbladsla, tonijn uit blik, rode ui, zwarte olijven, maïskorrels, olijfolie, zwarte peper...jammie!
     
  7. edelweiss

    edelweiss VIP lid

    24 jan 2013
    7.328
    474
    83
    Hier staat klaar voor straks

    Gerookte kip appel komkommer lollo biondo paprika en yoghurt dressing
     
  8. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    sla
    macaroni (koud)
    gebakken kipfilet
    komkommer
    mais
    paprika
    gebakken uitjes
    cherry tomaatjes

    evt met wat dressing..
     
  9. elsie89

    elsie89 Fanatiek lid

    27 sep 2014
    3.645
    1.251
    113
    randstad
    Rucolamelange, gebakken kipdijfilet met peper en zout, paprika en pijnboompitten. Kan evt ook met kaas erbij.
    En dan honing mosterd dressing
     
  10. Antje77

    Antje77 Fanatiek lid

    10 mrt 2009
    4.319
    238
    63
    Krulmelange, pijnboompitten (eventjes wat bakken) tomaatjes walnoten en geitenkaas. Als dressing wat honing

    Krulmelange, rucola, gerookte zalm, garnalen, komkommer, tomaatjes. Frambozendressing is lekker (maar niet zelf gemaakt)

    Zelf vind ik altijd honing / mosterd dressing lekker (zelf gemaakt)

    Een salade met kip en pijnboompitten is ook erg lekker.

    Komkommer, tomaat, paprika, rode ui, olijven en fetta (van turkse winkel). Als dressing wat olijfolie, 4 seizoenenpeper. Deze salade eten wij met vis erbij.

    Salade met mozzarella, ui, tomaat en honing / mosterd dressing ook erg lekker.

    Garnaaltjes zijn ook lekker in een salade met Tonijn. Een whiskey cocktail saus is daar dan erg lekker bij. (Helaas geen zelfgemaakte dressing)
     
  11. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    Heerlijk dames! water loopt me in de mond
     
  12. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.067
    3.861
    113
    Ik maak nog wel eens een pastasalade van deze floepies die onder verschillende namen te krijgen zijn.

    Dan snij ik er flink wat komkommer door, ik doe er een bakje gekruide olijven en feta door (gebruik de olie gelijk om het op smaak te maken), verder een zak veldsla en evt. kleine romatomaatjes etc. Maar net waar je van houdt, je kunt er ook gedroogde tomaatjes door doen of paprika.
    De kinderen vinden het ook heerlijk.
     
  13. Jo79

    Jo79 VIP lid

    6 mei 2007
    25.067
    3.861
    113
    Verder is spinazie met blauwaderkaas en walnoten ook lekker.
    Geitenkaassalade, tomaat, mozarella, basilicum met balsamico-azijn etc. Haha, besef me nu pas dat ik dol ben op kaas door salades :D.
     
  14. debq

    debq Fanatiek lid

    10 mrt 2010
    3.797
    761
    113
    Ik doe vaak van alles wat over is door elkaar, maar deze is wel een favoriet:
    Quinoa
    Verse rode bieten
    Feta
    Kappertjes
    Augurk
    Amsterdamse uitjes
    Pijnboompitten
    Soms rucola
    Mosterd
    Yoghurt mayonaise
     
  15. pety01

    pety01 Actief lid

    3 mrt 2011
    434
    219
    43
    NULL
    NULL
    MEXICAANSE SALADE (Heel koolhydraat vriendelijk)

    - kommetje van tortilla (10 min over van 160graden in een ovenvriendelijke kom doen met een beetje olijfolie insmeren) (hoeft niet, maar dochter vind het zo leuk dat je schaaltje op kunt eten :D)
    - mexicaans gekruide kipfilet in stukjes
    - zwarte bonen(warm)
    - mais
    - veldsla
    - uitje fijngesnipperd
    - tomaatje fijn gesneden
    - koriander
    - zure room
    - geraspte cheddar
     
  16. zonnetje2015

    zonnetje2015 VIP lid

    13 sep 2014
    9.446
    4.241
    113
    Witte kool, rozijnen, gerookte kip, bleekselderij, paprika, bieslook en dressing van yoghurt met honing, peper en zout

    Slamix met rucola, carpaccio of rosbief, notenmix, komkommer en truffelmayonaise,

    Spinazie, gekookt eitje kipfilet ( broodbeleg), spekjes truffelmayonaise,

    Verse ananas, kropsla, gekruide kipreepjes, tomaatjes, paprika dressing van mayonaise, yoghurt en kerriepoeder.
     
  17. Givenchy

    Givenchy Bekend lid

    28 jan 2016
    873
    0
    16
    #17 Givenchy, 21 mrt 2016
    Laatst bewerkt: 21 mrt 2016
    Dat mierikswortel spul, koop je dat gewoon in de AH ??
    Is dat een soort papje/uitgeperst iets, zoals knoflook?
    Is een beetje scherp van smaak toch? volgens mij heb ik dat weleens gehad..en vond ik dat heel erg lekker..
    Nooit bij stil gestaan om het te kopen.. is het prijzig of valt het mee?
    En belangrijker, hoe verwerk je het precies.. gemengd met mayo of zo?
     
  18. Eefje00

    Eefje00 Fanatiek lid

    27 okt 2014
    1.555
    666
    113
    Couscous salade? Met komkommer, tomaten erdoor. Ik fruit in een steelpan een ui en een teentje knoflook, dan wat sambal, suiker, tomatenpuree erbij. Ff laten koken en dan door de couscous. Wat fijngesneden peterselie erover. Op smaak brengen met citroensap, zout en peper.
     
  19. Sifra

    Sifra Niet meer actief


    Kun je gewoon in een potje kopen bij de supermarkt idd.
    Heeft een soort tapenade achtige structuur.
    Is idd wat scherp van smaak, ik meng het alijd met mayonaise.
    Geen idee of het prijzig is, niet zo op gelet, maar denk dat t wel mee valt. ( anders had k het vast niet gekocht ;) )
     
  20. miss C

    miss C VIP lid

    20 nov 2009
    11.719
    971
    113
    Vrouw
    Het ♡je van Nederland!
    Nee bij de jumbo kost het €1,07 dus ik verwacht niet dat get bij de ah heel veel duurder zal zijn!
     

Deel Deze Pagina