ik wil graag spruitjes eten, want ik vind ze heerlijk, maar mijn vriend moet ze dus zo gewoon echt niet hebben, voor rowin wordt dit de eerste keer dat hij ze krijgt, heeft er iemand een idee om spruitjes voor iedereen eetbaar te maken. alle lekkere recepten zijn welkom. groetjes cindy
Ik doe de spruiten altijd in de snelkookpan. Kopje water erbij, peper en zout en een beetje koffiemelk. 10 minuten koken, daarna afgieten. Nog een beetje peper en zout, koffiemelk en een klontje boter. Heeeeerlijk! Het is dat we vanavond bloemkool eten....
spruitjessoep!jammie! 250 gr. panklare spruitjes 150 gr. geschilde en in kleine stukken gesneden aardappelen 60 gr. boter 1 grote gesnipperde ui 2 dl. melk 1.½ bouillontablet of 5 blokjes 2 eetl. maïzena 6 eetl. geraspte oude Goudse kaas - peper uit de molen - mesp. nootmuskaatpoeder - zout en aroma Bereiding: Smelt 40 gram boter, fruit daarin de ui glazig. Blancheer de spruitjes. Zet deze daartoe op met veel koud water, breng dit aan de kook en giet de spruitjes af. Overgiet de spruitjes direct met veel koud water en snijd de spruitjes doormidden. Doe de spruitjes met de aardappelen in de pan en schenk er zoveel warm water bij , dat alles bijna onderstaat. Breng de inhoud van de pan aan de kook en laat alles langzaam doorkoken tot ze gaar zijn. Wrijf ze daarna door een zeef of gebruik een mixer om alles heel fijn te maken. Doe de puree weer in de soeppan, schenk daar de melk bij en vul de soep aan met warm water tot 1.½ liter. Breng alles, onder roeren, met de bouillonblokjes aan de kook, Roer van de maïzena met wat water een papje, roer dat door de soep en laat de maïzena even gaar worden. Voeg aan de soep de rest van de boter en naar smaak, zout, peper en aroma toe. Serveer de soep, bestrooid met de geraspte kaas.
ook lekker met groentesaus gewoon zo'n zakje (je hebt ze in allerlei smaken) en dan kokend water erbij en klaar
je kookt spruitjes (als het water kookt afgieten, ze moeten niet te gaar dat je ze met je tong kapot drukt) twee pakjes quorn sate (van dat sojavlees met satesaus) dat bak je even, spruitjes erbij en een beetje water waar je de spruitjes in gekookt heb. zilvervliesrijst koken en klaar. voor de makkelijke maandag heb ze trouwens ook al gezien in de super
Ook lekker met een bekertje creme freche en een zakje geraspte kaas, even verwarmen en je hebt een heerlijke kaassaus
beetje voorkoken, dan afgieten. Roerbakken met walnoten of roerbakken met spekjes mmmhh morgen weer met spekjes jummie
ik roerbak ze na het koken (in water met bouilonblokje) met spekjes, ui en knoflook. superlekker! En ja ze zijn er weer! helemaal blij!
de spruitjes eventjes koken, gehakt bakken met een zakje nasikruiden. gehakt in een ovenschaal, spruitjes eroverheen, geraspte kaas eroverheen, even in de oven en klaar! smakelijk eten! joyce
Ik heb de spruitjes altijd uit de diepvries, kook ze 20 min in water, daarna afgieten, nootmuskaat eroverheen en een klontje boter erdoorheen! Van thuis uit altijd zo gehad en ook altijd zelf zo gemaakt! Heerlijk!