Wat verstaan jullie onder overlast (buurt)

Discussie in 'De lounge' gestart door An79, 11 aug 2020.

 1. An79

  An79 Bekend lid

  8 jun 2015
  662
  133
  43
  NULL
  NULL
  Naar aanleiding van een ander topic betreffende overlast van kinderen voor buren, ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd wat jullie als overlast beschouwen?

  Zelf zijn wij best makkelijk en kunnen we veel verdragen. Als dingen je nachtrust gaan verstoren, is het best vervelend, maar als het onmacht is (zoals bijv. een huilende baby) gewoon even doorbijten totdat het beter gaat.

  Zoals velen, leven wij momenteel in de achtertuin. We hebben een veranda waar we veel zitten, er staat een trampoline, waar veel lol op beleefd wordt, een badje waar ze lekker in aan het spelen zijn en een bbq die we een paar keer per week aanzetten.

  Nu waren we van de week aan het sjoelen in de veranda. Dat levert best wat geluid op...vooral mijn man is nogal fanatiek. Ik kan me ergens voorstellen dat mensen dat irritant vinden dat gekets van die stenen. Ik zei dat tegen mijn man, maar die had zoiets van...daar moeten ze maar tegen kunnen hoor.

  We hebben ook regelmatig vrienden op bezoek en dan gaat er weleens een muziekje aan en wordt er gezellig gelachen en gekletst.
  Incl. de onze kinderen, waren er dus 7 die heel veel lol hadden in de achtertuin, met het nodige geluid erbij.

  De bbq, vinden sommigen natuurlijk ook weleens irritant. Die van ons kan nog weleens de hele dag aanstaan, omdat we zo'n Kamado hebben waar mijn man gerechten op bereid die een dag nodig hebben om te garen. Het is echt helemaal zijn ding. Deze staat in de veranda en deze grenst aan de tuin van de buren. We hebben deze wel zo dicht getimmerd, dat evt. rook alleen bij onze kant naar buiten kan. Dit was even een dingetje, maar hebben we uiteraard zsm opgelost.

  Ook komen er geregeld buurtkinderen bij ons in de achtertuin spelen. Alleen maar allemaal hartstikke gezellig. Maar geeft wel extra geluid uiteraard.

  Ik ben wel heel erg benieuwd waar jullie grenzen hierin liggen en waar jullie tegenaan lopen.
   
 2. tuc

  tuc VIP lid

  19 dec 2012
  38.803
  20.805
  113
  Weinig eigenlijk, of we hebben rustige buren. Ik heb helemaal geen last van klussen. Alleen stenen uitboren hoeft van mij niet een week aan te houden;)
  Waar ik wel echt een hekel aan heb is gekrijs. Hartstikke leuk dat sommige kinderen in de zomer tot 22.00/23.00 uur mogen rondlopen, maar de mijne slapen dan allang en ik vind dat volwassenen dan rustig in de tuin moeten kunnen zitten zonder kindergegil.
   
 3. An79

  An79 Bekend lid

  8 jun 2015
  662
  133
  43
  NULL
  NULL
  Ik wil eigenlijk de tekst van het onderwerp even aanpassen, staat er een beetje krom, maar ik weet niet of dat mogelijk is :o:
   
 4. Vaasje

  Vaasje Fanatiek lid

  2 aug 2016
  2.368
  2.436
  113
  Vrouw
  Ik heb weinig last van m'n omgeving.

  Wij hebben alleen een buurvrouw met een piano school aan huis ze speelt de hele dag door piano. Dat is best irritant. We hebben het aangegeven maar ze doet er helaas weinig aan.
   
 5. Noelle85

  Noelle85 Fanatiek lid

  8 jul 2013
  1.547
  243
  63
  Wij zijn ook vrij makkelijk en storen ons niet snel ergens aan. Alleen als overlast echt structureel wordt (muziek enzo), dan zou ik er wel van van zeggen. In onze vorige woning hadden wij een onderbuurman die elke week minstens drie keer de hele nacht keiharde muziek luisterde, ook doordeweeks, daar hebben we wel regelmatig de politie voor gebeld.

  Maar als iemand een keer een feestje heeft, of visite, of een bbq aan heeft, neuh hoop dat ze een leuke avond hebben :thumup:
   
  Paardenbloem en Gewooniemand vinden dit leuk.
 6. Venelientje

  29 jul 2020
  92
  85
  18
  Grootste bron van overlast: luidruchtige groepen vissers hele dagen voor onze deur waardoor er overal auto's op het gras en voor ons huis staan.
  En hun afval laten ze achter of pleuren ze willekeurig in onze kliko's zodat wij alles achteraf moeten sorteren en onze kliko's barstensvol zitten wat ons extra geld kost om de grijze klko bij de weg te zetten. En we wonen langs een route waar veel mensen hun honden laten schijten zonder dat op te ruimen.
  Verder wonen wij heerlijk rustig qua geluiden, straat vol bejaarden . En onze naaste buren hebben 10 kleinkinderen en horen die van ons niet eens meer.
   
