Kook vraag voor super kok

Discussie in 'De lounge' gestart door Que, 12 jan 2012.

Topicstatus:
Niet open voor verdere reacties.
  1. Que

    Que Niet meer actief

    Ik heb even een vraagje kan het niet vinden op mister google.

    Maare als ik bladspinazie wil koken.... moet ik dan de steeltjes er wel of niet vanaf halen?????
     
  2. gekko

    gekko VIP lid

    11 okt 2010
    10.962
    0
    0
    NULL
    NULL
    Ikzelf doe dat eigenlijk nooit.....
     
  3. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.556
    5.653
    113
    Vrouw
    Even aan mn vriend gevraagd:p

    Maar dat hoeft niet hoor :) als je tenminste gewoon normale bladspinazie heb..

    Als je van die heleeee grote bladeren heb dan moet je ze er wel vanaf halen
     
  4. Que

    Que Niet meer actief

    Geen idee of het normaal of groot is... hebben het gehad namelijk maar ik weet niet hoe of wat... Steeltjes afsnijden dan of er helemaal uithalen?
     
  5. Child

    Child Fanatiek lid

    6 sep 2011
    2.782
    216
    63
    Ben geen super kok;) maar laat de steeltjes gewoon zitten. Merk je na koken niks meer van
     
  6. Sisa

    Sisa VIP lid

    13 jun 2008
    5.552
    1
    0
    Ik ook. Had er er alleen laatst een lange, brede, grasspriet in en die zag je wel duidelijk :D
     
  7. Biny

    Biny VIP lid

    10 feb 2011
    17.556
    5.653
    113
    Vrouw
    Gewoon afsnijden..

    En denk dat het dan normale spinazie is

    Als het heel groot was had je t zeker wel gezien :p
     
  8. Que

    Que Niet meer actief

    Ene hoe lang moet je het dan koken hahahaha ben het vergeten te onthouden
     
  9. Marnat

    Marnat VIP lid

    10 aug 2009
    29.821
    3
    38
    Vrouw
    Medewerker Thuiszorg
    Groningen
  10. Linda1984

    Linda1984 Niet meer actief

    Inderdaad, gewoon laten zitten!
     
  11. Juul75

    Juul75 VIP lid

    8 apr 2010
    12.092
    7.843
    113
    Spinazie niet koken, zonde! Steeltjes er gewoon aan laten zitten. Wokpan of hapjespan heel heet maken, olie erin. Gesnipperd knoflookteentje (of 3 ;)), gesnipperd uitje en dan de spinazie er hand voor hand bij. Vuur hoog houden zorgen dat al het vocht indampt. Ondertussen in een andere pan een paar pijnboompitjes roosteren (of in de grilloven). Hmmm een koningsmaal, lekker met aardappelpuree.
     
  12. Que

    Que Niet meer actief

    Hebben de spinazie gewokt met ui en knoflook erin... maar niet echt onze smaak van eten. Maar ach we hebben het weer binnen ;)
     
  13. lieselot84

    lieselot84 Fanatiek lid

    11 okt 2008
    4.362
    0
    36
    Adm. mw.
    Overijssel
    ik haal de steeltjes er wel af omdat ze soms niet even zacht worden als de blaadjes. Daarna was ik de spinazie en doe ik ze met aanhangend vocht in de pot.

    T valt mij altijd vies tegen hoeveel er maar overblijft.
     
  14. Elisje

    Elisje Fanatiek lid

    18 jun 2006
    3.930
    933
    113
    Aan jonge bladspinazie vind ik ook niet veel bijzonders. Het zijn de dingen die je toevoegt (bv ui en knoflook) die voor wat smaak zorgen.
     

Deel Deze Pagina