 7. Littlegirl1989

  Littlegirl1989 Fanatiek lid

  2 aug 2015
  2.973
  2.059
  113
  Volgens mij ben ik ook wel redelijk verdraagzaam. Irritaties zijn harde muziek tot laat, zeker als je het niet even aankondigd. Verder vind ik ballen in de tuin ofzo vervelend, maar spelende kinderen dan weer geen last van.
   
 8. Young Flower

  Young Flower Fanatiek lid

  25 jul 2006
  2.847
  242
  63
  near rotterdam
  Nu iedereen in Nederland zowat blijft en het warm is vind ik het hinderlijk als er rond 00.00 nog harde muziek is.

  Verder stoor ik mij aan gillende en krijsende kinderen. (lees niet de normale speelgeluiden die vind ik niet erg) maar wij hebben buren waarvan de kinderen heel de dag krijsen en niet gecorrigeerd worden.

  Ook een buurman die nu een leuk speelhuisje op hoogte heeft gemaakt. Jammer dat die kinderen bij iedereen in de tuin kijken en naar iedereen roepen ook als ik in mijn keuken sta roepen ze naar mij. Maar corrigeren heeft dit gezin niet van gehoord helaas. Door mijn tinnitus en hyperacusis kan ik niet tegen bepaalde geluiden helaas. En daar vallen krijsende kinderen onder. Dit doet gewoon echt pijn bij mij. Ik word er ook erg agressief van. Maar goed ik ga dan maar naar binnen dan heb ik er geen last van. Soms moet ik binnen zelfs muziek aanzetten om het gekrijs niet te horen.

  Dezelfde buurman vind het ook normaal om rond 00.00 zijn heg te snoeien of een tuinhuisje uit elkaar te slopen of in elkaar te timmeren. Zij zijn helaas niet benaderbaar om over te praten. Want enige wat je krijgt is een grote mond.
   
  Shay25 vindt dit leuk.
 9. Aries

  Aries Fanatiek lid

  14 jul 2014
  1.806
  623
  113
  Ik ervaar echt nooit overlast van mijn buren. Dingen die ik mogelijk als overlast zou kunnen ervaren zijn muziek (al zou ik daar niet wat van zeggen als het af en toe een uurtje ofzo is overdag), roken als dat onze tuin of ons huis in zou trekken, of bezoek of harde geluiden vanaf een uur of 22 's avonds. Maar onze buren aan beide kanten zijn top.
   
 10. KleineLai

  KleineLai VIP lid

  30 dec 2017
  6.726
  12.123
  113
  Ik woon in de binnenstad van een grote stad dus altijd geluid. Alleen hard geluid (muziek of motoren) na 22u vind ik vervelend, verder ben ik heel makkelijk.

  Geluid van kinderen/verbouwing/visite/hobbies heb ik geen problemen mee. Dat valt voor mij onder gewone leefgeluiden. Als je stilte wil dan moet je niet in een rijtje gaan wonen denk ik dan.
   
  Paardenbloem vindt dit leuk.
 11. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.520
  16.232
  113
  Tussen 8 en 22.00 uur vind ik iets niet snel overlast. We zitten nu eenmaal dicht op elkaar. De kleindochter van onze buren zingt soms heel lang en heel vals. Irritant, maar ja, hoort erbij, ze vinden onze kinderen vast ook wel eens irritant en je kunt moeilijk zeggen dat ze niet mag zingen haha.
  Onze overburen zitten vaak tot een uur of 1 te kletsen en vanuit de slaapkamer kun je het dan nog goed horen. Dat vind ik wel overlast. Of diezelfde mensen die hun hond niet onder controle hebben en dan middenin de nacht 10x tegen die hond lopen blèren omdat ze blaft.
  Wij moeten er wel gewoon vroeg uit, dus dat vind ik vervelend.
  Ik vind ook de overbuurman irritant die met zijn BMW wegstuift. Niet vanwege het geluid (tenzij om 6 uur in de ochtend), maar omdat hier veel kinderen spelen en je dan gewoon voorzichtig weg kunt rijden.
   
 12. Vergeten

  Vergeten Actief lid

  1 dec 2019
  270
  431
  63
  Vrouw
  Wij wonen in een straat waar elk gezin minstens 3 kinderen heeft, dus er is overdag heel veel lawaai uit achtertuinen en van de straat en dat vind ik gewoon normaal lawaai en kan me er niet aan ergeren, net als debbq die deze dagen in bijna elke tuin aanstaat. Meerendeel vam de kinderen gaan heel laat naar bed en zijn tot een uur of 11 's nachts (ook op gewone schooldagen) gewoon buiten te horen en niet zo een beetje ook, dan liggen mijn kinderen en wij zelf allang op bed, maar ik kan er heel goed tegen, want heb geen probleem met in slaap vallen. Soms zijn er wel kinderen die gillen en huilen en daar erger ik me dan wel aan, vooral als het lang doorgaat, zonder dat er een ouder buiten komt om het kind te troosten of die naar binnen roept.
  Ook ervaar ik al overlast kinderen die op straat met stenen naar elkaar gooien en tijdens dat "spel" tussen de geparkeerde auto's verstoppen of als ze dingen in de achtertuin gooien (wonen in een hoekhuis).
   
 13. An79

  An79 Bekend lid

  8 jun 2015
  662
  133
  43
  NULL
  NULL
  En wat vinden jullie van muziek voor 22.00 uur? Niet te hard uiteraard, maar wel hoorbaar?
  Ik vroeg het van de week aan de buurvrouw en die vond het heerlijke muziek en ik moest hem vooral aan laten staan, maar als het niet je smaak is, kan het natuurlijk wel vervelend zijn.
   
 14. XdropjeX

  XdropjeX Actief lid

  16 nov 2011
  274
  162
  43
  Hier overlast van de directe buren.
  Kinderen die alles maar dan ook alles schreeuwend en gillend doen..ouders zeggen er niks van. Zelfs snachts, moeten die kinderen niet slapen ofzo.
  Ook zetten ze regelmatig een soort bbq aan, meer een roker..bonk vlees erop en uien, paprika. De rook die er vanaf komt is niet normaal. Heel mijn achtertuin blauw van de rook. Kan niks luchten dan savonds want heel mijn huis stinkt ernaar..niet normaal
   
 15. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.520
  16.232
  113
  Tja was is te hard. Mijn buurman had laatst ook muziek aan tijdens het klussen. Niet mijn smaak, maar het was ook niet zo hard dat ik er last van had. Hoort er een beetje bij als je niet in een vrijstaande woning met niemand om je heen woont.
  Maar muziek van de buren die ik binnen ook kan horen vind ik wel overlast.
   
 16. Neuzeke

  Neuzeke Fanatiek lid

  3 sep 2019
  3.082
  3.626
  113
  Vrouw
  Ik stoor mij aan lawaai na 23uur en dan voornamelijk van volwassenen en honden.

  Ik ben wel het type die met plezier in een hutje op de hei zou wonen :)
  Ruiken wat de buren eten, hun gesprekken kunnen meevolgen, horen dat kinderen wakker zijn tijdens de nacht, inkijk van verschillende huizen,...
  Liever niet hoor.
   
  Claprose, dds, Manolito en 3 anderen vinden dit leuk.
 17. Ysabella

  Ysabella VIP lid

  27 jan 2017
  6.871
  12.079
  113
  Onze buren beslissen wel eens om om 02.00 opeens de muziek aan te zetten tot 05.00 in de ochtend. Dat ervaar ik wel als overlast. Als ze met elkaar praten schelden ze ook vaak, dat vind ik ook zwaar irritant.

  Verder irriteer ik mij niet zo snel ergens aan omdat ik weet dat het meestal mijn eigen probleem is.
  Spelende kinderen vind ik altijd erg leuk om te horen en ja soms gillen die van plezier en dat is dan maar even zo, ik geniet gewoon heel erg van spelende kinderen, dat betekent dat ze niet de hele dag voor de tv hangen. Als het gillen om het gillen is ben ik er snel klaar mee.

  Ik moet wel zeggen, ik ben erg gevoelig voor geluid en vaak is dat meer mijn probleem dan van de mensen die de ‘overlast’ produceren, dus mijn man is altijd mijn graadmeter daarin.
   
  Gewooniemand, YaelStone en suus1983 vinden dit leuk.
 18. Louise11110

  Louise11110 Niet meer actief

  Als mijn buurtkinderen elke dag gillen en krijsen in het zwembad of de trampoline vind ik dat wel vervelend. Dan ga ik binnen zitten. Opgelost. Niet leuk voor mij maargoed, kinderen zijn nou eenmaal kinderen en nu wij zelf een dochter hebben snap ik wel dat je niet continu je kinderen gaat zeggen dat ze stil moeten zijn.
  Mijn buren willen de muziek nog wel eens echt heel hard aanzetten. Als het op een moment is dat wij zelf niet hoeven te slapen ivm werk(wisselende diensten) dan is dat prima. Ik heb er in 5 jaar tijd misschien 5x wat van gezegd. Ook opgelost.
  En een bbq. Tja, zolang je niet elke dag de hele straat loopt te vergassen kan het prima naar mijn idee. Ik vind het zelf wel lekker ruiken en zou ook echt wel nieuwsgierig zijn naar wat de buurman dan de hele dag erop heeft liggen:D

  Ik irriteer me er wel vaak aan maar weet zelf ook wel dat het op de meeste momenten nergens op slaat dus doe ik er niks mee.
   
 19. suus1983

  suus1983 VIP lid

  10 okt 2006
  36.520
  16.232
  113
  Mijn man en ik zijn beiden zo gevoelig voor geluid. Mijn man heeft nu een noise cancelling koptelefoon gekocht en die gebruik ik ook wel eens. Wat een rust geeft dat. Geen vervelende achtergrond geluidjes meer etc. Echt heel fijn.
   
  owly vindt dit leuk.
 20. linnim

  linnim Fanatiek lid

  24 mrt 2009
  1.701
  196
  63
  -
  in nederland
  Wij zijn van het leven en laten leven. Enige waar ik me echt aan stoor zijn de buren die hun luiers van het slaapkamerraam in de tuin gooien.
   

Deel Deze Pagina